MENU

25 juliol, 2018 Comentaris tancats a Viet-Viet-Vietnam Visualitzacions: 1516 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
The Vietnam War

Director
Ken Burns, Lynn Novick

Actors
Sèrie documental
Aquesta sèrie documental de 10 episodis és un luxe que es pot veure a Netflix

Puntuació

9

Viet-Viet-Vietnam

Una de les grans sorpreses que varen aparèixer a les llistes dels millors documentals del passat 2017 va ser The Vietnam War. Dic sorpreses perquè només s’havia estrenat a la cadena pública americana PBS –i que ara es vol carregar Donald Trump– durant el mes de setembre, sense passar per plataformes privades fins ben entrat el 2018 i que ara es pot veure per Netflix, com és habitual en aquests casos.

The Vietnam War són 10 episodis de luxe amb un metratge total de 17,15 hores que inclou imatges de reporters i soldats sobre la guerra mai vistes fins ara. Dirigida per Ken Burns Lynch Novick i narrada per Peter Coyote (E.T. the Extra-Terrestrial), i feta en 10 anys, és un magnum opus amb 79 entrevistes amb veterans i soldats americans i vietnamites, 25 batalles completes i detalls dels episodis més escabrosos de caràcter colonitzador perpetrats per l’exèrcit americà al país asiàtic, ara meca del turisme de masses.

La situació de guerra del documental va de la mà del de la política amb cinc presidents; Dwight D. Eisenhower (1953-1961), John F. Kennedy (1961-1963), Lyndon B. Johnson (1963-1969), Richard Nixon (1969-1974) i Gerald R. Ford (1974-1977) i tots els congressistes, publicistes, periodistes, militaristes i pacifistes que us pogueu imaginar i més, i que apareixen sense pausa durant les més de 17 hores de la grandíssima The Vietnam War.

I per acabar-ho de rematar us recomano tres documentals més sobre Vietnam que us podeu posar a la vostra pantalla per anar bavejant:

1) Winter Soldier (1972): documental rodat abans que s’acabés la guerra, és la crònica de la investigació Winter Soldier que es va portar a terme a Detroit per esbrinar els crims de guerra que els soldats americans varen cometre al Vietnam entre el 1963 i el 1970.

2) Regret to Inform (1998): documental filmat per Barbara Sonneborn, vídua d’un soldat americà, explora el dolor de les vídues americanes i vietnamites i hi dona un toc personal molt profund i dur, molt dur, al conflicte.

3) Hearts and Minds (1974): agafant la frase del president Lyndon B. Johnson en què deia que la victòria total al Vietnam només vindria donada en el moment que els soldats americans conquerissin els cors i els caps dels vietcongs, aquest documental utilitza la ironia per portar un missatge rabiosament antimilitarista amb escenes brutals de violència exposant les vergonyes de la guerra.

I una mica de música per a tothom. Bones vacances, marxo cap a Bangor, Maine, per fer més articles per als Bastards.

Carpe diem!

Puntuacio

9

Aquesta sèrie documental de 10 episodis és un luxe que es pot veure a Netflix

Títol
The Vietnam War

Director
Ken Burns, Lynn Novick

Actors
Sèrie documental
Comments are closed.