MENU

19 setembre, 2018 Comentaris tancats a ‘Castle Rock’: Stephen King per la vena (V) Visualitzacions: 1570 Castle Rock, Sèries Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Melanie Lynskey, André Holland, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O'Quinn




Amb una segona temporada ja confirmada, ‘Castle Rock’ encarrila la seva recta final desvetllant l’origen del noi i què va pssar amb Henry Deaver quan era petit

Puntuació

8

‘Castle Rock’: Stephen King per la vena (V)

La sèrie encarrila la recta final d’aquesta temporada (ja hi ha una segona temporada confirmada, amb una història independent de la primera) i ja coneixem moltes més coses. L’origen del noi, què va passar amb Henry Deaver quan era petit i es va perdre al bosc i el perquè passen tantes coses estranyes a Castle Rock.

Capítol 8: Past Perfect

  • Els nous propietaris del Castle Rock Bed&Breakast serveixen, als seus primers hostes, un plat que s’assembla a The Skin on Bones.
  • La tesi doctoral d’en Gordon, el nou propietari del Castle Rock Bed&Breakfast, va ser sobre l’assassí en sèrie Dennis Rader, també conegut com a BTK (Bind Torture Kill). És aquest assassí qui va inspirar la història de Stephen King A Good Marriage.
  • Jackie Torrance mata en Gordon amb un destral: com no hem de pensar en Jack Torrance (el seu oncle!) en la versió de Kubrick de The Shining?
  • Wendell, el fill d’en Henry, surt del bus a Jerusalem’s Lot, una ciutat més coneguda amb el nom curt: Salem’s Lot. Jerusalem’s Lot és la ciutat on passen els esdeveniments de la novel·la de vampirs de King Salem’s Lot.
  • L’assassí que inspira la recreació del maniquí d’en Gordon és Johnny Carrick. The Dead Zone és una de les obres de King més referenciades en aquesta sèrie i aquest llibre conté un personatge anomenat Bruce Carrick.

Capítol 9: Henry Deaver

  • Quan el noi explica a la Molly que ella es va morir allà al bosc, no us fa recordar la història de Gage Creed de Pet Sematary?
  • Bé, ara que ja sabem que el noi és, en realitat, en Henry Deaver d’una altra dimensió, ja comencem a veure la relació amb Dark Tower, on també hi ha mons o realitats paral·leles.
  • Quan Bill Skarsgård (a partir d’ara l’anomenaré pel nom de l’artista, per no embolicar-ho més) torna a Castle Rock amb taxi, passa per diverses botigues locals. Una és l’Emporium Galorium, una ferreteria que va aparèixer a Needful Things i va ser escenari de la novel·la The Sun Dog. Una altra és el bar The Mellow Tiger, que surt a Needful Things.
  • Un altre negoci local per on passa en Bill és el Castle Rock Call, la seu del diari local. A The Man in the Black Suit, un dels millors relats curts de Stephen King i guanyador del Premi O. Henry a la ficció curta el 1996, un dels personatges escrivia per a aquest diari.
  • Quan Bill baixa del taxi a darrere seu podem veure la botiga Claiborne Creamery, en referència al novel·la Dolores Claiborne.
  • Just al costat de la botiga Claiborne Creamery, hi trobem Sheldon Stationery. Paul Sheldon és l’escriptor de Misery.
  • Més a l’esquerra trobem Thibodeaux Pie Bakers, segurament propietat de Carter Thibodeaux i la seva família, personatges d’Under the Dome. Sí, direu que Under the Dome passa a Chester Mill, però heu de saber que comparteix frontera amb Castle Rock.
  • I una altra. Quan en Bill comença a caminar veiem el Callahan’s Thrifty Lot. No, no és un homeatge al nostre bastard David Callahan Ruiz. Segurament és un petit gest al Pare Callahan de Salem’s Lot i de The Dark Tower.
  • Quan passa per l’església, el cartell a l’entrada indica el casament de Merrill i Chambers. Tots dos són personatges de The Body (Stand by Me).
  • En aquesta realitat alternativa, Ruth Deaver i Alan Pangborn viuen a Sarasota. Stephen King i la seva dona Tabitha tenen una residència d’estiu a Sarasota.
  • Quan Bill Skarsgård entra al graner, es poden veure llaunes d’una beguda anomenada Moxie, una beguda que també surt a 22/11/63.

Puntuacio

8

Amb una segona temporada ja confirmada, ‘Castle Rock’ encarrila la seva recta final desvetllant l’origen del noi i què va pssar amb Henry Deaver quan era petit

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Melanie Lynskey, André Holland, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O'Quinn




Comments are closed.