MENU

7 març, 2019 Comentaris tancats a ‘Herrens Veje’, posem-nos drets Visualitzacions: 1380 Sèries Àlex Oliva

Títol
Herrens Veje

Creador
Adam Price

Actors
Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Fanny Louise Bernth, Morten Hee Andersen
Herrens Veje sorprèn per la facilitat de generar situacions on la religió no s’hi troba còmode. Amb l’estil sobri que caracteritza les ficcions nòrdiques, Price constitueix un relat profund que convida a reflexionar sobre quin és el paper de la fe cristiana avui en dia i si aquesta pot sobreviure “predicant el nou testament, però vivint en l’antic”.

Puntuació

8

‘Herrens Veje’, posem-nos drets

Dins de la sobreproducció de sèries que hi ha avui en dia, és normal que passin gairebé desapercebudes petites meravelles dramàtiques com Herrens Veje (Els camins del Senyor). Aquesta sèrie danesa del canal DR1 surt del cap d’Adam Price, un dels artífex de la brillant i premiada Borgen. En aquest cas, però, substitueix política per religió per mostrar-nos les intimitats d’una família amb més de 200 anys de llinatge dedicat a l’Església.

Un gegant Lars Mikkelsen, guanyador de l’Emmy a millor actor internacional el 2018 per aquest paper, dona vida al sacerdot Johannes Krogh, líder indiscutible de la seva comunitat i un exemple per als seus feligresos. De portes endins, però, en Johannes no és cap sant. L’obsessió amb l’Església, l’ambició, l’afany per controlar-ho tot i algun que altre vici, fan trontollar la seva estabilitat emocional. La seva família és qui pateix més aquesta inestabilitat. La relació amb la seva dona i, sobretot, amb els seus dos fills, que adopten camins oposats davant la pressió del seu pare, són el principal fil conductor de la sèrie. Tots ells emprenen un viatge intern per resoldre una crisi de fe, ja sigui en l’Església, la família o la vida.

Herrens Veje sorprèn per la facilitat de generar situacions en què la religió no es troba còmoda. La guerra, l’avortament, la superstició, l’ambició, la mentida, les relacions extramatrimonials, l’acceptació de la mort o la convivència amb altres religions són només alguns exemples dels temes que van apareixent dins la història. El guió i l’evolució dels personatges ajuden que la sèrie sigui totalment creïble davant de tanta diversitat argumental. Aquests, a més, estan perfectament interpretats per un elenc amb cares poc conegudes però solvents.

Amb l’estil sobri que caracteritza les ficcions nòrdiques, Price constitueix un relat profund que convida a reflexionar sobre quin és el paper de la fe cristiana avui en dia i si aquesta pot sobreviure «predicant el nou testament, però vivint en l’antic». En aquest sentit, és de les sèries que van un pas més enllà del pur entreteniment. Per descomptat, no cal ser ni creient, ni danès, per sentir-s’hi identificat i participar d’aquesta reflexió.

Trobareu Herrens Veje a Movistar Sèries com Algo en que creer, tot i que també s’ha traduït a altres països com a Ride Upon the Storm, coses de traductors. S’han emès dues temporades de deu capítols cadascuna i, de moment, es desconeix si renovarà per una tercera.

Ja podeu seure.

Puntuacio

8

Herrens Veje sorprèn per la facilitat de generar situacions on la religió no s’hi troba còmode. Amb l’estil sobri que caracteritza les ficcions nòrdiques, Price constitueix un relat profund que convida a reflexionar sobre quin és el paper de la fe cristiana avui en dia i si aquesta pot sobreviure “predicant el nou testament, però vivint en l’antic”.

Títol
Herrens Veje

Creador
Adam Price

Actors
Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Fanny Louise Bernth, Morten Hee Andersen
Comments are closed.