MENU

23 juliol, 2018 Comentaris (2) Visualitzacions: 2385 Sèries Jordi Dorca

Títol
Sharp Objects

Director
Jean-Marc Vallée

Actors
Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Taylor John Smith, Will Chase, Jackson Hurst, Catherine Carlen, Madison Davenport, Elizabeth Perkins, Dylan Schombing, Wes Robertson, Robert Artz, Gunnar Koehler, Jennifer Lamar, Elsa Morales Myers, Sophia Lillis
El tractament visual i el sonor són molt interessants, Amy Adams i Patricia Clarkson estan molt encertades amb les seves interpretacions i la fidelitat, tot i algunes diferències substancials, amb l’essència de la novel·la fan d’aquest capítol pilot un bon esquer i una bona porta d’entrada a aquesta esperada sèrie

Puntuació

8

‘Sharp Objects’, una sèrie negra de les que val la pena seguir

HBO ha estrenat Sharp Objects, una adaptació de la novel·la de Gillian Flynn, una excel·lent escriptora de gènere negre, amb una habilitat especial per crear unes atmosferes angoixants que t’acaben envoltant. Personatges turmentats i violència suspesa són alguns dels trets distintius de les seves històries visuals, punyents i addictives.

La novel·la més coneguda de Flynn és Perduda (Gone Girl), una història interessant plena de girs i d’idees que recomano llegir a tots aquells a qui us agradi el noir. De fet no soc l’únic que es va deixar atrapar per aquesta història, David Fincher també ho va fer, i és per això que va decidir portar-la al cinema i ho va fer amb gran encert; el metratge mantenia la tensió argumental des del primer fins a l’últim minut i era molt fidel a l’obra, de fet, no podia ser d’altra manera si tenim en compte que la mateixa escriptora en va ser la guionista. Gilles Paquet-Brenner va adaptar una altra de les seves novel·les La part fosca (Dark Places), una pel·lícula menor que la de Fincher però correcta i coherent amb l’obra de l’escriptora, que en aquest cas no va participar en la redacció del guió.

Ara arriba el torn d’una altra adaptació d’una de les seves tres novel·les publicades, es tracta d‘Heridas abiertas (Sharp Objects), una història fascinant que HBO ha decidit convertir en una sèrie de 8 episodis i de la qual de moment ja hem pogut veure un primer i prometedor capítol.

Sharp Objects ens parla de Camille Preaker (Amy Adams), una periodista que es veu obligada pel seu editor a tornar al seu poble natal, Wind Gapp, per cobrir per un diari un assassinat i una desaparició de dues nenes del poble. Un cop allà, Camille es veurà obligada a retrobar-se amb una mare tan absorbent com desequilibrada, amb una germanastra que gairebé no coneix i amb la seva anterior i truculenta vida en aquest petit poble, una vida molt marcada per la violència. Per tant, tenim la trama dels assassinats i una altra centrada en la  lluita de Camille contra un passat i uns records incòmodes, una lluita contra l’alcohol i contra patologies psíquiques molt relacionades amb aquest passat al poble.

La sèrie ha estat creada per la veterana guionista Marti Noxon i la dirigeix amb molta habilitat Jean-Marc Vallée (Big Little Lies). Vallée sap plasmar a la pantalla a través d’un muntatge molt acurat aquests flashbacks que van mostrant a l’espectador de mica en mica la vida anterior de la protagonista alhora que ens van conformant una idea molt més precisa de la vida a Wind Gapp i del caràcter dels seus habitants. A més Vallée fa servir la música com a recurs interessant i dirigeix amb encert uns actors que es veuen obligats a interpretacions contingudes per garantir la versemblança del relat dels fets. El tractament visual i el sonor són molt interessants, Amy Adams i Patricia Clarkson estan molt encertades amb les seves interpretacions i la fidelitat, tot i algunes diferències substancials, amb l’essència de la novel·la fan d’aquest capítol pilot un bon esquer i una bona porta d’entrada a aquesta esperada sèrie.

Que tres novel·les hagin estat adaptades demostra la força visual que tenen les històries de Flynn, i aquesta força si es plasma bé a la pantalla, com en aquest cas, la cosa funciona, a tot això hi hem de sumar la truculència, la sordidesa, la tensió i la violència suspesa que la novel·la i la sèrie transmeten. El resultat: una sèrie de gènere negre d’aquelles a què val la pena dedicar unes hores. Estarem atents a com evoluciona, però de moment, no us la perdeu.

Puntuacio

8

El tractament visual i el sonor són molt interessants, Amy Adams i Patricia Clarkson estan molt encertades amb les seves interpretacions i la fidelitat, tot i algunes diferències substancials, amb l’essència de la novel·la fan d’aquest capítol pilot un bon esquer i una bona porta d’entrada a aquesta esperada sèrie

Títol
Sharp Objects

Director
Jean-Marc Vallée

Actors
Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Taylor John Smith, Will Chase, Jackson Hurst, Catherine Carlen, Madison Davenport, Elizabeth Perkins, Dylan Schombing, Wes Robertson, Robert Artz, Gunnar Koehler, Jennifer Lamar, Elsa Morales Myers, Sophia Lillis
2 comentaris to ‘Sharp Objects’, una sèrie negra de les que val la pena seguir

  1. […] productora Blumhouse, aquest any per a la televisió, ha produït les sèries Sharp Objects, Ghoul, The Purge i Into the Dark. De les tres primeres ja us en vam parlar al seu moment. […]

  2. […] de Show Me a Hero, The Night Of, Sharp Objects o Chernobyl, HBO demostra amb El visitante que segueix sent el puto amo de les minisèries. Ofereix […]