MENU

26 octubre, 2018 Comentaris tancats a Halloween a la carta Visualitzacions: 1466 Cinema Jordi Taulats

Títol
Nit de Halloween

Director
Carpenter, Scott, Spielberg, Wan, Friedkin, Antosca, Argento, Zombie, Cronenberg, Landis, Craven, Hooper, Polaski

Films destacats
Hereditary, An American Werewolf in London, The Dead Zone, The Changelling, Antiviral, The Exorcist, American Psycho, Halloween, Alien, The Haunting of Hill House, The Omen, It Comes at Night, Rosemary’s Baby,
Amb tots els catàlegs de les diferents plataformes de vídeo a la carta és impossible no trobar una pel·lícula que no ens vagi bé per aquesta nit de Halloween. Això sí, no oblideu de celebrar la castanyada, que és més nostrada!

Halloween a la carta

Arriba Halloween i cada cop són més els que celebren aquesta data, també a casa nostra. Tot i que nosaltres som més de la castanyera, no perdem una bona excusa per posar-nos davant la pantalla i veure una bona pel·lícula de terror.

Amb aquest article vull fer un recull d’aquelles pel·lícules que les plataformes FilmsTruck, Filmin, Netflix, HBO, Prime Video i Movistar han volgut posar a disposició dels seus abonats perquè passin una bona i terrorífica nit de Halloween.

FILMSTRUCK

La plataforma més nova del mercat ens proposa la col·lecció Oscuras noches de terror, en què inclouen els següents films:

 • La mòmia (The Mummy, 1959): no podia faltar un dels grans monstres clàssics en aquesta plataforma. Dirigida per Terence Fisher, un grup d’arqueòlegs britànics profana el somni de la princesa Ananka, un sacrilegi que farà tornar de la tomba el guardià encarregat de protegir-ne les restes.
 • La mano (The Hand, 1981): una de les primeres pel·lícules del director Oliver Stone. Michael Caine és Jonathan Lansdale, un dibuixant de còmics que perd una mà en un accident. A mesura que la gent del seu entorn comença a morir assassinada, Lansdale comença a sospitar que la mà perduda podria ser-ne la culpable
 • Häxan: la brujería a través de los tiempos (Häxan, 1922): Benjamin Christensen va dirigir aquest clàssic escandinau del cinema mut. Partint de l’anàlisi d’un manual per a inquisidors del segle XV, i barrejant ficció i documental, repassa la història de l’ocultisme, la bruixeria i la màgia negra. Les escenes de tortura, perversió sexual i nuus van motivar que es prohibís a diversos països.
 • La parada de los monstruos (Freaks, 1932): un dels clàssics de terror que no pot faltar a cap videoteca. Dirigida per Tod Browning i interpretada per actors amb deformitats reals, aquest clàssic conserva intacte el seu poder pertorbador. Cleòpatra, una trapezista preciosa, accedeix a casar-se amb el nan Hans, líder de la companyia de circ, per assassinar-lo i cobrar-ne l’herència. Quan els seus companys descobreixen el pla, ordeixen una terrible venjança.
 • Joves ocults (The Lost Boys, 1987): què seria una nit de terror sense vampirs? El director Joel Schumacher va dirigir aquest film que barreja el cinema d’adolescents amb el de vampirs. La Lucy i els seus dos fills, en Michael i en Sam, es traslladen a una petita ciutat de Califòrnia on, sota l’aparença d’una banda de motards, s’amaga un grup de criatures de la nit.
 • Equinox (1970): Dennis Muren, conegut pels seus treballs en efectes especials a Star Wars o Jurassic Park, va dirigir molt abans, juntament amb Jack Woods, aquest clàssic de monstres en què quatre joves, després de descobrir un llibre d’encanteris, són atacats per horribles criatures.
 • Los ojos sin rostro (Les yeux sans visage, 1960): un prestigiós cirurgià no s’aturarà per res per tal d’intentar reconstruir la cara de la seva filla, desfigurada després d’un accident terrible. Aquesta joia de culte, dirigida per Geroge Franju, barreja terror amb lirisme i, encara avui, serveix d’inspiració a directors de tot el món.
 • Repulsió (Repulsion, 1964): Roman Polanski va dirigir Catherine Deneuve en aquest clàssic de terror. Carol és una jove francesa fràgil i bella que viu amb la seva germana a Londres i que, quan es queda sola al seu apartament, comença a trastornar-se mentalment. Una esgarrifosa història del descens d’una dona cap a la psicosi.

Filmin

La plataforma amb més títols en catàleg és un maldecap a l’hora de triar pel·lícules per passar la nit de Halloween. Per això ha decidit oferir una programació especial de 33 títols, dividits en cinc blocs, perquè tots els abonats puguin passar la nit de Halloween com més els agradi.

 • Hereditary (1979): Ari Aster debuta a la pantalla gran amb el guió i direcció del que, per a molts, és considerada la millor pel·lícula de terror de l’any. Una tragèdia familiar es converteix en el detonant d’un assetjament paranormal que persegueix sense treva els protagonistes.
 • Grandes clásicos: dins d’aquesta col·lecció, formada per clàssics del cinema de terror, Filmin inclourà els títols El projecte de la bruixa de Blair (The Blair Witch Project, de Daniel Myrick i Eduardo Sánchez, 1999); Un hombre lobo americano en Londres (An American Werewolf in London, de John Landis, 1981); La zona morta (The dead zone, de David Cronenberg,1983); Bug (William Friedkin, 2006); Amenaça a l’ombra (Don’t Look Now, de Nicholas Roeg, 1973); La posesión (Possession, d’Andrzej Zulawski, 1981); Al final de les escales (The Changelling, de Peter Medak, 1979); La matança de Texas (The Texas Chain Saw Massacre, de Tobe Hooper, 1974); Peeping Tom (Michael Powell, 1960) i Los ojos sin rostro (Les yeux sans visage, de Georges Franju, 1959).
 • Terror inédito: aquesta col·lecció inclourà films de terror que no han passat per les sales comercials de cinema però que la plataforma ha importat a casa nostra. Constarà de les pel·lícules Captifs (Yann Gozlan, 2010); 31 (Rob Zombie, 2016); Antiviral (Brandon Cronenberg, 2012); Goodnight, Mommy (Verónica Franz i Severin Fiala, 2014); Killing Ground (Damien Power, 2016); Al interior (À l’intérieur, d’Alexandre Bustillo i Julien Maury, 2007); The Lure (Córki dancingu, d’Agnieszka Smoczynska, 2015); Extraordinary Tales (Raúl García, 2013); Are We Not Cats (Xander Robin, 2016) i Excision (Richard Bates Jr, 2012).
 • Casquería: per aquells que voleu passar una nit de Halloween sense passar excessiva por o, fins i tot, rient, Filmin també us ofereix aquesta col·lecció de films de sèrie B plens de menuts i sang a dojo. Títols com L’atac dels tomàquets assassins (Attack of the killer tomatoes, de John De Bello, 1978); El retorno de los tomates asesinos (Return of the Killer Tomatoes!, de John De Bello, 1988); Zombis Nazis 2: Rojos Vs. Muertos (Død snø 2, de Tommy Wirkola, 2014); Clowntergeist (Aaron Mirtes, 2017); El ataque del pene mutante del espacio (Dani Moreno, 2007); La masacre del microondas (Microwave Massacre, de Wayne Berwick, 1983); Violencia en Manhattan (Street Trash, de James M. Muro, 1987); Cortinas (Curtains, de Richard Ciupka, 1983) i El asesino tras la máscara (Savage Weekend, de David Paulsen i John Mason Kirby, 1979) formen aquesta col·lecció.
 • Esperando a ‘Suspiria’: per anar fent boca mentre no arriba la nova versió de Luca Guadagnino, la plataforma ens ofereix dos títols d’Ario Argento, Suspiria (1977) i Roig fosc (Profondo rosso, 1975). Dos films que ens asseguren ganivets i cuir, girs de guió inesperats, sang i llums de colors.

HBO

La pionera de les plataformes no té previst fer cap especial per Halloween. L’única estrena que hi coincideix és la quarta temporada de Channel Zero. Tot i això, podem trobar-hi films per passar una nit de manta, crispetes i terror:

 • Channel Zero (2016): creada per Nick Antosca, aquesta sèrie, que el 26 d’octubre estrenarà la quarta temporada, barreja el drama, el terror i el misteri. Les històries de cada temporada són totalment independents l’una de l’altra i estan basades en populars creepypastas, històries o llegendes que circulen per internet i que normalment algú s’inventa.
 • Expediente Warren: el caso Enfield (The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, 2016): La seqüela d’Expediente Warren: The Conjuring porta Lorraine i Ed Warren a Londres per ajudar una mare soltera amb quatre fills que viuen en una casa plena d’esperits. James Wan torna a dirigir Vera FarmigaPatrick Wilson.
 • El exorcista (El montage del director) (The Exorcist, 1973): inspirada en un exorcisme real que va tenir lloc a Washington el 1949, William Friedkin va dirigir aquest film que, ràpidament, es va convertir en un referent del cinema de terror. La Regan és una nena víctima de fenòmens paranormals. Després de sotmetre-la a múltiples anàlisis clíniques, decideix recórrer a un capellà que creu que la Regan és víctima d’una possessió demoníaca.
 • American Psycho (2000): aquest thriller dirigit per Mary Harron exposa la doble vida de Patrick Bateman (Christian Bale), un yuppie de Wall Street, a qui la inestabilitat mental i la set de sang el porta a cometre una sèrie d’assassinats; ningú sospita d’ell a causa del seu estatus social.

Movistar

La plataforma amb més usuaris subscrits, a partir del 26 d’octubre i fins al 25 de novembre, estrenarà el canal Movistar Halloween, que oferirà alguns dels films més icònics del terror dels últims anys.

 • Halloween (1978): què seria una nit de Halloween sense visionar aquest títol? Doncs no seria Halloween. Dirigida per John Carpenter, que també hi va posar la banda sonora, va ser la primera entrega d’una franquícia que va generar set seqüeles i dos reboots. Va ser el debut cinematogràfic de Jamie Lee Curtis, que feia parella amb Donald Pleasence. Michael, un nen de sis anys, assassina a la seva família amb un ganivet de cuina. Quinze anys més tard surt del psiquiàtric on estava internat i torna al seu poble a cometre una sèrie d’assassinats.
 • Alien (1979): Dirigida per Ridley Scott, Alien és la primera part d’una saga de quatre pel·lícules que tenen com a protagonista a Ellen Ripley, interpretada per Sigourney Weaver, que es converteix en la principal oponent d’una sèrie de criatures pertanyents a una raça alienígena
 • Poltergeist (1982): El primer gran èxit com a productor de Steven SpielbergTobe Hooper dirigeix aquesta història on una família americana de classe mitjana es trasllada a viure a una nova casa en un barri idíl·lic, però ben aviat dins la casa comencen a passar fenòmens paranormals.
 • Insidious (2010): James Wan va dirigir la primera entrega de la franquícia Insidious, la quarta en termes de cronologia. La història se centra en una parella, el fill de la qual, inexplicablement, entre en estat de coma i es converteix en el recipient per a fantasmes d’una dimensió astral.

Netflix

La plataforma més coneguda i la més utilitzada pels joves només ens remet al llistat que tenen d’estrenes, sense concretar si faran res d’especial per Halloween. Així i tot, durant aquest mes d’octubre la plataforma ha anat afegint títols del gènere al catàleg.

 • El apóstol (Apostle, 2018): l’any 1905 Thomas Richardson viatja a una illa remota amb la intenció de rescatar la seva germana de la secta religiosa que exigeix diners per alliberar-la sana i estàlvia. Gareth Evans, després de triomfar amb The Raid, dirigeix Dan Stevens en aquesta producció de Netflix que es va estrenar a l’edició de Sitges d’engany
 • Las crónicas del miedo (Creeped Out, 2017): la sèrie, creada per Bede Blake i Robert Butler, és una interessant recopilació d’històries de terror, de digestió molt fàcil, i que us pot servir perfectament per iniciar els vostres fills o germans petits en el meravellós món del terror.
 • La maldición de Hill House (The Haunting of Hill House, 2018): a la nova sèrie de 10 capítols de Netflix, uns germans, que van viure en una casa encantada, quan són grans han de tornar-hi per fer front als seus fantasmes. La sèrie, dirigida per Mike Flanagan (director d’Oculus, 2013), barreja el drama familiar i les cases embruixades i està basada en una novel·la de Shirley Jackson, mare de la literatura de terror contemporània. Molt recomanable, si no l’esteu seguint ja.
 • Errementari (2017): basant-se en el conte basc Patxi herremaria, Paul Urkijo dirigeix aquesta història ambientada l’any 1845 en un univers habitat per criatures diabòliques que lluiten per capturar les ànimes dels innocents.
 • Al borde de la realidad (Haunted, 2018): barreja de ficció i documental, en aquesta sèrie de 6 capítols, de poc més de 20 minuts de durada cadascun, persones corrents comparteixen amb amics i familiars terribles històries reals del seu passat mentre reconstruccions esgarrifoses recreen els fets.

Prime Video d’Amazon

La plataforma va entrar sense fer gaire soroll i, pel que sembla, segueix sense voler fer soroll, ni tan sols responen als nostres correus electrònics en què els demanàvem informació. Però com que els abonats a Prime Video també tenim dret a veure films de terror, aquí teniu algunes de les pel·lícules que, a parer meu, us faran passar una bona nit.

 • Llega de noche (It Comes at Night, 2017): una família viu tancada i aïllada en una immensa casa al mig del bosc, on es protegeix d’un virus misteriós que acaba amb la humanitat. L’obsessió del pare de família per protegir-los els abocarà a una vida plena de desconfiança, sobretot quan arriba una nova família demanant ajuda.
 • Zombies Party (Shaun of the Dead, 2004): si voleu fer una marató de pel·lícules, aquest film escrit i protagonitzat per Simon Pegg i Edgar Wright, pot ser un bon descans sense abandonar el gènere. El film barreja els gèneres de comèdia romàntica i el cinema de terror, basant-se en cintes sobre morts vivents i, particularment, en el treball del director George A. Romero.
 • La semilla del diablo (Rosemary’s Baby, 1968): no podia faltar-hi un clàssic de clàssics. La primera pel·lícula dirigida per Roman Polanski als Estats Units va ser el primer film de qualitat que va tractar el tema del naixement de l’anticrist. Davant la perspectiva d’un bon futur, els Woodhouse decideixen tenir un fill, però, quan Rosemary es queda embarassada, l’únic que recorda és haver fet l’amor amb una criatura estranya que li ha deixat el cos ple de marques.
 • Scream (1996): Wes Craven no pot faltar mai en cap nit de terror. La primera part d’una saga de quatre pel·lícules ens presenta el trio protagonista que trobem al llarg de tota la saga. Ens parla de Sidney Prescott, una jove que pateix la terrible mort de la seva mare, Maureen Prescott. Un any després, algú comença a assassinar els amics de la Sidney però és algú normal i corrent. Quina és la identitat de l’assassí és la pregunta que es fa el públic durant tota la pel·lícula.

Ja ho veieu, en teniu per triar, remenar i fer més d’una nit de Halloween.

Nosaltres ens posarem davant de la pantalla per veure molts d’aquests films tot menjant castanyes!

Amb tots els catàlegs de les diferents plataformes de vídeo a la carta és impossible no trobar una pel·lícula que no ens vagi bé per aquesta nit de Halloween. Això sí, no oblideu de celebrar la castanyada, que és més nostrada!

Títol
Nit de Halloween

Director
Carpenter, Scott, Spielberg, Wan, Friedkin, Antosca, Argento, Zombie, Cronenberg, Landis, Craven, Hooper, Polaski

Films destacats
Hereditary, An American Werewolf in London, The Dead Zone, The Changelling, Antiviral, The Exorcist, American Psycho, Halloween, Alien, The Haunting of Hill House, The Omen, It Comes at Night, Rosemary’s Baby,
Comments are closed.