MENU

10 desembre, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 1789 Sèries Jordi Dorca

Títol
The Kominsky Method

Creador
Chuck Lorre

Actors
Michael Douglas, Alan Arkin, Sarah Baker, Nancy Travis, Jenna Lyng,
La sèrie es mou amb capítols de 25 minuts que plantegen situacions i diàlegs a vegades hilarants, a vegades molt emotius que versen sobre el dol, la vellesa, l’envelliment, l’amistat, l’amor o l’èxit.

Puntuació

7

El mètode Kominsky o com interpretar la vellesa, l’amistat i el dol

Uns dies enrere, el doctor Jordi Taulats, editor d’aquest blog, em va preguntar si faria un article sobre The Kominsky Method. “He vist el primer i he pensat en tu”, em va dir, i jo, obedient com sempre, m’hi vaig posar. En un primer moment no en sabia gaire res, Netflix estrena tantes pel·lícules i sèries que acaba essent incapaç de promocionar-les totes tal com es mereixen. Una estrena com aquesta, protagonitzada per Michael Douglas i Alan Arkin i creada per Chuck Lorre (Dos hombres y medio i The Big Bang Theory), crec que es mereixia més promoció, i un cop vistos els vuit capítols de la sèrie ja ho puc afirmar taxativament: sí, mereixia més atenció.

Sandy Kominsky (Douglas) és un actor que va tenir els seus grans moments al cinema i al teatre que ara està pràcticament desaparegut de l’escena; per contra, dirigeix una acadèmia d’interpretació amb la seva filla Mindy (Sarah Baker). Norman (Arkin) és el seu representant i amic. Tots dos són al crepuscle (perdoneu la cursileria) de les seves vides. Quan la dona de Norman mor, només es tenen ells dos per portar dignament les seves vides i per no trobar-se tan sols. A partir d’aquí, ja podeu deduir que la sèrie esdevé una història d’amistat a l’estil de Neil Simon, Ben Hecht o Charles MacArthur, en què dos personatges de dos caràcters diametralment oposats es veuen obligats a conviure. En aquest cas Norman és l’estabilitat, l’elegància i la rutina acceptada, amb una bona situació personal, econòmica i social que només es veu truncada per la mort de la seva esposa Eileen (Susan Sullivan); Sandy, en canvi, és el desordre amorós i personal, la negació de l’envelliment i la cerca d’un passat que no tornarà.

La sèrie es mou amb capítols de 25 minuts que plantegen situacions i diàlegs a vegades hilarants, a vegades molt emotius que versen sobre el dol, la vellesa, l’envelliment, l’amistat, l’amor o l’èxit. El guió avança a través d’una perillosa tècnica que fa que una situació emotiva es converteixi de sobte en una situació d’humor descarnat; la primera seqüència de la sèrie, un monòleg sobre el fet de ser actor que acaba derivant en anuncis de xampú, n’és un exemple paradigmàtic que ja marca d’entrada el to de la història. A vegades a Chuck Lorre se li escapa de les mans aquesta barreja, i alguns dels seus punts d’humor típics de sitcom són excessius per a una dramèdia com la que planteja The Kominsky Method.

Tot i que té una arrencada molt espectacular, la sèrie va perdent força amb el pas dels capítols, però el duel interpretatiu de Douglas i Arkin ens fa mantenir l’interès en les vides d’aquests dos rondinaires, els rondinaires que a tots ens agradaria arribar a ser, bàsicament perquè seríem vius, hauríem arribat a vells.

Puntuacio

7

La sèrie es mou amb capítols de 25 minuts que plantegen situacions i diàlegs a vegades hilarants, a vegades molt emotius que versen sobre el dol, la vellesa, l’envelliment, l’amistat, l’amor o l’èxit.

Títol
The Kominsky Method

Creador
Chuck Lorre

Actors
Michael Douglas, Alan Arkin, Sarah Baker, Nancy Travis, Jenna Lyng,
Un comentari a El mètode Kominsky o com interpretar la vellesa, l’amistat i el dol