MENU

22 octubre, 2018 Comentaris tancats a Amazon Vídeo: la purga bastarda Visualitzacions: 1530 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
The Purge (TV Series)

Creador
James DeMonaco

Actors
Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Amanda Warren, Colin Woodell, Lili Simmons, Hannah Emily Anderson, Sabrina Gennarino, Lee Tergesen, William Baldwin
Produïda per Amazon Prime Original, The Purge –la sèrie– compleix expectatives durant els primers episodis, tot i uns quants flashbacks soporífers que duren poc i una continuació que està derivant perillosament cap a la repetició avorridíssima.

Puntuació

5

Amazon Vídeo: la purga bastarda

Si als anys vuitanta s’havia posat de moda esprémer films d’èxit com Halloween, Divendres 13 o Malson a Elm Street amb més parts que un cadàver del càrtel de Sinaloa, ara vivim el fenomen brutal de produir sèries com xurros amb dotzenes d’episodis basades en pel·lícules com ara The Exorcist o Fargo.

The Purge és un altre exemple d’aquest fenomen que pot molestar molta gent, entre els quals m’incloc, però que quan ens ensenyen el que volem –un tema concret com una purga anual– callem i no diem res, i fins i tot neguem totes les nostres rabietes anteriors, estil nen petit, estil José María Aznar.

Penós.

Produïda per Amazon Prime Original, The Purge –la sèrie– compleix expectatives durant els primers episodis, tot i uns quants flashbacks soporífers que duren poc i una continuació que està derivant perillosament cap a la repetició avorridíssima. Les compleix en part perquè segueix la filosofia de la franquícia que és l’obsessió per la seguretat, les armes i la set d’assassinats, robatoris i caos brutal de la societat americana. Algunes escenes del primer i segon episodi són tant o més bones que la tercera entrega –The Purge, Election Day (2016), per mi la millor– i et fa pensar com et pot enganxar una sèrie amb una història repetida ja en quatre pel·lícules.

Recordem les regles de joc de la purga:

Es fa una vegada l’any.
Dura des de les 7 del matí fins a les 7 del vespre.
Tota activitat criminal és legal durant aquest període de temps.
Els cossos d’emergència (policia, ambulàncies, bombers o exèrcit) se suspenen durant aquest temps.
Es pot atacar civils.
Excepcions: polítics, membres del servei secret o d’emergències del govern que són dins la llista de rang 10 no poden ser víctimes de la violència.
Estan prohibides les armes de categoria 4 (granades, bombes, llançaflames, napalm, dinamita o llançamíssils).
Les persones que no segueixin aquestes regles seran executades.

Catarsi per calmar la població la resta de l’any? Sí, aquesta és la principal raó de la trama, tot i que el govern el que realment vol és treure’s de sobre els que tenen menys recursos, els més pobres, els que els hi manquen mitjans per defensar-se. Els rics i els poderosos ja ho tenen tot controlat el dia de la purga, i fins i tot fan festes salvatges amb xampany i caviar, mirant-s’ho tot còmodament a través d’una enorme pantalla 4K, com a la sèrie en què ens trobem.

I si això ho traslladem a una purga a la humil però terrorífica casa del blog d’Els Bastards? Sens dubte, necessitaríem una purga ben bastarda. Començaria pels que fan articles de les seves vacances i no importen a ningú, els que parlen amb seitons i no importen a ningú, els que fan llistes de la simbologia de Stephen King i no importen a ningú i els obsessionats amb Spielberg que encara dormen amb un E.T. de peluix i no importen a ningú.

En aquest cas seguiria fil per randa les regles del joc de la purga, però em saltaria el punt 7 –el de la categoria d’armes–, ja que si no és amb napalm, ni els del càrtel de Sinaloa acabarien amb aquesta mena d’articles de la casa.

O no?

Puntuacio

5

Produïda per Amazon Prime Original, The Purge –la sèrie– compleix expectatives durant els primers episodis, tot i uns quants flashbacks soporífers que duren poc i una continuació que està derivant perillosament cap a la repetició avorridíssima.

Títol
The Purge (TV Series)

Creador
James DeMonaco

Actors
Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Amanda Warren, Colin Woodell, Lili Simmons, Hannah Emily Anderson, Sabrina Gennarino, Lee Tergesen, William Baldwin
Comments are closed.