MENU

2 desembre, 2019 Comentaris (1) Visualitzacions: 1829 Sèries Vador Garcia Arbós

Títol
The Loudest Voice

Creador
Tom McCarthy i Alex Metcalf

Actors
Russell Crowe, Naomi Watts, Sienna Miller, Josh Charles, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Simon McBurney, Aleksa Palladino

On veure-la
Movistar

The Loudest Voice és sobretot una sèrie que narra la reconversió del periodisme conservador en una efectiva propaganda sectària

Puntuació

9

La veu alta de la ultradreta

Sentirem a parlar molt d’assetjament sexual en periodisme, especialment a partir del dia de l’estrena del film Bombshell i, sobretot, quan surtin les nominacions als Globus d’Or, en què es valora televisió i cinema, i als Oscar. Tot seguit sentirem reivindicar The Loudest Voice, una sèrie brillant sobre periodisme i sobre la fundació i el funcionament de Fox News. Sentirem a parlar de Roger Ailes, el periodista ultraconservador i assetjador sexual que va fundar Fox News, de la periodista Gretchen Carlson, del productor Bill Shine o del totpoderós Rupert Murdoch i dels seus fills James i Lachlan.

I després ens discutirem per veure qui interpreta millor el paper de cada un d’aquests personatges reals. I quina producció és millor. Em temo que el film incideix més en l’assetjament sexual i que la sèrie dedica més temps al periodisme, a Fox News i la personalitat del poderós personatge ultranacionalista, sonat hemofílic, pervers i paranoic.

Són personatges reals, per la qual cosa qualsevol consulta a l’hemeroteca o a la Viquipèdia implicarà la revelació d’espòilers.

The Loudest Voice m’ha semblat un treball extraordinari de narració, interpretació i guió. Es divideix en set capítols, titulats amb la xifra de l’any en què es desenvolupa l’acció. Comença el 1995 amb la gènesi i el naixement de Fox News. Perquè us en feu el càrrec: el 2001 és el de l’atac a les Torres Bessones; el 2008, el de la victòria d’Obama a les presidencials, i el 2016 i final, quan Trump guanya la presidència dels Estats Units.

Russell Crowe, molt obès, interpreta magníficament el fastigós Roger Ailes, un individu a qui no manquen escrúpols per mentir i difamar, algú que fa prevaler la ideologia per sobre de la veritat. La sèrie es planteja prop del docudrama quan tracta els temes periodístics i públics de qui va ser assessor dels presidents republicans Richard Nixon, Ronald Reagan, George H. W. Bush i Donald Trump, que apareix com a personatge, i de l’alcalde de Nova York l’11-S, Rudolph Giuliani, i que va fundar Fox News, tip que el periodisme als Estats Units hagués estat sempre progressista. Òbviament, en les interioritats dels escàndols, tendim a la ficció.

En paral·lel a l’activitat periodística, en què se’ns mostra in crescendo la mala llet i el caràcter totalitari i dèspota d’un individu que arriba a tenir tot el poder periodístic de la cadena, per sobre dels Murdoch, li comencem a descobrir els draps bruts. Se’ns va mostrant un personatge brut i farisaic, dèspota amb tothom i cruel amb les dones. Precisament, voldria destacar els duels interpretatius entre Naomi Wats, en el paper de Gretchen Carlson, i Russell Crowe.

The Loudest Voice és sobretot una sèrie que narra la reconversió del periodisme conservador en una efectiva propaganda sectària. Precisament es diu que Roger Ailes va esdevenir el líder de facto del partit conservador. La sèrie es basa en The Loudest Voice in the Room: How the Brilliant, Bombastic Roger Ailes Built Fox News – and Divided a Country, la biografia de Roger Ailes escrita pel periodista Gabriel Sherman. Atenció! Roger Ailes no és pas el pare del periodisme més conservador dels Estats Units, és l’inspirador de la nova manera de comunicar de la ultradreta mundial.

Puntuacio

9

The Loudest Voice és sobretot una sèrie que narra la reconversió del periodisme conservador en una efectiva propaganda sectària

Títol
The Loudest Voice

Creador
Tom McCarthy i Alex Metcalf

Actors
Russell Crowe, Naomi Watts, Sienna Miller, Josh Charles, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Simon McBurney, Aleksa Palladino

On veure-la
Movistar

Un comentari a La veu alta de la ultradreta

  1. […] Les interpretacions de Jennifer Aniston i Reese Witherspoon van merèixer la nominació als darrers Gobus d’Or. Precisament, Russell Crowe el va guanyar per la seva interpretació del depredador sexual Roger Ailes el periodista ultraconservador i assetjador sexual que va fundar Fox News a la sèrie The Loudest Voice. […]