MENU

3 agost, 2018 Comentaris tancats a ‘Impulse’, l’antítesi de ‘Jumper’ Visualitzacions: 1219 Sèries Jordi Taulats

Títol
Impulse

Creador
Jeffrey Lieber

Actors
Maddie Hasson, Sarah Desjardins, Enuka Okuma, Craig Arnold, Tanner Stine, Keegan-Michael Key, Missi Pyle
Sí, podríeu pensar que estem davant un altre 13 reasons why, i tampoc estaríeu molt allunyats de la veritat. Però la veritat es que està molt més ben treballada, potser perquè no vol abraçar tant com la sèrie de Netflix.

Puntuació

6,5

‘Impulse’, l’antítesi de ‘Jumper’

Recordeu la pel·lícula Jumper? Sí, home, aquella en què Hayden Christensen, amb l’ajuda de la seva capacitat per teletransportar-se, anava fent tombs d’un costat a l’altre del món mentre intentava fugir de Samuel L. Jackson, que caçava els qui tenien aquestes capacitats.

Doncs YouTube Originals, que últimament està fent parlar força amb la seva primera sèrie, Cobra Kai, torna a tirar d’un film per fer una sèrie que és als antípodes del producte mare.

Impulse comença amb una gran escena d’acció. Dos homes en lluita mentre es teletrasporten entre un iceberg remot i un concorregut metro ple de passatgers confusos. Després d’això passem al que sembla un poble gran on ens presenten Henrietta Henry Coles (Maddie Hasson, Mr. Mercedes), una adolescent amb pocs amics en una petita ciutat nevada, on viu amb la seva mare, Cleo (Missi Pyle, Sing It!), el padrastre i la germanastra Jenna (Sarah Desjardins, Van Helsing). Henry, durant un conflicte amb un professor a l’institut, té un atac epilèptic i el Townes (Daniel Maslany, Murdoch Mysteries i germà de la nostra estimada Tatiana), company de classe, s’adona que els objectes al seu voltant es mouen. Però això no serà el més sorprenent que descobrirà la Henry, ja que en un intent d’assalt sexual per part d’en Clay (Tanner Stine, Here and Now), estrella de l’equip de bàsquet de l’institut i fill de l’empresari criminal Bill Boone (David James Elliott, Secrets and Lies), la Henry descobreix que té la capacitat de teletransportar-se i això deixarà en Clay en cadira de rodes.

I aquí és on Impulse s’allunya de Jumper, tot i que Doug Liman, director de la pel·lícula, ha produït i dirigit l’episodi pilot. A Impulse el showrunner Lauren LeFranc (Agentes de S.H.I.E.L.D.), sense deixar de banda els problemes que ocasiona a la Henry aquesta nova habilitat i les dificultats que té per controlar-les, se centra més en el trauma de l’assetjament sexual i la manera que té la Henry, i per extensió aquells que l’envolten, d’enfrontar-s’hi.

Sí, podríeu pensar que som davant un altre 13 Reasons Why, i tampoc estaríeu gaire allunyats de la veritat. Cada episodi d’Impulse comença amb un advertiment que la sèrie conté escenes de violència sexual. Però la veritat és que Impulse està molt més ben treballada que no pas 13 Reasons Why, potser perquè només se centra en l’assetjament sexual als instituts i no vol abastar tant com la sèrie de Netflix.

La sèrie inclou altres històries. Per un costat tenim la família Boone, que són de les més riques del poble, dirigeixen un concessionari de cotxes i trafiquen amb drogues. La relació criminal que tenen els Boone amb uns mennonites del Canadà (els menonites són com els amish però sense ser tan radicals amb la tecnologia) es veurà en perill per culpa de l’incident entre la Henry i en Clay. Una altra història, i que aquesta sí que ve lligada amb la pel·lícula Jumper, és que ens trobarem amb en Nikolai (Callum Keith Rennie, Jessica Jones), membre d’una organització clandestina que busca gent amb habilitats com la de la Henry.

Impulse és un bon exemple de com es poden fer sèries per a adolescents que, al mateix temps que entretenen, poden enviar un missatge als joves.

Puntuacio

6,5

Sí, podríeu pensar que estem davant un altre 13 reasons why, i tampoc estaríeu molt allunyats de la veritat. Però la veritat es que està molt més ben treballada, potser perquè no vol abraçar tant com la sèrie de Netflix.

Títol
Impulse

Creador
Jeffrey Lieber

Actors
Maddie Hasson, Sarah Desjardins, Enuka Okuma, Craig Arnold, Tanner Stine, Keegan-Michael Key, Missi Pyle
Comments are closed.