MENU

8 febrer, 2019 Comentaris tancats a ‘Bumblebee’: 6 raons per veure-la Visualitzacions: 976 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol
Bumblebee

Director
Travis Knight

Actors
Hailee Steinfeld, John Cena, Pamela Adlon, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow, Gracie Dzienny, Angela Bassett, Justin Theroux, Marcella Bragio, John Ortiz, Vanessa Ross, Glynn Turman
Bumbelbee s’ha convertit en una grata sorpresa per aquells que érem escèptics amb els films de Transformers. Us exposem 6 raons bàsiques per anar-la a veure al cinema, de les 100 que hem pensat.

Puntuació

8

‘Bumblebee’: 6 raons per veure-la

Bumbelbee s’ha convertit en una grata sorpresa per a aquells que érem escèptics amb els films de Transformers. Us exposem 6 raons bàsiques per anar-la a veure al cinema, de les 100 que hem pensat.

1. Michael Bay no n’és el director: estem de sort. El director abominat pel 99,9% de la humanitat no ha tocat Bumblebee. Recordem que ja té tres premis Razzie pels seus Tranformers rodats el 2009, el 2011 i el 2014. A mi personalment aquest senyor em provoca episodis de somnolència profunda però sé que els seguidors hardcore de Transformers l’odien com els de les armilles grogues odien Macron; a mort i amb inusitada violència, pel fet d’haver rebentat la llavor de la sèrie de dibuixos originals dels vuitanta, sentiment que puc comprendre si ho comparo amb la nova saga de Star Wars amb la productora Walt Disney.

2. La producció és de Steven Spielberg: sí, i també de Bay, però mentre que Michael va posar només els diners, l’Spielberg va tenir la idea inicial. Al film teniu els ingredients típics del director: moviments de càmera que acompanyen els personatges principals, empatia, història ben estructurada amb els elements essencials per posar-te a la pell dels actors principals i un punt ensucrat necessari per aquest tipus de pel·lícules, que és el que en definitiva més agrada a l’espectador corrent.

3. La música i l’ambientació és la dels vuitanta: llista insuperable, ara que les llistes s’han posat de moda i tothom ha de dir-hi la seva: The Smiths (Bigmouth Strikes Again, Girlfriend in a Coma), Steve Winwood (Higher Love) Sammy Hagar (I Can’t Drive 55), Sam Cooke (Unchained Melody), Simple Minds (Don’t you Forget about Me), entre d’altres.

4. Les Influències cinematogràfiques són or pur: nombroses i referencials, el film Bumblebee està ple d’Easter eggs o ous de Pasqua amagats amb enginy, que us toca buscar a vosaltres, de films com Herbie, Cortocircuito, ET, Mac & Me, Karate Kid o les més evidents: The Breakfast Club, el millor film sobre el món adolescent de la història del cinema, que apareix constantment a Bumblebee.

5. La nostàlgia està ben entesa: els transformers originals dels anys vuitanta van ser seguits per un grup nombrós de nens i adolescents a qui s’ha de respectar com ara els que veneren l’univers de Naruto. Tots sabem que Michael Bay va destrossar la iconografia amb uns films insofribles, pensats només per recaptar calers les dues primeres setmanes. Shockwave, Soundwave, Ravage, Arcee, Wheeljack i altres robots simbiòtics tornen amb una força inusitada. Si no us sonen, els estimareu de ben segur.

6. El tempo és perfecte: molt important. Pels que patim quan anem al cinema per veure blockbusters filmats com una muntanya russa amb una línia argumental ínfima, Bumblebee ha sigut una sorpresa. Aquí teniu una bona història que va avançant amb uns personatges que admirareu. Torna cel·luloide del bo de manera momentània. Us ho asseguro.

Bonus: quan Bumblebee escup el hit Never Gonna Give you up (1987), de Rick Astley, sentim el seu dolor. Tots. Poca broma.

Puntuacio

8

Bumbelbee s’ha convertit en una grata sorpresa per aquells que érem escèptics amb els films de Transformers. Us exposem 6 raons bàsiques per anar-la a veure al cinema, de les 100 que hem pensat.

Títol
Bumblebee

Director
Travis Knight

Actors
Hailee Steinfeld, John Cena, Pamela Adlon, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow, Gracie Dzienny, Angela Bassett, Justin Theroux, Marcella Bragio, John Ortiz, Vanessa Ross, Glynn Turman
Comments are closed.