MENU

12 setembre, 2018 Comentaris tancats a ‘Castle Rock’: Stephen King per la vena (IV) Visualitzacions: 1502 Castle Rock Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Melanie Lynskey, André Holland, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O'Quinn
Castle Rock continua mostrant-nos l’univers de Stephen King i tot el que pot donar de si tant la seva obra com la seva vida.

Puntuació

8

‘Castle Rock’: Stephen King per la vena (IV)

L’univers de Castle Rock s’amplia i les referències a The Dark Tower es fan més evidents en el capítol 6. El capítol 7, The Queen, es converteix en el millor capítol de la temporada (de moment), amb una Sissy Spacek espectacular.

Capítol 6: Filter

 • Entra a escena un nou personatge, Warrell Deaver, el fill d’en Henry. En Warrell està interpretat per Chosen Jacobs, que a la versió del 2017 d’It va donar vida a Mike Hanlon.
 • Quan el noi, acompanyat d’en Henry, arriba a Junniper Hill, un estol de corbs apareix per sobre el psiquiàtric. Aquesta podria ser una referència a The Dark Half, tot i que en aquesta obra els ocells eren pardals i no corbs. També podria ser una referència a l’obra The Stand, en què Randall Flagg podia controlar corbs
 • Alan Pangborn va a buscar un cotxe vell al desvallestador de Castle Rock, sens dubte el mateix que apareix a The Boy (Stand by Me)
 • En aquesta mateixa escena sentim com un treballador del desvallestador diu: «Aquests cotxes són per a Fat Tony». Fat Tony és un personatge mafiós d’Els Simpsons, interpretat per Joe Mantegna. Els Simpson han retut homenatge a Stephen King i a les seves obres moltes vegades al llarg dels anys. King i Mantegna van aparèixer en un episodi junts, Insane Clown Poppy, però Mantegna també va interpretar un mafiós en l’adaptació de Thinner.
 • Quan Henry Deaver parla al bosc amb Odin Branch i Willie, li expliquen que el que ells anomenen «la música de les esferes» són sons entre diferents universos i moments diferents (abans, ara, després). Aquesta escena podria fer referència a The Dark Tower, que se situa al centre de tots els universos. El so podria ser el kammen de The Dark Tower, el so que van sentir les persones que viatgen pels portals o aquells que són a prop d’aquests viatgers.
 • Amb tot això, la Molly continua intentant vendre cases a Castle Rock. En una conversa telefònica amb un possible comprador, la Molly té apuntada a la llibreta «One hour DIETZ». A l’adaptació televisiva de The Stand el Dr. Dietz és un metge que fa una breu aparició a la sèrie.

Capítol 7: The Queen

 • Com Nathan Bernhardt va assenyalar a Twitter, és probable que no sigui una coincidència que les peces d’escacs que Ruth Deaver fa servir per ancorar-se en el temps no són blanques i negres, sinó vermelles i blanques. El rei vermell, carmesí, remet a la saga The Dark Tower.
 • La Ruth demana a en Wendell que agafi un taxi fins a Chester Mill. Aquesta ciutat és aquella on es du a terme tota l’acció a Under the Dome i que és al costat de Castle Rock.
 • En un flashback, la Ruth juga un joc amb Henry en què ha d’endevinar qui és. Ell li dóna una pista: «Soc més petit que una tetera». Sens dubte, una connexió amb The Storm of the Century on André Linoge canta «Semblo una tetera».
 • Hi ha hagut moltes referències a Cujo i Pet Semetary, però quan la Ruth, somiant, es desperta i es troba el gos assegut al llit i la mà esquitxada de sang, és impossible no pensar en Gerald’s Game. Ella també estava enganxada al llit, amb un gos a la sala i una mà terriblement ensangonada.
 • Al començament de l’escena d’enterrament del seu marit, la Ruth està sola en una habitació. A terra, una pila de pedres pren molt clarament la forma d’una tortuga. A la mitologia de Stephen King, la tortuga és la creació simbòlica de la vida, protectora de l’univers. És la guardiana d’un dels dotze pilars de The Dark Tower.
 • Amb totes les versions de Blue Moon que hi ha per triar i remenar, ¿de debò és una coincidència que els creadors de Castle Rock triessin la que va fer Elvis Presley, també conegut com el Rei?
 • Al final del capítol, quan Alan Pangborn truca a la porta de la Ruth i diu: «He tornat de New Hampshire», fa referència a final de The Dark Half, ja que després dels tràgics esdeveniments, el xèrif dimiteix i abandona la seva ciutat per New Hampshire.

Puntuacio

8

Castle Rock continua mostrant-nos l’univers de Stephen King i tot el que pot donar de si tant la seva obra com la seva vida.

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Melanie Lynskey, André Holland, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O'Quinn
Comments are closed.