MENU

7 novembre, 2018 Comentaris (2) Visualitzacions: 2050 Sèries Jordi Taulats

Títol
Bodyguard

Creador
Jed Mercurio

Actors
Keeley Hawes, Richard Madden, Stuart Bowman, Tom Brooke, Claire-Louise Cordwell, Vincent Franklin, Nicholas Gleaves, Pippa Haywood, Stephanie Hyam, Gina McKee, Paul Ready, Richard Riddell, Sophie Rundle
‘Bodyguard’ la podeu veure a Netflix. Si voleu acabar enganxats al sofà durant sis hores, no dubteu de veure aquesta magnífica sèrie,

Puntuació

9

Jed Mercurio et torna a enganxar al sofà amb ‘Bodyguard’

Jed Mercurio, un dels millors guionistes i creador d’una meravella com Line of Duty, una de les millors sèries policials britàniques de l’última dècada, és l’autor de Bodyguard, la nova sèrie que us enganxarà al sofà de casa.

Després de frustrar un atemptat suïcida en un tren a Londres, l’oficial de policia David Budd, interpretat per Richard Madden (el Robb Stark de Game of Thrones), és reassignat a la protecció de la secretària d’Interior, Julia Montague (a qui dóna vida Keeley Hawes, que ja va treballar amb Mercurio a la tercera temporada de Line of Duty), una política molt ambiciosa i defensora destacada de les intervencions dures contra els terroristes.

Els primers 20 minuts de la sèrie són magistrals, amb Budd intentant convèncer la terrorista que no faci explotar l’armilla que porta a sobre. Són 20 minuts de tensió constant en què, tot i que saps que Budd és el protagonista i no pot es morir al començament, no saps si aconseguirà l’objectiu de neutralitzar l’amenaça.

A partir d’aquí, la història girarà al voltant dels dos personatges principals, Budd i Hawes. Del primer sabem, ràpidament, que té un trastorn posttraumàtic, fruit del servei militar a l’Afganistan; que és un gran pare pels dos fills que té, però un marit nefast, cosa que li ha causat la separació amb la seva dona; també sabem que està de servei les 24 hores del dia i que no pot suportar els polítics, a qui acusa de ser els responsables d’enviar els seus companys de l’exèrcit a la mort. De la Hawes veiem que és una política dura, que no té por de fer-se enemics dins del govern per tal de defensar les seves idees; que vol arribar al número 10 de Downing Street pels mitjans que siguin necessaris, legals o no.

La sèrie fa servir tòpics convencionals, com ara l’exmilitar que no supera el passat i la seva vida familiar se’n resenteix, o l’aposta per un afer amorós entre en David i la Julia. Però és aquí on ens adonem que Mercurio és un monstre del guió, ja que aconsegueix mostrar aquests elements sense que l’espectador estigui segur si David és un soldat d’honor o estaria disposat a matar la seva protegida. I sobre la relació amorosa tampoc sabem si és amor autèntic o cadascú juga amb l’altre. Tot això embolcallat amb la trama d’una conspiració dins del govern que farà que no sapigueu qui són els bons i qui els dolents.

Bodyguard és pura tensió sense deixar de banda el ritme. Un relat en què, gràcies als girs de guió, no pots deixar res per segur i si l’espectador es deixa portar per Jed Mercurio, gaudirà dels sis capítols de què consta la sèrie.

Puntuacio

9

‘Bodyguard’ la podeu veure a Netflix. Si voleu acabar enganxats al sofà durant sis hores, no dubteu de veure aquesta magnífica sèrie,

Títol
Bodyguard

Creador
Jed Mercurio

Actors
Keeley Hawes, Richard Madden, Stuart Bowman, Tom Brooke, Claire-Louise Cordwell, Vincent Franklin, Nicholas Gleaves, Pippa Haywood, Stephanie Hyam, Gina McKee, Paul Ready, Richard Riddell, Sophie Rundle
2 comentaris to Jed Mercurio et torna a enganxar al sofà amb ‘Bodyguard’

  1. […] temps que estem en èxtasi i xutant-nos per la vena sèries d’alt nivell d’adrenalina (Bodyguard, The Haunting of Hill House, Narcos Mexico…) i pel·lícules que no es podran veure mai per […]

  2. […] el que us digui que la resolució de qui és H m’ha semblat una mica agafada amb pinces. No us la perdeu, és una grandiosa sèrie i una temporada […]