MENU

13 novembre, 2019 Comentaris tancats a ‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (III) Visualitzacions: 1074 Castle Rock, Sèries Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Dos capítols que se centren més en els personatges i en els seu passat. A destacar el cinquè, ‘The Laughing Place’

Puntuació

8,5

‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (III)

El quart capítol veiem com la Nadia descobreix la veritat sobre el perquè en Pop els va adoptar a ell i l’Abdi. L’Ace continua ampliant l’exèrcit o comunitat i la Joy se’n a viure a casa de la Nadia.

Capítol 4: Restore Hope

 • Un personatge de la primera temporada entra a escena. El mossèn Drew, que ja vam poder veure l’any passat, apareix en aquest capítol i… bé, no dic res més.
 • Mentre la Nadia busca els papers de l’exèrcit d’en Pop per poder-lo inscriure en un estudi contra el càncer, troba cartes del despatx de Dale Lacy, l’exdirector de la presó de Shawshank (interpretat per Terry O’Quinn), dirigides a Alan Pangborn, el xèrif de la primera temporada (interpretat per Scott Glenn) i personatge que apareix als llibres de Stephen King The Dark Half, The Sun Dog i Needful Things, a més de ser anomenat en diversos més.
 • Hi ha un moment que es veu l’Annie mirant El mag d’Oz. Aquesta pel·lícula de Victor Fleming del 1939 és un referent cultural per a King, que l’ha fet aparèixer diverses vegades a The Dark Tower.
 • L’alcaldessa Pinto té un cognom força peculiar. No deu ser una referència al Ford Pinto que apareix a Cujo, o al cotxe que es va comprar King amb l’avançament que li van fer per la seva primera obra publicada, Carrie?
 • En Pop, durant el discurs que fa a la seva festa d’enterrament, diu que a la seva botiga Emporium Galorum hi ha un cartell en llatí que diu «Caveat Emptor» (Atenció, comprador). Com en moltes escenes de Castle Rock, els guionistes difuminen i barregen, expressament, les obres de King. És cert que aquest cartell apareix en una botiga de l’univers King, però no a l’Emporium Galorum, sinó a la botiga d’antiguitats Needful Things.
 • Potser això últim està agafat força amb pinces, però al final del capítol la banda toca la famosa cançó irlandesa Molly Malone. A The Long Walk, una de les primeres obres de King, escrita amb el pseudònim de Richard Bachman, el protagonista recorda la seva mare cantant aquesta cançó.

El cinquè capítol, el millor de la temporada i un dels millors de la sèrie, ens mostra la infantesa i adolescència d’Annie Wilkes i dels seus començaments macabres.

Capítol 5: The Laughing Place

 • «Soc el teu fan número u». Aquesta frase, que el pare de l’Annie li diu mentre ella està passant a ordinador la seva novel·la, és la mateixa que l’Annie Wilkis gran diu a Paul Sheldon a l’obra de King Misery.
 • Sarah Godon interpreta Rita K. Green, la professora que ajuda l’Annie. La Sara no és el primer cop que treballa en una adaptació de Stephen King per a la televisió, també va interpretar Sadie Dunhill a la sèrie 11.22.63.
 • La Rita ajuda l’Annie en la comprensió lectora. Un altre personatge que fa classes d’això mateix és Johnny Smith, el protagonista de la novel·la The Dead Zone. Aquesta obra ja va ser portada excel·lentment al cinema per David Cronenberg el 1983 i protagonitzada per Christopher Walken. També se’n va fer una sèrie el 2002, que va durar 6 temporades, protagonitzada per Anthony Michael Hall.
 • Curiositat? Una altra mestra famosa en el món de King amb el nom de Rita és Rita Desjardins, professora de gimnàstica a Carrie.
 • La Rita ensenya a l’Annie la paraula redempció (redemption), fent elusió al llibre Rita Hayworth and Shawshank Redemption. Recordem que en aquesta temporada també tenim Tim Robbins, protagonista de l’adaptació al cinema que en va fer Frank Darabont.
 • La mare de l’Annie se suïcida llançant-se al riu amb el cotxe, igual que va fer el director de la presó de Shawshank, Dale Lacy, al primer capítol de la primera temporada.
 • La Rita i l’Evangeline/Joy juguen amb una tortuga de joguet, una referència a la tortuga de King que apareix en diverses novel·les seves, i en especial a The Dark Tower, i que és el creador del nostre món.

Puntuacio

8,5

Dos capítols que se centren més en els personatges i en els seu passat. A destacar el cinquè, ‘The Laughing Place’

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Comments are closed.