MENU

5 octubre, 2018 Comentaris tancats a ‘Archer’ a tota pastilla aquesta tardor Visualitzacions: 1215 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
Archer Danger Island

Creador
Adam Reed

Actors
Animació
Alguns crítics –ja cansats– afirmen que la sèrie languideix. No és cert, no els escolteu, la creativitat ara s’ha traslladat a una illa del Pacífic i l’any és el 1939, quan la modernitat i el primitivisme encara xocaven.

Puntuació

8

‘Archer’ a tota pastilla aquesta tardor

Veure Archer s’ha convertit per mi en un bàlsam aquesta tardor. Vas, t’aixeques, agafes la bici per anar a treballar, llegeixes alguna cosa que han escrit Els Bastards (parlem de Spielberg, parlem d’amor?, parlem del sentit de la vida després de la mort?), fas de profe, somrius, acabes de corregir, somrius una mica més i tornes a tota pastilla només pensant que has esperat tota la jornada per veure Archer, 9a. temporada. Archer val la pena. Archer per la vena.

Aquest Archer del 2018 no perd el temps. Tenim una illa que es diu Danger Island, tenim unes aventures copiades literalment d’Indiana Jones, tenim nazis, tenim canníbals, tenim un lloro vermell inuportable que no se separa de l’Archer i tenim el que sempre surt a la sèrie; explosions, insults, trets, dones infidels, homes moralment repugnants, tot molt Cannon Inc., per si algú recorda aquesta grandíssima productora de films violents dels anys vuitanta.

Caos, conflicte, hecatombe. Alguns crítics –ja cansats– afirmen que la sèrie languideix. No és cert, no els escolteu, la creativitat ara s’ha traslladat a una illa del Pacífic i l’any és el 1939, quan la modernitat i el primitivisme encara xocaven. És veritat que els guionistes no han posat gaire cura a buscar referències del cinema negre i d’aventures d’aquesta època, però jo crec que ens varen acostumar massa bé durant les primeres temporades i la seva sempre rica simbologia. Ara amb un Archer boig perdut en una illa, en tenim prou. I ja ho he dit; anar a treballar, somriure a la feina, menjar alguna cosa i tornar en bici cap a casa trastocat i a tota pastilla, esquivant velles, esquivant nens, esquivant homes panxuts amb corbata, per veure Archer és un plaer de tardor que no us podeu perdre. La vida té sentit, i amb Archer encara més.

Poesia bastarda de primera categoria, com aquesta rima en vers que us repetiré ara, tòtem de la literatura catalana, i basada en els últims articles que he llegit d’Els Bastards i que em confonen, molt i molt i molt:

Parlem de Spielberg?
Parlem d’amor?
Parlem del sentit de la vida després de la mort?

Puntuacio

8

Alguns crítics –ja cansats– afirmen que la sèrie languideix. No és cert, no els escolteu, la creativitat ara s’ha traslladat a una illa del Pacífic i l’any és el 1939, quan la modernitat i el primitivisme encara xocaven.

Títol
Archer Danger Island

Creador
Adam Reed

Actors
Animació
Comments are closed.