MENU

29 agost, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 1768 Cinema Jep Soler

Títol
Revenge

Director
Coralie Farget

Actors
Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède
Bona pel·lícula de gènere, molt propera al gore, amb grans dosis de sang que farà la delícia dels amants d’aquest líquid roig, relliscós i viscós. Com deia un anònim del segle XX: Una generosa quantitat de sang sempre arregla un guió discret.

Puntuació

7

Contra la manada, ‘Revenge’

Estem acostumats que s’estrenen les pel·lícules de terror a les sales comercials tard i malament, a no ser que sigui un film d’una gran productora. Aquest és el cas de Revenge que s’ha estrenat en poques sales després d’un llarg periple per festivals de terror com el de Sitges o el de Molins, i amb moltes còpies per la xarxa que fa que tots els aficionats al gènere ja l’hagin vist de manera pirata. Cal dir, abans de posar-m’hi de ple, que el film no enganya a ningú, allò que la sinopsi ens explica és el que passa i totes les coses que et pots imaginar també hi són. Diria que el punt a favor de Revenge no és l’originalitat, sinó que és l’impacte visual i la diversió. L’argument resumit és el següent: uns amics que es reuneixen per anar a cacera pel desert mexicà, com fan de tant en tant. Un d’ells ha convidat a la seva amant i els amics es posen calents amb ella, violant-la i donant-la per morta en el fons d’un barranc. Ella ressuscita de les cendres i comença una venjança ben sanguinària.

Debut de la directora francesa Coralie Fargeat que aprofita alguns dels estereotips més habituals en les històries de terror i de violacions per explicar el canvi personal de la Jen (Matilda Anna Ingrid Lutz) després de ser atacada per una manada de tres mascles. Tan bon punt arrenca el film ja ens mostra a la Jen com una Lolita moderna, amb l’estètica provocativa que li pertoca pel paper, baixant d’un helicòpter mentre menja un xupa-xup acompanyada pel seu amant, ric, atractiu i arrogant. La primera nit la dediquen al sexe. El pla d’ella es deixar la casa l’endemà mentre el noi es queda amb els amics de cacera. Uns amics que arriben abans d’hora i la cosa es complica de valent. En la descripció dels personatges masculins està la clau de l’argument. L’amant de la Jen és un cregut egocèntric que no suporta que la gent li porti la contrària ni li digui el què ha de fer, per això no dubte en matar-la quan aquesta li planta cara. L’amic més baixet és un cagat, una persona poruga que no és capaç d’aconseguir res en aquesta vida si ha de plantar cara a una situació complicada, per aquest motiu és capaç de violar una noia indefensa, perquè amb ella s’atreveix. El tercer amic és el típic equidistant que no vol prendre partit de res perquè no sap prendre cap iniciativa, un tipus insegur que necessita veure molt clara una situació per decidir actuar. Aquest són els tres porquets que davant la feblesa aparent d’una noia no tenen cap escrúpol per actuar com una manada devoradora.

Aquest missatge reivindicatiu social sobre la necessitat de canvi en els homes, perquè no veiem a les dones com un objecte d’ús a demanda, també va destinat a les dones, perquè sàpiguen que tenen el poder per provocar el canvi. La Jen provoca aquest canvi de manera fulminant, i aquí arriba el divertiment del film. Hi ha escenes molt destacables, sobretot quan ella es desperta després de curar-se les ferides i encara està sota l’efecte del peiot. El meu moment preferit és quan la Jen prepara una trampa al covard i a aquest se li clava un vidre al peu. Tota la seqüència és una al·legoria a la violació que reben moltíssimes dones al llarg del dia a qualsevol racó del món.

En definitiva, bona pel·lícula de gènere, molt propera al gore amb grans dosis de sang que farà la delícia dels amants d’aquest líquid roig, relliscós i viscós. Com deia un anònim del segle XX: Una generosa quantitat de sang sempre arregla un guió discret.

Puntuacio

7

Bona pel·lícula de gènere, molt propera al gore, amb grans dosis de sang que farà la delícia dels amants d’aquest líquid roig, relliscós i viscós. Com deia un anònim del segle XX: Una generosa quantitat de sang sempre arregla un guió discret.

Títol
Revenge

Director
Coralie Farget

Actors
Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède