MENU

6 novembre, 2019 Comentaris tancats a ‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (II) Visualitzacions: 1126 Castle Rock, Sèries Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Amb un misteri més profund i més drama al voltant de Salem’s Lot, ‘Castle Rock’ continua teixint els diversos fils de les novel·les de King.

Puntuació

7,5

‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (II)

En el segon capítol de Castle Rock, Pop Merrill continua buscant respostes a la desaparició d’Ace Merrill i sospita que l’Abdi hi està involucrat. Annie Wilkins porta la Joy a l’hospital i aquesta comença a qüestionar les normes de la seva mare.

Capítol 2: New Jerusalem

 • L’impermeable groc que porta l’Annie mentre es vol desfer del cos d’Ace Merrill sembla tret de l’armari de Georgie d’It.
 • La sortida de la cova on l’Annie cau, juntament amb el cadàver de l’Ace, dona a una casa vella i ruïnosa amb el rètol Marsten House. Aquesta casa és una clara referència a la segona novel·la de Stephen King, Salem’s Lot, publicada el 1975. Igual que a la novel·la, a Castle Rock la casa està construïda en un turó des d’on es domina la ciutat de Jerusalem’s Lot.
 • Una alarma de cotxe sona, aparentment sense cap contacte humà. Jo, encara ara, quan vaig pel carrer i sona l’alarma d’un cotxe sense que hi hagi ningú a prop, no puc deixar de pensar en Christine (John Carpenter, 1983).
 • Mentre la Dra. Nadia fa les cures a la Joy, l’Annie l’espera a la sala d’espera llegint una novel·la romàntica. A Misery, l’Annie té una obsessió malaltissa amb aquestes novel·les, si no, que l’hi preguntin a Paul Sheldon.
 • El retorn de l’Ace d’entre els morts no pot fer que no penseu en Pet Sematary, la novel·la que King va escriure el 1983 i que aquest any ha vist una adaptació al cinema.
 • A l’escena en què Pop Merrill entra al Mellow Tiger per preguntar si han vist l’Ace, hi ha un moment que diu una cosa així com: «Els satanistes que ocupaven aquelles terres van fer un mal tracte amb l’home equivocat i que van cremar per allò». Això ens ho podem agafar com una referència a la novel·la Salem’s Lot o, en el meu cas, a un personatge de King. I si hi ha un personatge que seria digne de tal distinció seria Randall Flagg, que apareix a novel·les com The Stand, The Eyes of the Dragon, la sèrie de The Dark Tower, Hearts in Atlantis o Gwendy’s Button Box, a més a més de ser anomenat en moltes altres.
 • Els records dels primers dies de l’Abdi i la Nadia a Maine, quan en Pop els dona un batut al Nan’s Luncheonette. Aquest restaurant ja va aparèixer a la primera temporada de Castle Rock i també a les obres The Sun Dog i Needful Things.
 • En una trucada d’en Pop, aquest diu que el seu germà es trobaria amb l’Ace «at the Bonsaints». Aquest és un cognom que King ha fet servir diverses vegades: un presoner de Rita Hayworth and Shawshank Redemption el portava, un dels protagonistes de la novel·la N es diu John Bonsaint i a l’episodi Chinga de la sèrie X-Files, escrit per Stephen King i Chris Carter, el xèrif es diu Jack Bonsaint.

Al tercer capítol, la Joy passa temps amb els seus nous amics i torna a casa per trobar-se l’Annie en plena crisi. L’Abdi porta en Pop a l’hospital, i l’Ace continua ampliant el seu exèrcit.

Capítol 3: Ties That Bind

 • «Want to go look for a dead body?». Aquesta frase és la que en Chance diu a la Joy. I si a sobre hi sumem que són quatre els qui van a la recerca de l’Ace, presumptament mort, és impossible no pensar en The Body/Stand by Me.
 • Quan arriben al llac, un dels amics de la Joy diu que si es troben un cap, és seu. Al primer capítol de la primera temporada de Castle Rock, l’exdirector de Shawshank (interpretat per Terry O’Quinn) se suïcida penjant-se, però mai se’n va trobar el cap.
 • També hi ha un moment que la Joy, abans de tirar-se a l’aigua per recuperar el rem, diu que sent un soroll. ¿Podria ser el schisma, el so creat a la primera temporada de Castle Rock per fer connectar les línies de temps i universos paral·lels?
 • Quan l’Ace se’n va a veure al seu pare, en Pop, a l’hospital, aquest li pregunta on ha estat. L’Ace li respon que a Derry. Aquesta ciutat és famosa perquè és on les coses s'”intensifiquen” cada 27 anys a It.
 • Igual que Kurt Barlow a Salem’s Lot, Ace Merrill també sembla que està creant un exèrcit a la casa Marsten. Tot i això, a diferència de la segona novel·la de King, no sembla que siguin vampirs, ni sembla que es podreixin com a Pet Sematary. Més aviat semblen posseïts com a The Tommyknockers, publicada el 1987.
 • Quan la Joy arriba a casa i es troba la seva mare Annie en plena crisi, decideix actuar. Primer l’abraça i li injecta un sedant, igual que fa la mare de Carrie per matar-la (Brian de Palma, 1976). Després la lliga al llit, escena que recorda Misery i Gerald’s Game.
 • Igual que Paul Sheldon a Misery, l’Annie fingeix que es pren els medicaments que li dona la seva filla.
 • Igual que a Gerald’s Game, l’Annie fa servir un got de vidre trencat per deslliurar-se de les cordes que la tenen lligada al llit. A diferència de la Jessie, la protagonista de Gerald’s Game (novel·la publicada el 1992), l’Annie no s’ha de tallar la mà per escapar-se, només s’ha de dislocar l’espatlla.
 • Per acabar aquest capítol, una nova referència J.J. Abrams. L’aparició de Greg Grunberg com un nou membre de l’exèrcit d’Ace Merril no és casual, ja que en Greg ha participat en molts projectes d’Abrams, amics des de la guarderia, com Felicity, Alias, Lost, Mission: Impossible III, Star Wars, Star Trek

Podeu veure les referències al primer capítol clicant aquí.

Puntuacio

7,5

Amb un misteri més profund i més drama al voltant de Salem’s Lot, ‘Castle Rock’ continua teixint els diversos fils de les novel·les de King.

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Comments are closed.