MENU

3 maig, 2019 Comentaris (1) Visualitzacions: 2957 Sèries Jordi Camps

Títol
Les de l'hoquei

Director
Kiko Ruiz Claverol i Patrícia Font

Actors
Dèlia Brufau, Júlia Gibert, Natàlia Barrientos, Yasmina Drissi, Asia Ortega i Mireia Oriol
Doncs què voleu que us digui… Per ser un episodi pilot potser hi trobo a faltar més carn a la graella, però, malgrat partir d’una estructura argumental més convencional que no pas Merlí, la sèrie en la qual més s’emmiralla, aconsegueix enganxar l’audiència.

Puntuació

6,5

‘Les de l’hoquei’ entren a pista

Els Bastards, quan ens vam conjurar per conquerir el món ara fa prop de deu anys, vam formar sense saber-ho una mena d’Equip A. Una banda de crítics, uns més bastards que altres i cadascun des de la seva especialitat, que hem anat contribuint a apropar-nos a aquest propòsit. I aquí estem, d’això ja en fa quasi una dècada i encara el món ens espera assegut.

És per això que, mentre uns parlen de sèries menjacocos i altres de morts vivents que no paren de tocar els ous (d’aquestes últimes també me’n deixen parlar de tant en tant), quan s’estrena una sèrie a TV3 ja tenim el nostre Charlie de torn que m’encarrega la crítica. Better Call Camps? bàsicament perquè ningú més no ho farà, i heus aquí la meva especialitat! Bé, això i que, continuant amb aquesta dosi de sinceritat, perquè els articles que tracten sobre produccions catalanes ho peten al nostre blog. La dictadura del clic i un servidor, el seu humil esclau.

I aquí em teniu novament, aquesta vegada per dir-vos què m’ha semblat Les de l’hoquei, la nova sèrie que entra en emissió els dilluns i que la majoria mirarem a la carta, que per a això es va inventar.

Doncs què voleu que us digui… Per ser un episodi pilot potser hi trobo a faltar més carn a la graella, però, malgrat partir d’una estructura argumental més convencional que no pas Merlí, la sèrie en la qual més s’emmiralla, aconsegueix enganxar l’audiència. Especialment aquella a la qual va dirigida: els adolescents, i amb especial atenció al públic femení.

“És la sèrie que ens hauria agradat veure quan érem adolescents”, em comentava Natàlia Boadas, una de les quatre guionistes (juntament amb Laura Azemar, Marta Vivet i Ona Anglada) d’aquesta ficció que neix d’un treball de fi de grau universitari i que va cridar l’atenció dels productors. I és així, amb l’excusa del món de l’hoquei com a rerefons, que es despleguen tota l’amalgama de trames i subtrames amb què desenvoluparan una sèrie de 13 capítols. Les protagonistes són les jugadores de l’equip femení del Minerva, però també els adults. Un dels puntals de la sèrie és el càsting, amb un grapat de noves cares que donen molt de joc, i la història ha arrencat centrant-se una mica més en l’Emma, així com amb un grapat d’adults que poden donar molt de si, com ara amb el conflicte de parella que viuen els personatges d’Àgata Roca i Juli Fàbregas. Josep Linuesa, fent de malvat etern, i Nora Navas també destaquen del conjunt.

La banda sonora, ben seleccionada, també és una basa d’èxit, a més de la introducció d’elements com les xarxes socials. Tant en l’emissió regular dels dilluns com perquè TV3 ha apostat per una experiència transmèdia amb què els fans podran seguir les converses de les jugadores del Minerva als seus perfils d’Instagram (que apareixeran sobreimpressionats als 13 capítols de la ficció) i unir-se al grup de Telegram de les noies. Aquí ja no m’hi trobareu, però endavant les atxes!

Aviam, diguem-ho clar, això no és Sex education, la millor sèrie de l’any, però per a algú a qui d’adolescent ja només li’n queda l’ànima, doncs endavant, també compro i entro en el joc de Les de l’hoquei.

Per cert, me n’oblidava: Netlix ja ha anunciat que inclourà la sèrie en el seu catàleg i això, com és evident, és una bona notícia, ni que sigui per fer una mica més internacional la nostra llengua. Ells sí, els de Netflix, fa temps que dominen el món.

Puntuacio

6,5

Doncs què voleu que us digui… Per ser un episodi pilot potser hi trobo a faltar més carn a la graella, però, malgrat partir d’una estructura argumental més convencional que no pas Merlí, la sèrie en la qual més s’emmiralla, aconsegueix enganxar l’audiència.

Títol
Les de l'hoquei

Director
Kiko Ruiz Claverol i Patrícia Font

Actors
Dèlia Brufau, Júlia Gibert, Natàlia Barrientos, Yasmina Drissi, Asia Ortega i Mireia Oriol
Un comentari a ‘Les de l’hoquei’ entren a pista

  1. Txell ha dit:

    Hola!
    Es una serie espectacular. Ens agradaria que feciu una 2n temporada de la serie pk ho esteu patant molt i sou uns craks hos estimem.

    Salutacions abraçades i petons forts.? ❤️❤️???