MENU

15 novembre, 2019 Comentaris tancats a ‘Paradise Hills’: ciència-ficció exuberant i feminista Visualitzacions: 1110 Cinema Jordi Taulats

Títol
Paradise Hills

Director
Alice Waddington

Actors
Emma Roberts, Danielle Macdonald, Awkwafina, Milla Jovovich, Eiza González, Jeremy Irvine, Arnaud Valois, Hunter Tremayne, Liliana Cabal, Daniel Horvath, Gary Anthony Stennette, Johnny Melville, Julius Cotter, James Giblin, Eric Goode, Gaile Butvilayte, Cooper Crafar, Ricardo Mena, Sarah Ann Shaw, Karina Kolokolchykova
En general, ‘Paradise Hills’ és una bonica fantasia de ciència-ficció que abraça la feminitat i crida fortament: les princeses no necessiten un cavaller o un príncep que les rescati

Puntuació

6

‘Paradise Hills’: ciència-ficció exuberant i feminista

De la mateixa manera que a The Hunger GamesParadise Hills té lloc en un món distòpic de color de caramel, marcat per castes socials estrictament definides: els superiors, que són les elits amb cotxes voladors, perruques impecables i l’estil de vida que recorda els dies daurats dels Romanoff, i les baixes, que, tot i que no les veiem gens, ja ens podem imaginar que són el poble oprimit.

Paradise Hills comença amb un opulent casament, amb canelobres, vestits elegants i una jove núvia cantant una cançó de servitud al seu nou espòs. Just quan els nuvis es disposen a consumar el matrimoni, la pel·lícula fa un salt dos mesos enrere per mostrar-nos una núvia molt diferent.

Uma, a qui al principi veiem casant-se, es desperta en una habitació sense saber ni com ni quant temps fa que hi és. Més tard l’informen que és a Paradise Hills, un centre en una illa paradisíaca a mig camí entre un ressort i un camp de concentració. En aquest centre és on les famílies superiors envien les seves filles perquè siguin dones de bé, devotes esposes i filles perfectes.

Mentre la directora del centre, que es fa anomenar Duquessa, i el personal gentilment coercitiu acompanyen l’Uma i les seves companyes d’habitació –la Chloe, una ànima dolça obligada a aprimar-se per assemblar-se a les seves perfectes germanes, i la Yu, que necessita un refinament ara que ha anat a viure amb els seus parents superiors– a les diverses activitats que ofereix el centre (classes de maquillatge, ioga, rentat de cervell amb ajuda d’hologrames i un poni de carrussel), l’Uma planeja escapar-se.

Paradise Hills és narrativament correcta, temàticament interessant i presenta bones actuacions. Per a la majoria d’operes primes, amb aquestes fites ja n’hi hauria prou per considerar-la un èxit, però Paradise Hills té un plus afegit, i és el seu estil visualment brillant. Els guionistes rere el film, Nacho Vigalondo (Colossal) i Brian Deeleuw (Daniel Isn’t Real), amb l’ajuda del dissenyador de producció Josu Inchaustegui, doten d’una vistositat envejable el film: noies amb uniformes blancs impol·luts que semblen un encreuament de tutú i armadura medieval, vestits d’alt concepte per a la Duquessa i combinar llocs reals amb efectes visuals, ajuden la directora espanyola Alice Waddington a aconseguir l’efecte d’un univers on la tecnologia i la fantasia s’agafen la mà.

La pel·lícula té un repartiment amb unes quantes cares noves de la indústria: Emma Roberts –que actualment podem veure cridant a la novena temporada d’American Horror Story, en el paper de l’Uma– porta el pes de la pel·lícula amb un paper complicat mentre camina amb vestits elegants, cabells rosa pastel i sembla que es vulgui barallar amb tothom amb qui fa contacte visual; Milla Jovovich s’encarrega de donar vida a la Duquessa, un personatge que a mesura que avança el film es va fent cada vegada més interessant i del qual trobem a faltar més informació; Eiza González interpreta l’Amarna, una jove cantant enviada al centre per treure-li del cap la idea de cantar les cançons que ella vol; Awkwafina (Yu) i Danielle Macdonald (Chloe) no aporten gaire a la història, més que el fet de donar suport a l’Uma, però quan acaben els crèdits te’n recordes d’elles.

En general, Paradise Hills és una bonica fantasia de ciència-ficció que abraça la feminitat i crida fortament: les princeses no necessiten un cavaller o un príncep que les rescati; són perfectament capaces de fer-ho per elles mateixes. És un film molt dirigit al públic adolescent més eficient en el tractament visual que en l’argument.

Puntuacio

6

En general, ‘Paradise Hills’ és una bonica fantasia de ciència-ficció que abraça la feminitat i crida fortament: les princeses no necessiten un cavaller o un príncep que les rescati

Títol
Paradise Hills

Director
Alice Waddington

Actors
Emma Roberts, Danielle Macdonald, Awkwafina, Milla Jovovich, Eiza González, Jeremy Irvine, Arnaud Valois, Hunter Tremayne, Liliana Cabal, Daniel Horvath, Gary Anthony Stennette, Johnny Melville, Julius Cotter, James Giblin, Eric Goode, Gaile Butvilayte, Cooper Crafar, Ricardo Mena, Sarah Ann Shaw, Karina Kolokolchykova
Comments are closed.