MENU

28 novembre, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 1842 Cinema, Sèries Jordi Taulats

Títol
III Jornades de Ciència-ficció i de Terror de Girona

Creador
Biblioteca Pública Carles Rahola, Ocificció i Ningú no és perfecte

Films destacats
Cuenta conmigo, El resplandor, Torn de nit, Escriu
Del 29 de novembre a l’1 de desembre, les jornades convertiran durant tres dies la biblioteca pública en una mena d’Hotel Overlook d’El resplandor.

Puntuació

10

Girona resplendeix

Des de fa un parell d’anys Stephen King és pertot arreu. El 2017 es va estrenar la nova adaptació d’It, aquest any la sèrie Castle Rock, basada en les obres i l’univers de l’autor de Maine, i a mitjans de l’any que ve s’espera It: Chapter Two. A més, aquest any s’han publicat, en català, Torn de nit (editorial Males Herbes), un recull de 20 contes escrits entre el 1968 i el 1977, en què descobrim com es va forjar l’univers d’aquest narrador excepcional, i Escriure. Memòries d’un ofici (L’altra editorial), un assaig sobre l’ofici d’escriure, que comença amb la peculiar infància de Stephen King.

Doncs per si no en teníem prou, de King (i no, mai en tenim prou), del 29 de novembre a l’1 de desembre es faran les III Jornades de Ciència-ficció i de Terror de Girona, organitzades per la Biblioteca Pública Carles Rahola, l’associació Ocificció i el programa de ràdio Ningú no és perfecte, amb el leitmotiv de l’escriptor i les seves obres.

Dirigides per Sergi Toboso i Ignasi Arbat, les jornades convertiran durant tres dies la biblioteca pública en una mena d’Hotel Overlook d’El resplandor. El dijous, a les 18:00 h, hi haurà un club de lectura de la novel·la The Shining. Divendres a les 18.00 h, Raúl Sánchez presentarà Here’s Johnny! Las pesadillas de Stephen King Vol. I (1974-1989), de l’escriptor malagueny Tony Jiménez, considerat un dels millors experts espanyols en Stephen King i la seva obra. Després de la presentació i la xerrada posterior, a les 19.00 h, hi haurà la projecció, en versió original subtitulada, de The Shining, l’obra que la crítica especialitzada (i els Bastards també) alabem, però de la qual Stephen King renega.

El dissabte 1 de desembre, el dia fort de les jornades, començarà a les 10.00 h amb una escape room familiar, on els participants hauran de mirar de sortir de l’habitació 237. A partir de les 11.00 h Mireia Blasco, de la companyia Drakonia, farà un taller de maquillatge per a adults, en què ens farà aparèixer pústules, talls, vísceres i sang, molta sang. A la mateixa hora, hi haurà jocs de taula i una demostració del joc The Walking Dead, de la companyia catalana 2 Tomatoes (no patiu, segons diuen a la seva web es basa en els còmics, no en la sèrie). I per acabar el matí, Ramon Mas, de l’editorial Males Herbes, presentarà els dos llibres traduïts acabats de traduir al català, Torn de nitEscriure. Memòries d’un ofici. L’acompanyaran el dibuixant Bernat Costa i Marta Sanz, del programa Ningú no és perfecte.

La tarda del dissabte començarà, a les 15.30 h, amb la projecció de la pel·lícula Cuenta conmigo (Stand by Me, 1986), dirigida per Rob Reiner i que vindria a ser la cara B d’Els Goonies. Aquesta projecció, pel caire familiar que té, es passarà doblada al castellà. A partir de les 17.00 h, The Lolita Sisters convertiran el bar de la biblioteca en la sala de ball de l’Hotel Overlook, on tindrà lloc un número musical. I com que els més petits també tenen dret a poder conèixer el mestre del terror, a les 18.00 h, Maria Mantella conduirà l’hora del conte i taller en anglès amb Charlie the Choo-Choo, l’únic conte infantil escrit per King i publicat amb el pseudònim de Beryl Evans. I per acabar aquestes jornades el programa de ràdio Ningú no és perfecte parlarà de les adaptacions de Stephen King al cinema amb els col·laboradors habituals i amb la presència del bastard David Callahan Ruiz i en Pau Garriga del blog Director frustat, entre altres. Durant el programa se sortejaran exemplars dels llibres Torn de nitEscriure. Memòries d’un ofici, a més de La caja de botones de Wendy, El visitanteN de Stephen King, publicats també aquest any.

Ja ho veieu, amics, aquest cap de setmana tenim una cita amb Stephen King i la Biblioteca Carles Rahola.

Puntuacio

10

Del 29 de novembre a l’1 de desembre, les jornades convertiran durant tres dies la biblioteca pública en una mena d’Hotel Overlook d’El resplandor.

Títol
III Jornades de Ciència-ficció i de Terror de Girona

Creador
Biblioteca Pública Carles Rahola, Ocificció i Ningú no és perfecte

Films destacats
Cuenta conmigo, El resplandor, Torn de nit, Escriu
Un comentari a Girona resplendeix

  1. Joan ha dit:

    Molt interessant! Per cert, ‘Compta amb mi’ està doblada al català, per si això encara li interessa a algú.