MENU

30 octubre, 2019 Comentaris tancats a ‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (I) Visualitzacions: 1003 Sèries Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Tot l’univers de Stephen King es troba a la nova sèrie de Hulu ‘Castle Rock’

Puntuació

7,5

‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (I)

La sèrie d’Hulu Castle Rock no és una adaptació de Stephen King, sinó una sèrie original que utilitza tot l’univers literari i cinematogràfic de l’escriptor de Maine com a punt troncal de la sèrie. La primera temporada va incloure un sol personatge real de King, el xèrif Alan Pangborn. En aquesta segona temporada n’inclouen tres, a més d’una altra localització.

Igual que vaig fer amb la temporada anterior, cada dos episodis d’aquesta temporada, que consta de 10 capítols en total, aniré desgranat les referències que –amb l’ajuda de la meva memòria i de fòrums sobre Stephen King– hi vagi trobant. Per començar, una mica de personatges i el primer capítol, que com l’any anterior ve carregat de referències.

Personatges

 • Annie Wilkes: interpretada per Lizzy Caplan (Masters of Sex), la segona temporada de Castle Rock ens mostra una Annie Wilkies molt més jove de la que tots recordem de la novel·la de Sthepen King Misery. En aquesta novel·la, l’Annie és una infermera que primer rescata i després segresta i tortura el seu escriptor de novel·les preferit. Al cinema va estar interpretada per una magnífica i inquietant Kathy Bates, interpretació que li va valdre l’únic Oscar el 1990.
 • John Ace Merrill: aquest pinxo local va aparèixer per primer cop com un gamberro homicida a la novel·la The Body (adaptada posteriorment al cinema amb el nom de Stand By Me (Rob Reiner) el 1986 i interpretat per Kiefer Sutherland) i, després de 4 anys a la presó de Shawshank, va tornar a Castle Rock per relacionar-se amb Leland Gaunt, el comerciant de Needful Things (La botiga, Fraser C. Heston, 1993).
 • Reginald Pop Merrill: el pare d’Ace Merrill també apareix en algunes obres de King. El primer cop que ho fa és a la història curta The Sun Dog, publicada el 1990 a Four Past Midnight, juntament amb The Langoliers, Secret Window, Secret Garden i The Library Policeman. També és anomenat moltes vegades a Needful Things. Pop Merrill està interpretat per Tim Robbins, que ja va donar vida a Andy Dufresne a Cadena perpètua (The Shawshank Redemption, Frank Darabont, 1994).

Capítol 1: Let the River Run

 • Si és clar que Misery és un dels eixos principals d’aquesta temporada, l’altre és Jerusalem’s Lot. Al començament d’aquest episodi veiem com la comunitat somali construeix un centre comunitari i de negocis a la ciutat veïna de Castle Rock. La ciutat va aparèixer, per primer cop, a les històries curtes Jerusalem’s Lot i One for the Road, publicades dins el recull Night Shift el 1978 i en català a Torn de nit, de l’editorial Males Herbes. Jerusalem’s Lot també apareix a la segona novel·la de Stephen King, Salem’s Lot, publicada el 1975. A part d’això, també és anomenada a moltes obres seves.
 • Quan ens presenten Annie Wiles, aquesta s’està preparant per anar a treballar. Veiem com es posa un uniforme d’infermera amb porquets, mitjons, arracades i un pin també de porquets. A Misery, l’Annie té un porc com a mascota, i una estàtua d’un porquet juga un paper en la seva mort.
 • L’Annie té una filla, la Joy (Elsie Fisher). En una sèrie amb Misery (misèria) com a referent, creieu que el fet que es digui Joy (alegria en anglès) és coincidència?
 • L’Annie i la Joy fugen buscant The laughing place (el lloc del riure), un concepte pres dels contes infantils de Joel Chandler Harris, però que al llibre Misery també apareix quan l’Annie diu que es retira al seu lloc del riure quan està deprimida.
 • El cotxe de l’Annie té un accident a Castle Rock i a Misery tot comença amb un accident de cotxe.
 • La família Merrill és propietària de la botiga de ferralla Emporium Galorium, una ubicació clau a Needful Things que també apareix a Pet Sematary i a The Sun Dog.
 • L’Annie i la Joy acaben al bungalou número 19 de l’Star Gazer Lodge, propietat de la família Merrill. El número 19 és molt recurrent a les obres de King, com per exemple The Dark Tower o Bag of Bones.
 • Sempre que l’Annie té al·lucinacions se sent el soroll d’una màquina d’escriure. Ens ho podem agafar com un petit homenatge al mateix Stephen King o bé com a referències a The Shining o la mateixa Misery.
 • A The Sun Dog, Reginald Merrill mor quan una càmera fotogràfica posseïda li explota mentre la tenia a les mans. A la segona temporada de Castle Rock, en el moment de la presentació de Reginald, aquest està parlant amb un parell de policies mentre remena una càmera de fotos.
 • Mentre l’Annie condueix pel poble veiem el The Mellow Tiger Bar. Aquest bar apareix a Needful Things, on té lloc un tiroteig mortal.
 • Hi ha un moment que veiem una gasolinera amb el nom de Kelvin Gas Station. Aquest no és un homenatge a Stephen King sinó a J.J. Abrams, productor executiu de la sèrie. Kevin era el nom del seu avi i Abrams l’hi ha retut homenatges a Star Strek, Lost i Super 8, entre d’altres.
 • Com a referències a la temporada anterior trobem la presó de Shawshank o quan l’Annie diu a la Joy que de Castle Rock ha sentit que els nens s’esvaeixen a l’aire, cosa que passava a la primera temporada (almenys amb un).

Puntuacio

7,5

Tot l’univers de Stephen King es troba a la nova sèrie de Hulu ‘Castle Rock’

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Comments are closed.