MENU

27 novembre, 2019 Comentaris tancats a ‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (IV) Visualitzacions: 1217 Castle Rock, Sèries Jordi Taulats

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Els capítols continuen centrant-se, especialment, en personatges concrets, Al sisè és la Rita Green i al setè, Ace Merrill i Jerusalem’s Lot

Puntuació

8,5

‘Castle Rock’ T2: arriba ‘Misery’ (IV)

Al sisè capítol de Castle Rock, la Joy coneix la seva autèntica mare, coneixem una mica més els plans d’Ace Merrill i Annie Wilkies i la Rita es retroben després de 16 anys.

Episodi 6: The Mother

 • És conegut que Stephen King va ser alcohòlic i drogoaddicte (en parla especialment en les seves memòries On Writing). Molts dels seus personatges (des de Four Past Midnight fins a Doctor Sleep) parteixen d’una recuperació de les seves addiccions, igual que es veu amb la Rita en aquest capítol.
 • A King li agrada mostrar insectes com a portadors de mals presagis (The Mist o Insomnia). Per això no és d’estranyar que veiem una mena cigala perseguint Ace Merrill per tota la ciutat.
 • El nom complet de l’amiga de la Joy és Georgia LaChance, una clara referència a The Body/Stand by Me, ja que un dels protagonistes d’aquesta novel·la era Gordie LaChance.
 • Una altra referència a un nom de l’univers King: l’agent de l’oficina de Serveis Socials que parla amb l’Annie, per saber si es pot fer càrrec de la Joy, es presenta amb el nom de Steve Bannerman. George Bannerman va ser xèrif de Castle Rock abans que el substituís Alan Pangborn. George, tot i que és anomenat en moltes obres de King (Needful Things, The Dark Half o Gwendy’s Button Box), apareix com a personatge en tres obres: The Dead Zone (que Tom Skerritt va interpretar en l’adaptació que en va fer David Cronenberg); Cujo i a The Body. L’Steve és fill, net o parent d’en George? A Castle Rock tot pot ser.
 • Hi ha una escena en què es veu el nom Amity Lambert en un taüt. L’única referència que he trobat a Lambert és Mary Lambert, que va dirigir el Pet Sematary del 1989.

Al setè capítol coneixem els orígens de Salem’s Lot (molt diferents dels de la novel·la), ens retrobem amb Pop Merrill, que no es refia del seu nebot, Ace Merrill explica el seu pla i apareix un altre personatge de la temporada anterior (alerta, espòilers).

Episodi 7: The Ward

 • En aquest capítol ens expliquen la història de Jerusalem’s Lot. Aquesta població, protagonista del segon llibre de King, Salem’s Lot, publicada el 1975, i de dues històries curtes, One for the Road i Jerusalem’s Lot, a les novel·les va ser assetjada pel mal i, a la sèrie Castle Rock, els mateixos habitants són el mal. Els guionistes de la sèrie situen els esdeveniments 180 anys més tard del que va fer Stephen King.
 • Mentre Ace Merrill (que ara sabem que és la reencarnació de l’Augustin) contempla els murals pintats a les parets de la casa Marston, n’hi ha un que recorda molt una torre fosca. Stephen King va unir The Dark Tower i Salem’s Lot directament quan va portar el mossèn Donald Frank Callahan, de Salem’s Lot, als tres últims llibres de la sèrie The Dark Tower.
 • A la primera escena que apareix Pop Merril, està mirant una llibreta. En aquesta llibreta apareixen alguns noms de l’univers King: John Delevan de The Sun Dog; Gwendy Peterson de Gwendy’s Button Box; Andy Clutterbuck de Needful Things i Lisey’s Story; i John Despain, de The Body/Stand By Me. També apareix la gasolinera Sonny, que surt a nombroses obres de King.
 • No m’he pogut contenir l’emoció quan en Pop ha tornat a la presó de Shawshank. Recordem que Tim Robbins és el protagonista de Cadena perpètua (The shawshank redemption, Frank Darabont, 1994).
 • En Pop va a la presó per visitar el seu germà John Merrill. Tot i que aquest personatge és una creació de la cadena Hulu, no podem obviar que a Needful Things s’explica que John Ace Merrill va passar un temps a la presó. Podríem dir que els dos Johns (el germà i el nebot d’en Pop) són personatges inspirats en Stephen King.
 • L’actor que interpreta John Merrill és John Henry Diehl, un actor que ja fa interpretar un personatge de King, en concret The Revelations Of Becka Paulson, de la sèrie The Outer Limits del 1997.
 • En aquesta escena tenim una altra referència a la temporada anterior. En Pop s’assabenta que l’Ace va anar a la presó per visitar el Bloc F, bloc on estava tancat The Kid (a la primera temporada interpretat per Bill Skarsgård) vigilat, primer, per Dale Lacey (Terry O’Quinn) i, al final de la temporada, per Henry Deaver (André Holland). Però quan en Pop visita la cel·la… no hi ha ningú. Recordem que la primera temporada acaba amb El Nen tancat a la cel·la i en Henry vigilant-lo.
 • L’única referència que he trobat al dia d’acció de gràcies del 1992 (tal com esmenta l’alcalde en la celebració dels 400 anys del poble), és que la novel·la Dolores Clairborne va sortir publicada el novembre d’aquell any.
 • En el transcurs de la rua per celebrar els 400 anys del poble de Castle Rock, hi ha un moment que l’alcalde diu: «Mireu aquest cotxe.» El cotxe no és cap altre que un Plymouth del 1958, el mateix model que Stephen King va transformar en una màquina de matar a Christine.
 • Quan Ace Merrill i el pare Matthew Deaver descobreixen l’estàtua, tots es queden parats. En Pop veu el reflex de l’estàtua en un globus groc que una nena, amb la cara pintada de pallasso, té agafat. Si això no és una referència a It, pleguem!
 • Coneixem la identitat de l’encaputxat que salva Amity Lambert el 1619, i no és altra que El Nen!

Puntuacio

8,5

Els capítols continuen centrant-se, especialment, en personatges concrets, Al sisè és la Rita Green i al setè, Ace Merrill i Jerusalem’s Lot

Títol
Castle Rock

Creador
Sam Shaw i Dustin Thomason

Actors
Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan
Comments are closed.