MENU

31 desembre, 2018 Comentaris tancats a Aquest 2018 han mort … Visualitzacions: 1358 General Jep Soler

Títol
RIP 2018 - ELS BASTARDS

Creador
Burt Reynolds, Sondra Locke, Lee R. Ermey, Milos Forman, Bernardo Bertolucci, Ricky Jay, Margot Kidder, John Gavin, Jóhann Jóhannsson, Marta Dubois, Stan Lee

Actors

31 de desembre, Sant Silvestre, és el dia per repassar totes aquelles bastardes i bastards que ens han deixat aquest any.

Aquest 2018 han mort …

31 de desembre, Sant Silvestre, és el dia per repassar totes aquelles bastardes i bastards que ens han deixat aquest any. Amb tota la pena del nostre petit cor volem transmetre, amb aquest recull, una forta abraçada a familiars, amics i seguidors dels difunts. Veieu, doncs, el particular homenatge d’Els Bastards a totes aquestes persones que ens van fer estimar el cinema:

Burt Reynolds (1936) Tot i que tothom el recorda amb el seu bigotet, el paper més bastard de la seva vida va ser en el film de John Boorman, Deliverence(1972). La seva bona planta física i els papers de personatge dur li donen la categoria de baixa calces en la dècada dels setanta i principis dels vuitanta. Només va obtenir una nominació als Oscar com a actor secundari a Boogie Nights, va perdre amb Robin Williams per El indomable Will Hunting. Sense comentaris.

Sondra Loke (1944) El seu debut cinematogràfic li aporta una nominació a l’Oscar per El corazón és un cazador solitario(1968). La Sondra serà coneguda, però, pels seus papers d’acció amb títols com Bronco Billy, Duro de Pelar, Ruta Suicida o La gran pelea. Totes elles amb la companyia de la qual seria, desgraciadament, la seva parella sentimental, Clint Eastwood.

Bernardo Bertolucci (1941) Parlar d’aquest director italià em provoca una bipolaritat ben natural. Per una banda va ser el creador de grans títols com Novecento, El último emperador o Los soñadores. Per aquest motiu l’hauria d’adorar, però no puc oblidar que va perpetrar i permetre la violació de l’actriu Maria Schneider per part del fastigós Marlon Brando durant el rodatge de El ultimo tango en Paris. En definitiva, era un cabró que va fer bones pel·lícules, però sobretot era un cabró, no ho oblidem.

Margot Kidder (1948) La princesa Leia ens va deixar l’any 2016 i enguany hem perdut a Lois Lane. Perquè Margot Kidder serà sempre l’enamorada de Superman, per moltes versions que es facin i es desfacin. També va interpretar el paper principal de Terror en Amityville (1979)

Lee Ermey (1944) De Texas? A Texas només hi ha vaques i maricons, i tu no t’assembles a una vaca!” Només un exmilitar podia dir frases com aquesta amb la credibilitat necessària que volia Stanley Kubrick a The Full Metal Jacket(1987). Per aquest motiu va contractar a R. Lee Ermey pel paper el Sargent Hartman. A partir d’aquí el vam poder veure a Seven, La Matança de Texas, Mississipi Burning i The Frighterners, entre d’altres.

Ricky Jay (1946) L’actor secundari preferit de David Mamet (va protagonitzar Homicidio, La trama, Heist, Cinturon Rojo i la sèrie The Unit, entre d’altres) també va treballar a films com Magnolia, Boggie Nights i The Prestige.

 

Milos Forman (1932) Magnífic director txec que va saber aprofundir en temàtiques socials des de diferents gèneres cinematogràfics. Personalment destaco tres títols que m’han marcat: el musical anti-bèlic Hair(1979), la radiografia sobre els centres psiquiàtrics a Algú va volar sobre el niu del cucut (1975) i Man on the Moon (1999) el biopic de l’humorista Andy Kaufman interpretat (meravellosament) per Jim Carrey.  Guanyador de dos Oscar com a millor director per Algú va volar sobre el niu del cucut i per Amadeus (1984).

John Gavin (1931) Autèntic home objecte, no podem dir que fos un actor gaire amb uns dots artístiques destacades, però era guapo i amb això va fer la seva carrera, en la que destaca per haver treballat amb Douglas Sirk a Imitación a la vida (1959), Alfred Hitchcock a Psicosis (1960) i Stanley Kubrick a Espartaco (1960) en el paper de Julius Cesar.

Jóhann Jóhannsson (1969) Compositor musical islandès lligat als darrers films de Denis Villeneuve (Prisioner, Sicario, The Arrival), va aconseguir dues nominacions als Oscar per Sicario i The Theory of Everything. Les seves partitures sempre al límit del caos, com es demostra en un dels seus darrers treballs, Mandy. Contribuint a les estadístiques islandeses, es va suïcidar.

Marta DuBois (1952) Coneguda pels seus treballs televisius, sobretot en sèries de fa alguns anys i només recordaran els bastards més veterans: Cuentos del Mono de Oro (era la princesa Koji) i Magnum P.I. També va aparèixer esporàdicament a El equipo A, Los caballeros de Houston, MacGyver, Starman, etc.

Stan Lee (1922) No em sento capacitat per parlar d’Stan Lee, no puc nomenar el seu nom en va, per tant només us diré que em costa creure que ha mort, perquè el veia a tot arreu i crec que el continuaré veient mentre duri l’univers Marvel. És el pare de tot plegat. Segur que animarà el lloc on estigui.

31 de desembre, Sant Silvestre, és el dia per repassar totes aquelles bastardes i bastards que ens han deixat aquest any.

Títol
RIP 2018 - ELS BASTARDS

Creador
Burt Reynolds, Sondra Locke, Lee R. Ermey, Milos Forman, Bernardo Bertolucci, Ricky Jay, Margot Kidder, John Gavin, Jóhann Jóhannsson, Marta Dubois, Stan Lee

Actors

Comments are closed.