MENU

26 juliol, 2019 Comentaris (3) Visualitzacions: 2250 Sèries Jep Soler

Títol
The Virtues; Gentleman Jack; Informer

Creador
Shane Meadows i Jack Thorne (The Virtues); Sally Wainwright (Gentleman Jack); Rory Haines i Sohrab Noshirvani (Informer)

Actors
Stephen Graham, Niamh Algar, Helen Behan, Frank Laverty, Mark O'Halloran (The Virtues); Suranne Jones, Sophie Rundle, Joe Armstrong, Jessica Baglow, Amelia Bullmore (Gentlmena Jack); Nabhaan Rizwan, Paddy Considine, Bel Powley, Roger Nsengiyumva, Reiss Jeram (Informer)
És coneguda la nostra predilecció bastarda per les sèries britàniques. Lluny de la sang, del fetge i de la ciència ficció ens agrada també la visió humana i terrenal, aquella que ha begut de les fons de Ken Loach, per exemple.

Déu salvi les sèries britàniques

És coneguda la nostra predilecció bastarda per les sèries britàniques. Lluny de la sang, del fetge i de la ciència-ficció també ens agrada la visió humana i terrenal, aquella que ha begut de les fons de Ken Loach, per exemple. Durant l’any parlem de moltes, sobretot minisèries, d’aquesta temàtica i també de les policíaques que ens arriben de les illes Britàniques. De vegades en fem un post individual, com en el cas de The Victim o Years and Years, per anomenar els darrers que hem fet. Però ara ens veiem obligats a fer aquesta maionesa de tres sèries que han despertat la nostra curiositat per diversos motius i que necessiten aparèixer en el millor blog de cinema i sèries que existeix. Vam fer la petició perquè fos publicat allà, però davant la negativa que vam rebre hem decidit publicar-lo a Els Bastards.

The VirtuesStephen Graham (Taboo, Boardwalk Empire, Line of Duty) es torna a posar a les ordres de Shane Meadows (This Is England) per explicar una història personal duríssima. Graham és un home separat, exalcohòlic i pare d’un nen que veu trencada la seva monòtona vida (trista però segura) quan el fill marxa a viure a l’altra punta de món. Ell no troba cap més solució que retornar a la Dublín natal, que amaga secrets d’infància difícils de pair. La sèrie, dividida en quatre capítols, no només explora el viatge a l’infern del protagonista, sinó que veiem les reaccions que genera als seus familiars el seu retorn. Stephen Graham fa una demostració interpretativa espectacular, possiblement la millor que hem vist durant temps, el primer capítol és inoblidable, sobretot en els registres que és capaç de mostrar i l’evolució del personatge durant tota la trama és brillant, amb un final d’aquells que donen per parlar una llarga estona.

BBC – Filmin. 10/10

Gentleman Jack: normalment les sèries d’època em costen d’aguantar, per això vaig tardar a començar aquesta sèrie ambientada a mitjan segle XIX. No vaig buscar ni quin era l’argument ni el repartiment, només vaig esperar tenir un moment lliure (és broma…) per mirar-la. Em va sorprendre, sobretot, l’actuació de la parella protagonista: Susanne Jones, que s’allunya del paper de Doctora Foster, per construir un personatge dur en un món patriarcal, però amb la por de no ser estimada i acabar sola i abandonada. Sophie Rundle, que es posa a la pell d’una malaltissa senyoreta rica que necessita ser cuidada, que també s’allunya del paper d’Ada Shelby a Peaky Blinders. La relació amorosa entre elles és l’eix central de la història en què també radiografia la societat del moment, en un període de transformació de la burgesia i de la indústria minera. La virtut més gran és la seva mirada irònica, humorística i àcida que planteja. Els trencaments de la quarta paret per part de la protagonista són els moments més brillants.

HBO. 7/10

Informer: si només us fixeu en l’argument possiblement passareu de llarg d’aquesta proposta. El ganxo principal que té és l’estructura. Des del primer moment t’enganxa la construcció de la història i els personatges, tant la parella de policies de la unitat antiterrorista com el novell infiltrat. Line of Duty ja ens ha ensenyat que no et pots fiar de cap policia. Quan veus que la parella policial està buscant, com si piqués amb el bastó d’un cec, uns culpables per poder justificar la seva feina, comences a dubtar de si el més important és evitar un delicte o trobar un culpable. El relat està ben elaborat, com sol ser habitual en les sèries britàniques, i el plus de qualitat el posen, un altre cop, els actors i les actrius, que donen el punt de realitat necessària per combinar la denúncia social i la trama policial.

Filmin. 8/10

És coneguda la nostra predilecció bastarda per les sèries britàniques. Lluny de la sang, del fetge i de la ciència ficció ens agrada també la visió humana i terrenal, aquella que ha begut de les fons de Ken Loach, per exemple.

Títol
The Virtues; Gentleman Jack; Informer

Creador
Shane Meadows i Jack Thorne (The Virtues); Sally Wainwright (Gentleman Jack); Rory Haines i Sohrab Noshirvani (Informer)

Actors
Stephen Graham, Niamh Algar, Helen Behan, Frank Laverty, Mark O'Halloran (The Virtues); Suranne Jones, Sophie Rundle, Joe Armstrong, Jessica Baglow, Amelia Bullmore (Gentlmena Jack); Nabhaan Rizwan, Paddy Considine, Bel Powley, Roger Nsengiyumva, Reiss Jeram (Informer)
3 comentaris to Déu salvi les sèries britàniques

  1. VICENT ha dit:

    Gràcies per l’article. Només he vist dues. Impresionant The Virtues que et manté interessat de del primer moment, com va anant al inici de la història i com escorxa el protagonista. Informer és una passada, exigeix al espectador i el resultat és magnífic, he disfrutat com el seu dia ho vaig fer a The Wire.