MENU

12 abril, 2019 Comentaris tancats a ‘Love, Death & Robots’. Creativitat sense filtres Visualitzacions: 1157 Sèries Víctor Garrido

Títol
Love, Death + Robots

Creador
Tim Miller

Actors

I si resulta que la sèrie de Netflix Love, Death & Robots és el producte audiovisual més lliure que podem trobar dins d’aquesta plataforma digital? Quan parlem de la indústria, tant la tradicional (Hollywood) com la contemporània (Netflix, HBO o Amazon Video) podem afirmar que, en general, totes dues es caracteritzen perquè tenen uns criteris …

Puntuació

7

‘Love, Death & Robots’. Creativitat sense filtres

I si resulta que la sèrie de Netflix Love, Death & Robots és el producte audiovisual més lliure que podem trobar dins d’aquesta plataforma digital?

Quan parlem de la indústria, tant la tradicional (Hollywood) com la contemporània (Netflix, HBO o Amazon Video) podem afirmar que, en general, totes dues es caracteritzen perquè tenen uns criteris molts clars pel que fa a la censura de la producció de pel·lícules i sèries. A través d’un estàndard comercial, moldejen els continguts i donen menys marge a la llibertat creativa en pro d’un target de consum més ampli.

Una de les virtuts que diferencien la sèrie d’animació Love, Death & Robots és la frescor creativa que té. Aquesta aire fresc que emana del projecte autoritza els autors de cada capítol a poder barrejar humor amb escenes de sexe explícit (el moment lèsbic a La ventaja de Sonnie o el nu de cos sencer de La Testigo) o amb una sobredosi de violència (el sadisme dels homes llop a Metamorfosis o dels dimonis de Guerra Secreta).

A continuació faré una breu sinopsi del meu TOP 5 dels 18 capítols:

3. La testimoni

Després de presenciar un brutal assassinat, la protagonista del capítol inicia la seva fugida pels carrers d’una ciutat d’estètica cyberpunk, amb l’assassí seguint la seva pista de ben a prop. L’estil d’animació distorssiona imatge real amb il·lustració i l’aplicació del 3D, la qual cosa permet que l’autor jugui amb elements propis d’un univers fantàstic fet a mida mentre es manté pròxim a la imatge real. Al ritme trepidant del relat hi hem de sumar un gir de guió final que serveix per tancar aquest curt tècnicament perfecte d’Alberto Mielgo.

7. Més enllà d’Aquila

Una tripulació interespacial es disposa a hibernar per iniciar un viatge cap a una galàxia remota. Els protagonistes desconeixien quant de temps fa que són a les càpsules quan uns desconeguts els desperten del son profund. La comandant al càrrec els hi explica que s’han desviat del destí, i s’ofereix a ajudar-los mentre es recuperen de la hibernació. Quan el responsable de la tripulació s’adona del greu error que han comès, posa en qüestió la comandant, que intenta donar-li una explicació coherent. La veritat sobre on són és terrible, però us deixem que vosaltres la descobriu.

8. Buena caza

El capítol anime d’aquesta recopilació és una aventura que comença quan el fill d’un caçador d’esperits es fa amic d’un d’ells, una huli jing, un ésser mitològic amb la capacitat de canviar de forma.
El període en què es desenvolupa la història transcorre des de l’era feudal fins a l’arribada d’una revolució industrial d’essència steampunk, en què l’energia originada per les màquines de vapor s’utilitza de manera preponderant.

La màgia del capítol neix d’un equilibri perfecte entre l’homenatge a l’animació japonesa clàssica a través d’un argument sòlid i un desenllaç a l’altura.

14. Zima Blue

El capítol més complet de tots. En els escasos 10 minuts que dura quedem embadalits per la transcendental història de Zima Blue, un aclamat artista de fama interplanetària. Abans de treure a la llum la seva última obra, l’artista decideix explicar el seu passat a una periodista, a qui exposa la seva trajectòria des dels orígens humils que ha tingut. En aquest viatge temporal coneixerem què amaga l’enigmàtic personatge.

18. La guerra secreta

Durant la Segona Guerra Mundial, un grup d’elit de l’Exèrcit Roig és destinat als boscos siberians amb un únic objectiu: acabar amb les criatures que assetgen els habitants de la zona. Aquesta història alternativa dins del context de la gran guerra serveix de premissa perquè el director hongarès István Zorkóczy deixi anar tota la seva artilleria artística. Una fusió d’elements bèl·lics i demoníacs que converteixen la guerra secreta en un espectacle frenètic per a l’espectador.

Llista de capítols:

1. La ventaja de Sonnie
2. Tres robots
3. La testigo
4. Trajes
5. Devorador de almas
6. Yogur al poder
7. Más allá de Aquila
8. Buena caza
9. El vertedero
10. Metamorfosis
11. Mano amiga
12. Noche de criaturas marinas
13. Afortunados 13
14. Zima Blue
15. Punto ciego
16. La edad de hielo
17. Historias alternativas
18. La guerra secreta

Puntuacio

7

I si resulta que la sèrie de Netflix Love, Death & Robots és el producte audiovisual més lliure que podem trobar dins d’aquesta plataforma digital? Quan parlem de la indústria, tant la tradicional (Hollywood) com la contemporània (Netflix, HBO o Amazon Video) podem afirmar que, en general, totes dues es caracteritzen perquè tenen uns criteris …

Títol
Love, Death + Robots

Creador
Tim Miller

Actors

Comments are closed.