MENU

14 gener, 2019 Comentaris (1) Visualitzacions: 1881 Sèries Jep Soler

Títol
YOU

Creador
Sera Gamble, Greg Berlanti

Actors
Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, Luca Padovan, Nicole Kang, Kathryn Gallagher, Victoria Cartagena, Daniel Cosgrove
Ja sé que, per desgràcia, el masclisme està present en tots els àmbits, sobretot en els reals, perquè dia rere dia anem trobant barbaritats comeses per mascles mal educats que no han decidit posar remei al seu comportament horrible. Per aquest motiu us recomano la sèrie ‘You’

Puntuació

7.5

L’amor, la possessió, el masclisme i altres monstres

Us torno a recordar que parlo des d’una situació de privilegi pel fet de ser home, blanc, nascut en un país desenvolupat econòmicament i educat en una societat patriarcal. Com que vaig anar adquirint, sense adonar-me’n, actituds i pensaments masclistes, ara que me n’adono intento pal·liar-los. En aquest procés de reconstrucció de valors val la pena estar atent a les propostes artístiques que posen el masclisme sobre la taula i que ens retraten a la majoria dels homes. Ja sé que, per desgràcia, el masclisme està present en tots els àmbits, sobretot en els reals, perquè dia rere dia anem trobant barbaritats comeses per mascles mal educats que no han decidit posar remei al seu comportament horrible. Per aquest motiu us recomano la sèrie You, que es pot veure a la plataforma Netflix, creada per Sera Gamble (Aquarius) i Greg Berlanti (Political Animals) i ambientada a New York: centra la història en la relació entre en Joe (Penn Badgley) i la Beck (Elisabeth Lail), el primer és un treballador d’una llibreria de la ciutat i la segona, una aprenent d’escriptora que un dia, per desgràcia, entra a la botiga a comprar un llibre.

En Joe és pervers i masclista. Des del primer moment quan veu la Beck comença a interpretar els moviments, els somriures i les paraules de la noia segons la seva pròpia conveniència. Arriba a la conclusió que ella ha de ser salvada d’una vida autodestructiva que la priva de ser feliç. Perquè ell, i només ell,  sap realment el que la farà feliç per sempre. Per aquest motiu comença a espiar-la, seguir-la i a coneixe’n tots els secrets, per poder actuar de la manera adequada i aconseguir el seu objectiu, que ella vulgui estar amb ell. Per arribar a aquest objectiu, en Joe no s’aturarà davant de res, farà el que calgui, i quan dic el que calgui és que no farà un lleig a convertir-se en un assassí, si és que no ho era ja abans de conèixer a la Beck. La sèrie, basada en la novel·la homònima de Caroline Kepnes, posa una trampa als masclistes que encara no saben que ho són, que és introduir un personatge agressiu i violent amb les dones, que és el veí d’en Joe, perquè per comparativa algú pensi que el jove llibreter només és un home enamorat i gelós, que vol el millor per a la noia i que tot el que faci serà per al bé d’ella. El desenvolupament de la trama us anirà plantejant més trampes com aquestes, petites i subtils, que ajudaran la majoria de públic masculí a fer una introspecció fins al més profund del masclisme que portem impregnat. Crec que la sèrie val la pena, i no només per aquests temes sinó també pel misteri i la resolució final. Perquè també es pot triar mirar You només com un divertiment, sense aprofundir en res. Això és decisió vostra. Per acabar, dues coses. La primera, ja heu vist que no parlo de la figura femenina de la història, no em pertoca a mi, m’agradaria que alguna dona en fes el comentari, des d’una mirada femenina. La segona és que si algun dels homes que mira la sèrie diu que hi apareix micromasclisme li podeu dir que això no existeix, o és masclisme o no ho és.

Pels que creieu que no havia d’haver posat l’amor en el títol al mateix nivell de les altres perversitats, us haig de dir que quan vegeu quin tipus d’amor és el que ven la sèrie estareu d’acord amb mi. Però el tema de l’amor i la manera com ens l’ensenyen en l’àmbit cinematogràfic, és per a un altre dia. Avui no toca.

Puntuacio

7.5

Ja sé que, per desgràcia, el masclisme està present en tots els àmbits, sobretot en els reals, perquè dia rere dia anem trobant barbaritats comeses per mascles mal educats que no han decidit posar remei al seu comportament horrible. Per aquest motiu us recomano la sèrie ‘You’

Títol
YOU

Creador
Sera Gamble, Greg Berlanti

Actors
Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, Luca Padovan, Nicole Kang, Kathryn Gallagher, Victoria Cartagena, Daniel Cosgrove
Un comentari a L’amor, la possessió, el masclisme i altres monstres

  1. […] d’explicat l’origen del mal, suposo que per justificar-se d’alguna moralitat que desconec. A You també opten per explicar l’origen d’en Joe, un altre error. Em feia mandra continuar la […]