MENU

24 setembre, 2018 Comentaris tancats a ‘Ultraviolet’, la policia és lenta Visualitzacions: 1366 Sèries Jep Soler

Títol
Ultraviolet

Director
Slawomir Fabicki, Jan Komasa

Actors
Viet Anh Do, Karolina Chapko, Paulina Chapko, Magdalena Czerwinska, Sebastian Fabijanski, Marek Kalita, Agata Kulesza, Marta Nieradkiewicz, Bartlomiej Topa, Michal Zurawski, Katarzyna Cynke, Bartosz Gelner, Mateusz Damiecki, Ireneusz Czop, Mariusz Jakus, Grzegorz Malecki, Monika Badowska, Marcel Borowiec, Tadeusz Borowski, Marcin Bosak, Igor Brejdygant, Izabella Bukowska, Krzysztof Chodorowski, Maria Ciunelis, Anna Dereszowska, Sandra Drzymalska, Dobromir Dymecki, Roman Gancarczyk, Katarzyna Herman, Wojciech Kalarus, Sami Karim, Marta Klubowicz, Anna Korcz, Katarzyna Kwiatkowska, Katarzyna Maciag, Maria Maj, Dariusz Majchrzak,
Em sembla que hi ha una dita, jo almenys l’he escoltat en algun lloc, que diu: “La policia no és tonta, és lenta”. Veient com està el panorama darrerament dubto de la veracitat de la dita, però no seré pas jo el que em posi ara a discutir un tema que desconec.

Puntuació

6

‘Ultraviolet’, la policia és lenta

Una de les coses més positives que té Netflix és la varietat d’oferta pel que fa a nacionalitats, hi pots trobar productes que venen dels llocs més inhòspits, sobretot de l’Orient. D’aquesta manera podem anar comparant i gaudint sèries que normalment no veuríem mai, perquè no hi tindríem accés. Alguns exemples han sigut l’alemanya Dark, la finlandesa Sorjonen i les orientals  Midnight Dinner (espectacular!) o Samurai Gourmet, entre d’altres. La plataforma també té al catàleg sèries espanyoles i catalanes que es poden veure a diversos països europeus, d’aquí el gran èxit obtingut per La casa de papel als països germànics. Avui us vull parlar d’Ultraviolet, una sèrie polonesa del 2017 que ja podeu trobar a Netflix.

Em sembla que hi ha una dita, jo almenys l’he sentit en algun lloc, que diu: «La policia no és tonta, és lenta». Veient com està el panorama darrerament dubto de la veracitat de la dita, però no seré pas jo qui em posi a discutir un tema que desconec. A Ultraviolet els casos criminals que no ha resolt la policia creixen exponencialment, ja sigui per deixadesa o perquè no estan prou actualitzats o perquè la justícia va lenta. Sigui pel que sigui un grup autoanomenat Ultraviolet decideix investigar casos de crims que no tenen resposta positiva per part de la policia. Aquest grup està format per un jove hacker, dues influencers, un guarda de seguretat i una conductora de VTC. Amb el suport d’un policia i un exagent formen l’equip que anirà, capítol rere capítol, resolent misteris. Sempre es comuniquen virtualment, en pocs casos es troben físicament. Normalment no m’agraden les sèries policíaques que van concloent els crims a cada capítol, en aquest cas faig una excepció per la variabilitat en les investigacions i pels temes que van tractant. Són capaços de parlar de política, de racisme i xenofòbia en un capítol sobre els refugiats, també parlen de noves tecnologies en una història sobre una casa domòtica que podia haver sortit perfectament a Black Mirror, o fer una trama senzilla sobre maltractaments i abús infantil que, fins i tot, ens fa caure una llagrimeta. Ultraviolet és una sèrie refrescant (quin adjectiu més trillat durant l’estiu) amb poca acció física però amb una trama cibernètica interessant, veiem com tota la nostra vida està controlada a les xarxes socials i com un equip amb persones ben diferents pot funcionar a la perfecció quan cadascuna pot desenvolupar les seves potencialitats.

Puntuacio

6

Em sembla que hi ha una dita, jo almenys l’he escoltat en algun lloc, que diu: “La policia no és tonta, és lenta”. Veient com està el panorama darrerament dubto de la veracitat de la dita, però no seré pas jo el que em posi ara a discutir un tema que desconec.

Títol
Ultraviolet

Director
Slawomir Fabicki, Jan Komasa

Actors
Viet Anh Do, Karolina Chapko, Paulina Chapko, Magdalena Czerwinska, Sebastian Fabijanski, Marek Kalita, Agata Kulesza, Marta Nieradkiewicz, Bartlomiej Topa, Michal Zurawski, Katarzyna Cynke, Bartosz Gelner, Mateusz Damiecki, Ireneusz Czop, Mariusz Jakus, Grzegorz Malecki, Monika Badowska, Marcel Borowiec, Tadeusz Borowski, Marcin Bosak, Igor Brejdygant, Izabella Bukowska, Krzysztof Chodorowski, Maria Ciunelis, Anna Dereszowska, Sandra Drzymalska, Dobromir Dymecki, Roman Gancarczyk, Katarzyna Herman, Wojciech Kalarus, Sami Karim, Marta Klubowicz, Anna Korcz, Katarzyna Kwiatkowska, Katarzyna Maciag, Maria Maj, Dariusz Majchrzak,
Comments are closed.