MENU

4 gener, 2019 Comentaris (1) Visualitzacions: 2568 Sèries Jordi Dorca

Els Bastards: guia serièfila 2019

Com cada principi d’any ens toca fer una guia serièfila, una guia que intentarem que contingui les noves sèries que ens poden semblar interessants i també els retorns que ens semblen més destacats. Permeteu-nos que ens disculpem abans per alguns dels oblits que potser hi haurà en aquest article, no era la nostra intenció inicial.

Ens hi llancem amb l’estrena de Movistar+ de La chica del tambor (BBC), una adaptació de la novel·la de John le Carré, dirigida per Park Chan-wook i inrterpretada per Alexander Skarsgård i Michael Shannon. Sembla que està destinada a ser un dels grans thrillers de l’any i s’estrenarà el dia 11 de gener. El mateix 11 arribaran a Netflix el thriller Cuando los héroes vuelan, una història de veterans de guerra israelians a Colòmbia que busquen un excompany i la dramèdia britànica Sex Education; el dia 13 Movistar+ estrenarà El embarcadero, un altre thriller de producció pròpia que és una de les apostes del canal per aquesta temporada. El dia 15 HBO oferirà Roswell, una sèrie sobre alienígenes infiltrats entre els habitants d’aquest poble de New Mexico, i l’endemà s’estrenarà Clase letal, una adaptació del còmic de Rick Remender sobre una acadèmia d’elit per a criminals. La comèdia política espanyola Vota Juan de TNT, interpretada per Javier Cámara, es podrà veure el dia 25.

I una recomanació per al dia de Reis, Success, a HBO, dirigida pel croat Danis Tanovic (En tierra de nadie). Aquesta sèrie situada al Zagreb ens mostra quatre persones que no es coneixen entre elles i que veuran com els seus destins es lliguen per un esdeveniment violent.

El 15 de febrer podrem veure Umbrella Academy (Netflix), l’adaptació d’un còmic de Gerard Way sobre els membres d’una família amb superpoders que treballen junts per descobrir qui ha matat el seu pare.

Al llarg de l’any ens esperen altres sèries que poden ser interessants, com ara Modern Love (Amazon), la transposició en sèrie televisiva d’una columna de The New York Times. Aquesta proposta té Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel o Andy García entre el repartiment dels vuits capítols de mitja hora que formen la sèrie.

Damon Lindelof (Perdidos, The Leftovers) s’atreveix amb Watchmen (HBO) una adaptació del còmic d’Alan Moore i que és una de les estrenes més esperades del 2019, entre el repartiment hi ha Jeremy IronsDon Johnson, Regina King (The leftovers) i Adelaide Clemens (Rectify).

Snowpiercer (TNT) passa de novel·la gràfica a sèrie, una història distòpica sobre un ferrocarril que transporta els únics supervivents de la humanitat separats entre rics i pobres i en què aquests darrers planegen una revolució per aconseguir el poder. Bon Joon Ho ja va adaptar al cinema aquest còmic l’any 2013.

Amazon Prime estranarà Buenos presagios, en què Neil Gaiman adapta la novel·la escrita conjuntament amb Terry Pratchett sobre l’apocalipsi i l’arribada de l’Anticrist, els protagonistes seran Aziraphale, l’àngel (Michael Sheen), i Crowley, el dimoni, (David Tennant), John Ham serà l’arcàngel Gabriel.

Gentleman Jack, coproduïda per la BBC i HBO, gira a l’entorn d’Anne Lister, coneguda com la primera lesbiana moderna. Està protagonitzada per Suranne Jones i es basa en els diaris de la mateixa Lister.

50 anys després de l’estrena, aquest any arriba una nova entrega de la mítica sèrie de Rod Serling The Twilight Zone (CBS). La dirigirà Jordan Peele (Déjame salir) i tindrà la pressió d’estar a l’altura d’aquesta mítica sèrie.

Netflix també estrenarà Living With Yourself (Netflix) sobre un home amb una crisi personal i laboral, que intenta ser millor a través d’un innovador tractament que el canviarà per una versió millorada d’ell mateix.

Pel que fa als retorns no acabaríem mai, però destaquem la tornada de True Detective (HBO) el 14 de gener; la d’American Goods (Amazon) el 14 de març; el de Joc de Trons (HBO) el mes d’abril; la nova temporada de Strangers Things (Netflix) el mes de juny, i encara sense data tenim les noves entregues  La casa de papel (Netflix), Big Little Lies (HBO), Peaky Blinders (Netflix), The Handmaid’s Tale (HBO), The Crown (Netflix), Mindhunter (Netflix), Killing Eve (HBO), La peste i Mira lo que has hecho (Movistar), la temporada final de Homeland (FOX),la segona temporada de la fantàstica The New Pope (HBO) i  la quarta de la grandiosa Gomorra (SKY).

Ja veieu que de feina en tenim. Agafeu un bon lloc al sofà i som-hi, que n’hi ha moltes i tenim poc temps!

Un comentari a Els Bastards: guia serièfila 2019

  1. Estel·la ha dit:

    Encara et deixes Orange is the new black