MENU

1 agost, 2018 Comentaris tancats a ‘Mamma Mia 2’: un retrobament celebrat Visualitzacions: 1596 Cinema Jordi Camps

Títol
Mamma Mia! Here we go again

Director
Ole Parker

Actors
Lily James, Amanda Seyfried Pierce Brosnan Colin Firth Christine Baranski
Tampoc hi falta l’absent fins ara ‘Waterloo’, servida en un dels números justificadament més bojos i en què només hi faltava que aparegués l’estimat Puigdemont a la festa

Puntuació

7

‘Mamma Mia 2’: un retrobament celebrat

Els anys passen, per a tots, però hi ha cançons que resten immortals. Fa deu anys, uns il·luminats van decidir portar a les pantalles el cèlebre musical Mamma Mia! i, encara que la majoria vam coincidir a dir que no era el millor film musical, el cert és que tenia quelcom especial. Començant, és clar, per la banda sonora, un recital format per temassos d’ABBA, i la manca absoluta de complexos. És aquí on tots aquells qui patim vergonya aliena vam descobrir com n’és de meravellós deixar-se portar per la rauxa estival d’aquella refrescant proposta, farcida de situacions inversemblants, números musicals forçats però destinats a oferir una bacanal de balls horteres, kitch, coloristes i, sobretot, amb un gran sentit de l’humor, i de saber riure’s d’un mateix. Un to autoparòdic amb un punt brit, que un servidor sempre està disposat a aplaudir.

Arran d’aquell èxit absolut només calia esperar la consegüent segona part, que tot just ara arriba, després d’una elipsi d’una dècada exacta. L’excusa és reagrupar els vells protagonistes i tornar-los a convidar perquè visitin novament l’illa grega on Donna ens va congregar l’altra vegada. El problema és que Donna, és a dir, el personatge interpretat per Meryl Streep, ja no hi és perquè s’ha mort, i aquest punt és el detonant perquè la seva filla, Sophie (Amanda Seyfried), sigui la que hagi de tornar a reclamar tothom a l’homenatge que li té preparat al nou hotel que ha obert en honor de la seva estimada mare.

El pas del temps, la pèrdua, la maternitat, la nostàlgia, però també les relacions amoroses i un cant a la vida és per on es desenvolupa argumentalment aquesta nova entrega, titulada Mamma Mia! Here we go again! (prenent com a referència un altre hit del grup suec). Una excusa com una altra, tot enfocat a fer que la màquina torni a rutllar a un bon ritme. El fet que entre els guionistes d’aquest film dirigit per Ol Parker (Hotel Marigold) hi trobem la firma de Richard Curtis (Love actuallyNotting Hill), ja fa pressuposar que d’oli i gasolina no en faltaran.

Parlem de seqüela, però també ho hauríem de fer de preqüela, perquè amb tants de flashbacks inclosos en la història un ja es perd. Aquí destaca el càsting de joves actors i actrius, els quals s’encarreguen d’explicar tot allò que a la primera intuïem sobre el passat de la protagonista. I si haguéssim d’escollir, ens quedaríem amb les versions juvenils d’elles, encapçalades per una lluminosa Lily James (Cinderella), i l’espurna pícara i divertida que encara mantenen encesa Julie Walters i Christine Baranski.

Entre les sorpreses, Cher, que no sabem qui se les va empescar per convèncer-la de sortir del seu bany de formol i regalar-nos un parell de números musicals de traca i mocador: sobretot Fernando, cançó que ja vam trobar a faltar a la primera pel·lícula i que aquí és un dels moments més espaterrants, amb un Andy Garcia fent del mexicà seductor (Cienfuegos) a l’altura. Tampoc hi falta l’absent fins ara Waterloo, servida en un dels números justificadament més bojos i en què només hi faltava que aparegués l’estimat Puigdemont a la festa.

I com es podia esperar, repeteixen els greatest hits Dancing Queen, Mamma Mia, i, als títols de crèdit finals, un magistral Super Trooper a través del qual un definitivament es convenç que tot plegat és una gran festa entre amics en la qual els espectadors som els il·lustres convidats.

Puntuacio

7

Tampoc hi falta l’absent fins ara ‘Waterloo’, servida en un dels números justificadament més bojos i en què només hi faltava que aparegués l’estimat Puigdemont a la festa

Títol
Mamma Mia! Here we go again

Director
Ole Parker

Actors
Lily James, Amanda Seyfried Pierce Brosnan Colin Firth Christine Baranski
Comments are closed.