MENU

12 juliol, 2019 Comentaris (3) Visualitzacions: 1595 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
Dark

Creador
Baran bo Odar i Jantje Friese

Actors
Anna König, Roland Wolf, Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Sebastian Rudolph, Mark Waschke, Karoline Eichhorn, Stephan Kampwirth, Anne Ratte-Polle, Helena Abay, Harald Effenberg, Sebastian Hülk
La segona temporada de Dark ha arribat a les petites pantalles dels nostres portàtils puntualment, el 21 de juny del 2019, exposant el secret que tots ens imaginàvem des dels primers minuts

Puntuació

8

‘Dark 2’, poseu-vos l’equip NBQ, amics

Der Anfang ist das Ende. Und das Ende ist der Anfang. Alles ist miteinander verbunden. Zukunft. Vergangenheit und Gegenwart

“El principi és el final. I el final és el principi. Tot està connectat. Futur. Passat i present.”

La segona temporada de Dark ha arribat a les petites pantalles dels nostres portàtils puntualment, el 21 de juny del 2019, exposant el secret que tots ens imaginàvem des dels primers minuts; falta tot just un any per l’apocalipsi, el 21 de juny del 2020, primera escena d’aquesta gran sèrie i no, no faig espòilers.

Alguns secrets són revelats durant aquests meravellosos nous episodis, que acceleren el tempo de forma inusual, introduint personatges novells que es barregen entre una música laberíntica i una introducció calidoscòpica impactant.

No us amoïneu, el tema es complica més. Si a la primera temporada estàvem l’any 1953, el 1986 i en el futur del 2019, ara tenim cinc línies temporals, el 1921 1954, el 1987, el 2020 i el 2053. L’esforç de l’espectador és així majúscul, detall que no és gens fàcil si voleu seguir una sèrie en la qual tot és belluga com la maquinària d’un rellotge atòmic i que no deixa espais de la trama sense cosir com cal (com ja havia passat a Lost, per cert).

El pivot principal, Jonas Kahnwald (Louis Hofmann), ha canviat ara la seva jaqueta groga impermeable estil IT per una protecció antiradiació NBQ (Nuclear, Biològic i Químic) de màxima seguretat, avançant-se al món que ens espera a tots, si seguim vius durant els anys 50 del segle XXI a la terra, l’ecocidi suïcida, l’apocalipsi final.

I és que la simbologia del terror nuclear a través del desastre de Chernobyl i que ja vaig apuntar en un article anterior, és més latent que mai, amb la foscor del bosc i la caverna final d’un camí perillós, que ens porta a l’obsessió alemanya de l’amor i la por a la bellesa i perills de la natura, seguint la tradició dels contes dels germans Grimm, base del poble fictici de Dark, anomenat Winden, que alguns el situen a Baden-Württemberg i d’altres a l’estat de Baviera.

Winden està dominat per la magnificència de la vegetació de centre Europa amb milers d’arbres en un paisatge trencat per una imposant planta nuclear que talla la seva densitat inescrutable. El temps es menja el temps, i els seus personatges hi col·lideixen dins d’un univers eminentment teutònic, impenetrable.

Moltes preguntes es queden a l’aire, i sabem com a espectadors que els seus dos creadors Baran bo Odar i Jantje Friese ho deixaran tot molt ben lligat a la tercera temporada, malgrat la complexitat de la trama, tot i que necessitarem més diagrames digitals, histogrames, gràfics de barres i fulls de càlcul per fer-nos una mínima idea del que realment està passant.

De moment només apuntar pels seguidors de l’estètica dels anys 80, que hi ha referències a Regreso al Futuro, a Cindy Lauper, a Nina Hagen i a Rick Astley. Per si encara no us hi havia convençut del tot.

Puntuacio

8

La segona temporada de Dark ha arribat a les petites pantalles dels nostres portàtils puntualment, el 21 de juny del 2019, exposant el secret que tots ens imaginàvem des dels primers minuts

Títol
Dark

Creador
Baran bo Odar i Jantje Friese

Actors
Anna König, Roland Wolf, Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Sebastian Rudolph, Mark Waschke, Karoline Eichhorn, Stephan Kampwirth, Anne Ratte-Polle, Helena Abay, Harald Effenberg, Sebastian Hülk
3 comentaris to ‘Dark 2’, poseu-vos l’equip NBQ, amics

  1. […] que siguin cap endavant o cap endarrere, a l’estil Back to the Future, o cada 33 anys, com a Dark. Però si a sobre la típica història dels viatges en el temps la capgiren, encara en soc més […]

  2. […] majoria de mitjans, blogs, webs i influencers socials (a favor nostre diré que hem escrit sobre Dark, Marianne, Gul, Beforeigners, Better than Us, Frontera verde o Kingdom, entre d’altres). Per […]