MENU

28 setembre, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2128 Castle Rock, Sèries Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Director
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Melanie Lynskey, André Holland, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O'Quinn
S’ha acabat la primera temporada de Castle Rock i, almenys per a un servidor, ho fa amb bona nota. Ara esperarem a veure si a la segona temporada trobem més referències a Christine, The Shining o Misery.

Puntuació

8,5

‘Castle Rock’: Stephen King per la vena (VI i final)

S’ha acabat la primera temporada de Castle Rock i, almenys per a un servidor, ho fa amb bona nota, tot i que aquest últim capítol ha estat més fluix del que m’esperava. I tal com va fer Stephen King a la seva obra Dark Tower, tot acaba igual que va començar.

Capítol 10: Rommans

  • Sé que començar amb aquesta referència pot fer que m’engegueu a pastar fangs o a cagar a la via, però… jo us la poso i vosaltres ja decidireu. En el moment en què El Noi apunta en Henry amb la pistola, a la comissaria de policia, hi ha una porta amb el número 102. El documental Room 237, dirigit per Rodney Ascher, té una durada exacta de 102 minuts.
  • El Noi s’amaga al cementiri Harmony Hill. Aquest cementiri va aparèixer a la novel·la Salem’s Lot, on van enterrar Danny Glick.
  • Un cop més, l’estol d’ocells recorda The Dark Half i el viatge entre mons.
  • En el flashback en què en Henry Deawer jove s’escapa del seu pare, veiem que aquest torna enrere sobre les seves petjades a la neu, igual que va fer Danny Torrance a l’adaptació del mestre Stanley Kubrick de The Shining.
  • Quan ja som un any més tard, en Henry defensa un home que té un conflicte d’urbanisme amb una tal Wilma Jercyck. La Wilma és un dels personatges importants a Needful Things: és la propietària de la granja de galls dindis, que mor lluitant amb Nattie Cobb.
  • En les escenes postcrèdits tenim dues referències més. Una és en el portàtil de Jackie Torrance, on podem veure un adhesiu de la ràdio WKIT 100.3, ràdio propietat de Stephen King i la seva dona Tabitha Spruce.
  • L’altra, i molt important, és que en Jackie està llegint el que ha escrit d’una novel·la inspirada en la seva història familiar. El títol d’aquesta novel·la és Overlooked, molt semblant a l’hotel Overlook de The Shinig. Hi ha pocs dubtes que aquesta escena anuncïi el tema de la segona temporada, ja que en Jackie declara que vol anar a l’hotel on el seu oncle es va tornar boig i va morir per acabar la història.
  • «El millor lloc per acabar un llibre és on va començar. Ho he llegit en algun lloc».  La Jackie podria haver-se llegit Dark Tower, que comença i acaba amb la frase «L’home negre va fugir pel desert i el pistoler va seguir».

Puntuacio

8,5

S’ha acabat la primera temporada de Castle Rock i, almenys per a un servidor, ho fa amb bona nota. Ara esperarem a veure si a la segona temporada trobem més referències a Christine, The Shining o Misery.

Títol
Castle Rock

Director
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Melanie Lynskey, André Holland, Jane Levy, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Terry O'Quinn
Un comentari a ‘Castle Rock’: Stephen King per la vena (VI i final)

  1. […] Taulats, que ja ens va fer la Bíblia i els annals de King per només parlar d’una sèrie, Castle Rock, a Els […]