MENU

5 juliol, 2019 Comentaris tancats a ‘Jessica Jones’ T3: l’avantatge de saber que plegues Visualitzacions: 873 Sèries Jordi Taulats

Títol
Jessica Jones

Creador
Melissa Rosenberg

Actors
Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, Benjamin Walker, Jeremy Bobb
La tercera temporada de ‘Jessica Jones’ es va filmar sabent que tenia els dies comptats, si més no a Netflix, i això l’hi ha servit per deixar-nos un final digne.

Puntuació

6,5

‘Jessica Jones’ T3: l’avantatge de saber que plegues

La primera temporada de Jessica Jones va entrar colpejant fort. La segona va ser una decepció. Després vam saber que Netflix començava a cancel·lar Daredevil i The Punisher, les millors sèries de la unió de Netflix i Marvel. Més endavant ens vam assabentar que Disney, la companyia propietària de Marvel, tenia plans per crear la seva pròpia plataforma de televisió, Disney+. I, esclar, no és qüestió que la competència tingui productes teus. La tercera temporada de Jessica Jones es va filmar sabent que tenia els dies comptats, si més no a Netflix, i això ha servit perquè ens deixés un final digne.

Jessica i Trish estan allunyades. La primera intenta oblidar que la seva mare era una assassina psicòpata mirant de convertir-se en l’heroïna que ella volia que fos. La segona s’ha llançat a una vida de justiciera, després que els experiments de la segona temporada del Dr. Klaus li conferissin habilitats especials (en els còmics seria Hellcat i a la sèrie hi ha alguna picada d’ullet, com tocs de groc i porpra o unes ulleres de sol en forma d’ulls de gat). Aquesta nova faceta de la seva amiga portarà de cul la Jessica, ja que s’haurà de barallar entre l’amistat i el deure.

JJ està involucrada en un nou súper, un amb poders estranys. Eric, un estafador, té el poder de percebre el mal en les persones en forma de migranya quan hi és a prop (una versió menys glamurosa que la de Bruce Willis a El protegido (Unbreakable, M. Night Shyamalan). Aquest la dirigeix cap a Gregory Salinger (Jeremy Bobb de Russian Doll), un astut assassí en sèrie, amb títols de Dret, Psicologia i no sé quants més, que es descriu ell mateix com una víctima innocent d’una dona poderosa fora de control. Inspirat en el Foolkiller del còmic, Salinger és un dolent mediocre que sembla més rebuig de l’època de Melissa Rosenberg, la creadora de la sèrie, com a cap de guionistes de Dexter. Salinger es veu ell mateix com una força de la justícia justa que castiga els falsos amb talents naturals, com la bona aparença.

La tercera temporada planteja la pregunta de si seria acceptable matar Salinger per evitar que cometi futurs crims, o si la gent amb superpoders ha de perseguir delinqüents sense cap poder. Aquesta última qüestió és el nucli de Captain America: Civil War, però es veu més correcta a Jessica Jones, ja que són gent amb poders que viuen, treballen i es relacionen entre humans normals, sense cap habilitat especial.

Tant la primera com la tercera temporada de Jessica Jones enfronta la Jessica contra assassins a qui és capaç de matar, tot i que realment no ho vol fer. Tots dos l’obliguen a qüestionar-se si protegir altres persones compensa el fet de comprometre la seva moral i violar la llei.

Aquesta temporada pateix, com passa sovint amb programes de Netflix, de voler inflar una sèrie. Jessica Jones T3 consta de 13 capítols de 50 minuts que es podrien haver quedat, perfectament, en vuit. Tot i això, Krysten Ritter com a Jessica Jones i Rachael Taylor com a Trish Walker, fan un gran treball, igual que en les anteriors temporades.

Puntuacio

6,5

La tercera temporada de ‘Jessica Jones’ es va filmar sabent que tenia els dies comptats, si més no a Netflix, i això l’hi ha servit per deixar-nos un final digne.

Títol
Jessica Jones

Creador
Melissa Rosenberg

Actors
Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, Benjamin Walker, Jeremy Bobb
Comments are closed.