MENU

5 novembre, 2018 Comentaris (2) Visualitzacions: 2197 Sèries Jep Soler

Títol
Elite

Creador
Carlos Montero, Darío Madrona

Actors
Omar Ayuso, Miguel Bernardeau, Mina El Hammani, Itzan Escamilla, Ester Expósito, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Danna Paola, María Pedraza, Lola Marceli, Arón Piper, Álvaro Rico, Jorge Suquet
Centrada en un col·legi privat en el que estudien tots els nois i noies de família rica del país, Elite barreja el drama juvenil amb el misteri, deixant més espai pel primer que per la trama misteriosa.

Puntuació

6

‘Elite’: les ‘pijes’ també follen

En realitat el títol del post hauria de ser ‘Els pijos i les pijes també follen, però en un acte cupaire he donat el genèric al femení sense cap més motiu que fer-lo més curt. També hi buscava una relació amb el culebrot mexicà Los ricos también lloran de finals dels setanta, que va tenir un gran èxit a l’estat espanyol. Per tant, ja tindríem el resum de la nova sèrie espanyola de Netflix, Elite: una barreja de Los ricos también lloran i Física o química¸ la sèrie juvenil per excel·lència d’aquest segle.

Centrada en un col·legi privat on estudien tots els nois i noies de família rica del país, Elite barreja el drama juvenil amb el misteri, però deixa més espai al primer que a la trama misteriosa. Sap combinar aquelles coses que poden interessar el públic jove i adult, una mica de sexe explícit, un cas d’assassinat per resoldre i unes baralles de poder que apareixen tant en les famílies poderoses com en les de classe social més baixa. En aquest col·legi privat, hi van a estudiar tres joves de la zona més humil de la ciutat i provoquen uns canvis radicals dins de la classe. Per dir-ho de manera clara, els rics es deixen anar gràcies a l’actitud més agosarada dels nouvinguts. Aquí rau la clau de la popularitat de la sèrie, que gairebé tothom s’hi pot sentir identificat. Ens plantegen problemes racials, sexuals, de convivència, amb drogues, enveges, relacions amoroses i moltes altres de les particularitats de l’adolescència. Els joves de l’elit s’autoanomenen els líders del futur, els que tallaran el bacallà i manaran quan els seus pares s’apartin. Ja tenen tota la situació econòmica i social lligada i ben lligada, però l’aparició dels dos nois i la noia d’una altra classe social els farà canviar la visió del món. En alguns d’ells per bé, però per altres encara es farà més radical l’actitud que tenen cap als que no són del seu cercle.

La intriga serveix per lligar els capítols i despertar l’interès de l’espectador. Ho fa amb recursos molt simples, amb escenes que enganxen al final del capítol i fa que tots els protagonistes siguin sospitosos del crim. La sèrie arrenca amb l’assassinat d’una de les alumnes durant la festa final de curs, a patir d’aquí tots els capítols ens faran flashbacks perquè anem creant la nostra pròpia llista de possibles culpables. El gran avantatge és que la sèrie acaba amb la resolució del cas, per tant sabrem qui és l’assassí. Personalment, de totes les trames que es van obrint, m’agrada la de l’estudiant que surt de l’armari per mostrar la seva sexualitat; l’actor està força contingut i la relació paternofilial és molt interessant. El que no m’acaba de funcionar és que la família d’origen magrebí parli en castellà quan estan a la intimitat, crec que si es vol donar credibilitat a les històries s’hauria de tenir més respecte pels idiomes i per les cultures. No em crec que les converses privades entre els pares d’origen estranger es facin en la llengua d’acollida. Digueu-me incrèdul.

Per acabar, m’agradaria destacar algunes persones del repartiment, sobretot els actors Miguel Herrán i Jaime Lorente, en Río i en Denver de La casa de papel, que s’acabaran convertint en els quillos perfectes del cinema espanyol. Pel que fa a les noies, Ester Expósito desenvolupa totes les seves facetes d’actriu a Elite després del discret pas per Estoy vivo, en què feia un paper poc agraït. La sèrie ha despertat molta expectació entre la població i la gent és pregunta si n’hi ha per tant. Només l’heu de mirar i ho sabreu. No us refieu de les opinions de quatre xarlatans. Paraula de bastard.

Puntuacio

6

Centrada en un col·legi privat en el que estudien tots els nois i noies de família rica del país, Elite barreja el drama juvenil amb el misteri, deixant més espai pel primer que per la trama misteriosa.

Títol
Elite

Creador
Carlos Montero, Darío Madrona

Actors
Omar Ayuso, Miguel Bernardeau, Mina El Hammani, Itzan Escamilla, Ester Expósito, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Danna Paola, María Pedraza, Lola Marceli, Arón Piper, Álvaro Rico, Jorge Suquet
2 comentaris to ‘Elite’: les ‘pijes’ també follen

  1. […] primera temporada d’Élite havia de tenir una segona part, i en tindrà una tercera. Els cànons audiovisuals marquen que les […]

  2. […] va debutar amb una primera temporada força interessant, més que res per ensenyar carn humana a tort i a dret, amb una trama misteriosa […]