MENU

9 gener, 2019 Comentaris tancats a Votacions bastardes: les millors pel·lícules del 2018 Visualitzacions: 1485 Cinema Uns bastards

Títol


Director


Actors

La suma final ha donat un podi amb tres pel·lícules d’allò més variades d’estil. Coses del concens i d’aquests gustos tan variats i estranys dels membres que conformem la fauna que escriu aquest blog coral i amb esperit antisistema de la crítica convencional.

Votacions bastardes: les millors pel·lícules del 2018

I com ja va sent costum a l’orde bastarda, després d’anunciar-vos les votacions de les millors sèries de l’any us presentem el resultat de les millors pel·lícules del 2018, que –repetim– no són ni molt menys les millors (o sí) sinó les que considerem les nostres preferides.

I també com us vam dir, aquest any als vuit bastards que han participat a les votacions hi hem sumat el nsotre company i bon amic Ignasi Arbat, el crític de cinema i conductor del programa raidofònic Ningú no és perfecte.

La suma final ha donat un podi amb tres pel·lícules d’allò més variades d’estil. Coses del concens i d’aquests gustos tan variats i estranys dels membres que conformem la fauna que escriu aquest blog coral i amb esperit antisistema de la crítica convencional.

En primer lloc trobem com a gran guanyadora The Phantom Thread (El hilo invisible), l’extraordinària obra d’alta costura cinematogràfica que Paul Thomas Anderson ens va regalar l’any passat. El film és una joia centrada a retratar un sastre tan meticulós i espartà, per no dir dèspota i maniàtic (que també), com va ser el dissenyador basc Balenciaga, però no és més que una excusa per elaborar un film de suspens delicat i preciocista, vestit de melodrama romàntic i, per què no, transvestit de relat gòtic de fantasmes. El film ha obtingut un total de 39 punts/vots.

El segon lloc de la llista ha estat per a The Post (Los archivos del Pentágono), el magistral film de Steven Spielberg (que aquest any passat també va estrenar la no menys brillant Reader Player One) amb què elabora una gran recreació històrica, un excel·lent mirall amb el món d’avui, una efectiva reflexió sobre el paper de la premsa i una gran obra narrativa de Spielberg, una altra. Tal com ja vam deixar escrit al seu dia. En total ha obtingut 37 punts/vots.

I en tercer lloc, no gaire allunyada, s’ha situat A Quiet Place (Un lugar tranquilo), un thriller de terror amb què va debutar com a director l’actor John Krasinski i que conjuntament protagonitza amb l’estimada Emilie Mary Poppins Blunt. L’angoixa ens atrapa des del minut 1 i si a Alien ens deien que «a l’espai ningú pot sentir els teus crits» ara, com vam deixar escrit, a la Terra els visitants podran sentir fins i tot els teus gemecs. En total aquest film de terror intel·ligent ha obtingut 33 punts/vots.

10 PUNTS 9 PUNTS 8 PUNTS 7 PUNTS 6 PUNTS 5 PUNTS 4 PUNTS 3 PUNTS 2 PUNTS 1 PUNT
Ignasi Arbat
(Ningú no és perfecte)
Avengers: Infinity War A Quiet Place Spider-Man: Into the Spider-Verse BlacKkKlansman Mission: Impossible – Fallout Love, Simon Under the Silver Lake The Post Call Me by Your Name Solo: A Star Wars Story
Jordi Camps The Phantom Thread Roma The Florida Project The Post Bohemian Rhapsody Annihilation Revenge Overlord Hereditary A Quiet Place
Fàtima Deulofeu Call Me by Your Name Phantom Thread The Post Bohemian Rhapsody Ready Player One The Rider Avengers: Infinity War A Star is Born First Man A Quiet Place
Jordi Dorca The Phantom Thread The Rider The Ballad of Buster Scruggs Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Cold War The Guilty The Post Custody Western Lucky
Salvador Garcia-Arbós Phantom Thread The Post The Death of Stalin Call Me by Your Name Mission: Impossible – Fallout The Ballad of Buster Scruggs Darkest Hour Loving Vincent Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Bohemian Rhapsody
Víctor Gonzàlez Let the Corpses Tan Cold Hell First Reformed Monrovia, Indiana Black Panther Venom Isle of Dogs The Death of Stalin The First Purge Lucky
Lluís Simon The Shape of Water Revenge Annihilation Roma First Man Overlord A Quiet Place Hereditary Mandy Thelma
Jep Soler First Reformed A Quiet Place Loveless Hereditary Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Lucky The Night Comes for Us Spider-Man: Into the Spider-Verse Bohemian Rhapsody The Guilty
Jordi Taulats Three Billboards Outside Ebbing, Missouri A Quiet Place Hereditary Annihilation The Post Ready Player One Venom Revenge The Night Comes for Us Mission: Impossible – Fallout

La suma final ha donat un podi amb tres pel·lícules d’allò més variades d’estil. Coses del concens i d’aquests gustos tan variats i estranys dels membres que conformem la fauna que escriu aquest blog coral i amb esperit antisistema de la crítica convencional.

Títol


Director


Actors

Comments are closed.