MENU

6 agost, 2018 Comentaris tancats a Tom Cruise: «Está como nunca» Visualitzacions: 1290 Cinema Jep Soler

Títol
Mission Impossible: Fallout

Director
Christopher McQuarrie

Actors
Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Angela Bassett, Sian Brooke, Sean Harris, Wes Bentley, Frederick Schmidt, Liang Yang, Kristoffer Joner
No deixeu passar l’oportunitat d’anar al cinema a gaudir d’aquesta nova entrega d’Ethan Hunt, sobretot al cinema en pantalla gran i aneu-hi ràpid perquè aviat la posaran en alguna sala petita i perdrà potencial.

Puntuació

8.5

Tom Cruise: «Está como nunca»

Aquesta és una de les darreres frases de Mission Impossible: Fallout i els que tenim una edat ens ve al cap la cançoneta enganxosa d’un anunci de brandi de la dècada dels seixanta. Ara si estiguéssim junts amb en Vador la cantaríem a duo dedicada a Ethan Hunt, la cosa aniria així: «Está como nunca, es el Ethan que mejor corre! Tom Cruise! Está como nunca! Está como nunca! Tom Cruiseeeee!» I ens quedaríem tan amples! La pel·lícula arrenca de manera fantàstica, com ha de ser: una explicació clara per determinar qui són els bons i els dolents i quina és la missió per a l’equip de Hunt. La gravació s’autodestrueix i anem per feina! Arrenca amb acció i més acció i continua amb més acció i Tom Cruise sense cansar-se, però sí que es despentina una mica. Argumentalment continuem amb la història transversal de les darreres entregues de la saga però donant més importància a la situació emocional i personal del mateix Ethan Hunt. Personalment m’encanta aquesta part, sobretot pel nivell tan elevat en les escenes d’acció.

Sense voler fer cap espòiler necessito parlar –si no m’agafa alguna cosa– de la persecució tan espectacular pels carrers de París, primer amb camió i després amb motocicleta. Em sembla que no gaudia tant des de Ronin (1998). Ah, sí! Que em deixava els Bourne de Peter Greangrass! Doncs d’aquest nivell, amb grans moviments de càmera, emocions fortes i, en el meu cas, gaudint del so Dolby Atmos del cinema, perquè MI: Fallout s’ha de veure al cinema, amb pantalla gran i volum a tot drap! Aquesta primera escena grandiosa d’acció té una banda sonora que t’embolcalla i t’acompanya a un ritme trepidant, de fet és una versió de la mítica peça musical composada per Lalo Schifrin. El contrast, el fan en l’escena següent d’acció, quan persegueixen amb moto l’Ethan, que va en cotxe, i no hi ha gens de música, senzillament brutal! I no només de velocitat viu l’espectador, també ens regalen lluites cos a cos, salts des d’helicòpters i alguna sorpresa més que no cal explicar.

El responsable de tot plegat és Christopher McQuarrie, director nord-americà que ja va dirigir l’anterior MI5: Rogue Nation i també havia treballat amb Tom Cruise a Jack Reacher; amb els tres films ha demostrat un gran domini del temps i l’acció, però aquest senyor també és guionista i en aquest camp és un dels grans, sobretot per The Usual Suspects (1995) amb què va guanyar l’Oscar al millor guió. Pel que fa a la part interpretativa, acompanyen Cruise els habituals Ving Rhames i Simon Pegg, juntament amb la sorpresa de la cinquena part, l’actriu Rebecca Ferguson. Dels nous res de bo, decep Angela Bassett, que ens té massa ben acostumats amb els papers a AHS, i també patina una mica la interpretació del forçut Henry Cavill, que per canviar de look i no assemblar-se a Superman o a Solo de The Man From UNCLE, es deixa una mica de barba i s’acaba convertint en Jaime Dornan, que segur que ho faria molt més bé. De totes maneres, no deixeu passar l’oportunitat d’anar al cinema a gaudir d’aquesta nova entrega d’Ethan Hunt, sobretot al cinema en pantalla gran i aneu-hi de pressa, perquè aviat la posaran en alguna sala petita i perdrà potencial.

 

Puntuacio

8.5

No deixeu passar l’oportunitat d’anar al cinema a gaudir d’aquesta nova entrega d’Ethan Hunt, sobretot al cinema en pantalla gran i aneu-hi ràpid perquè aviat la posaran en alguna sala petita i perdrà potencial.

Títol
Mission Impossible: Fallout

Director
Christopher McQuarrie

Actors
Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Angela Bassett, Sian Brooke, Sean Harris, Wes Bentley, Frederick Schmidt, Liang Yang, Kristoffer Joner
Comments are closed.