MENU

2 gener, 2019 Comentaris tancats a El cinema que ens porta el 2019 Visualitzacions: 1415 Cinema Jordi Dorca

El cinema que ens porta el 2019

L’eterna lluita entre expectativa i realitat és una pugna habitual en aquestes dates quan ens posem davant les llistes d’estrenes del següent any. La cartellera del 2019, almenys el primer semestre, ve carregada de grans noms, ara cal anar a les sales i veure si es compleixen els pronòstics. Aquí teniu una proposta més, a veure si us serveix de guia.

El 2019 arrenca amb una estrena molt esperada, la de la nova pel·lícula de Paolo Sorrentino Silvio (y los otros), un particular biopic sobre Silvio Berlusconi interpretat, com no podria ser d’altra manera, per Toni Servillo, s’estrena aquest divendres dia 4. El dia 11, László Nemes, que va obtenir un gran èxit amb El hijo de Saul, estrena Atardecer i Adam McKay estrena el biopic de Dick Cheney El vicio del poder amb Christian Bale i Amy Adams, gran notícia pels amants del cinema polític. El gener s’estrenen pel·lícules de tres grans noms Glass (Cristal), de M. Night Shyamalan amb James McAvoy i Bruce Willis, La favorita de Yórgos Lánthimos amb Olivia Colman i Emma Stone (totes dues el dia 18) i La casa de Jack de Lars von Trier, amb Matt Dillon i Bruno Ganz, que s’estrenarà el dia 25 juntament amb Creed II: La leyenda de Rocky, de Steven Caple Jr amb Michael B. Jordan i Sylvester Stallone de nou junts, i El blues de Beale Street, de l’oscaritzat Barry Jenkins (Moonlight) amb Stephan James i Teyonah Parris.

El mes de febrer arrenca amb l’estrena, el dia 1, de la darrera pel·lícula de Peter Farrelly Green Book amb Viggo Mortensen i Mahershala Ali; el dia 8 Claire Denis ens porta el film de ciència-ficció High Life amb Robert Pattinson i Juliette Binoche de protagonistes, i el francès Yann Demange presenta White Boy Rick un thriller amb Matthew McConaughey Richie Merritt; el 15 Robert Rodríguez estrena Alita: Ángel de combate Jason Reitman el film polític El candidato, aquest mateix dia arriba per fi, Utoya, 22 de julio del noruec Erik Poppe, una recreació en temps real de la matança a l’illa noruega que dóna nom al film. El mes es tancarà el dia 22 amb el Holmes y Watson d’Etan Cohen.

Març: comencem amb Bienvenidos a Marwen de Robert Zemeckis interpretada per Steve Carell (1 de març); Capitana Marvel d’Anna Boden i Ryan Fleck amb Brie Larson i Jude Law és una altra de les propostes, també arriba El Gordo y el Flaco de Jon S. Baird amb Steve Coogan i John C. Reilly i Mula de Clint Eastwood, amb el mateix director i Bradley Cooper en el repartiment, totes el 8 de març; Nosotros de Jordan Peele amb Elisabeth Moss i Lupita Nyong’o el 22 i Dumbo de Tim Burton el 29, tanquen el mes.

L’abril estarà marcat per l’estrena de Vengadores: Endgame de Joe i Anthony Russo amb Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, però també s’estrenaran: Identidad borrada de Joel Edgerton (5 d’abril), Non-Fiction d’Olivier Assayas amb Guillaume Canet i Juliette Binoche (12) i La espía roja de Trevor Nunn amb Judi Dench (19).

Però si l’abril és el mes de Vengadores, el maig serà el de Hellboy de Neil Marshall, amb David Harbour i Ian McShane en el repartiment i amb una gran expectativa en aquesta nova entrega. No tanta expectativa però potser sí cert interès presenta el biopic d’Elton JohnRocketman, dirigit per Dexter Fletcher amb Taron Egerton en el paper del cantant.

Les darreres novetats abans de l’estiu seran el Men in Black: International de F. Gary Gray i Godzilla: Rey de los Monstruos de Michael Dougherty, totes dues estrenes del mes de juny. L’estiu ens ve carregadet d’animacions com la segona entrega de Mascotas i la quarta de Toy Story i a més arribarà el remake de El rey Leon rodat en acció real, la nova Spider-Man: Lejos de casa de Jon Watts, i el darrer thriller del català Daniel Calparsoro El silencio de la ciudad blanca.

I amb tot això encara falten les estrenes que estan per anunciar, o sigui que si no aneu a les sales (o al torrent) no és per falta d’oferta, és per pura i vulgar mandra!

Comments are closed.