MENU

18 desembre, 2019 Comentaris tancats a ‘Marriage Story’: història d’un divorci Visualitzacions: 1348 Cinema Jordi Dorca

Títol
Marriage Story

Director
Noah Baumbach

Actors
Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Azhy Robertson, Alan Alda, Julie Hagerty, Merritt Wever, Mary Hollis Inboden, Amir Talai, Ray Liotta, Wallace Shawn, Emily Cass McDonnell, Matthew Maher, Ayden Mayeri, Kyle Bornheimer, Mark O'Brien, Gideon Glick, Brooke Bloom, Matthew Shear, George Todd McLachlan, Annie Hamilton, Juan Alfonso, Justin Claiborne, Mickey Sumner

On veure-la
Netflix

Hi havia molta expectativa amb Marriage Story, sobretot després de la bona acollida que va tenir el Festival de Venècia. Noah Baumbach dirigeix amb mestria dos grans actors, Scarlett Johansson i Adam Driver, que interpreten un bon guió sobre els detalls de la dissolució d’un matrimoni amb un fill. Per això el film és més aviat la història d’un divorci que no …

Puntuació

8

‘Marriage Story’: història d’un divorci

Hi havia molta expectativa amb Marriage Story, sobretot després de la bona acollida que va tenir el Festival de Venècia. Noah Baumbach dirigeix amb mestria dos grans actors, Scarlett Johansson i Adam Driver, que interpreten un bon guió sobre els detalls de la dissolució d’un matrimoni amb un fill. Per això el film és més aviat la història d’un divorci que no pas d’un matrimoni.

El Baumbach que em va decebre amb Frances Ha queda enrere i ha tornat aquell director hàbil que em va agradar d’Una història de Brooklyn. Aquest retorn ja el vaig percebre en la darrera pel·lícula, també produïda per Netflix, The Meyerowitz Stories, però sense cap dubte a Marriage Story em sembla el seu millor treball.

El film remet temàticament a Kramer vs. Kramer i ens transporta de manera més col·lateral a Bergman, sobretot per la meticulositat dels enquadraments, la temàtica tractada i la constant al·lusió al teatre i la màscara. Si bé és cert que encara està lluny del director suec, Baumbach aconsegueix explicar de manera matisada, sense sentimentalismes extrems i subratllats dramàtics sobrers la ruptura d’una parella aparentment perfecta. Una crònica que es descabdella entre escenes emocionalment intenses, moments d’humor absurd i una banda sonora que acompanya sense subratllar res.

 

Si bé és cert que els actors s’han de saber dirigir, és un avantatge poder comptar amb el càsting d’aquesta pel·lícula i no ho dic només pels dos perfectes principals, Johansson i Adam Driver, sinó també per secundaris com la imponent Laura Dern, l’entranyable Alan Alda i l’explosiu Ray Liotta, tots tres en el paper d’advocats, uns advocats que representen la idea que quan la resolució d’un conflicte es delega a tercers se’n perd el control i moltes vegades també la humanitat.

El desamor és el tema principal de la pel·lícula, però també hi apareixen altres temes latents com l’eclipsi professional d’algú sota l’ombra de la seva parella (un tema que ja va tractar a Una història de Brooklyn) o l’eterna rivalitat (moltes vegades estereotipada) entre Los Angeles i Nova York.

És molt difícil parlar del desamor i sobretot ho és sense caure en paranys i trampes sentimentalistes, per aquest motiu veig molts mèrits en aquesta pel·lícula plena de moments de llum i estones d’ombres dures. Una gran pel·lícula sobre la ruptura. La història d’un divorci.

Puntuacio

8

Hi havia molta expectativa amb Marriage Story, sobretot després de la bona acollida que va tenir el Festival de Venècia. Noah Baumbach dirigeix amb mestria dos grans actors, Scarlett Johansson i Adam Driver, que interpreten un bon guió sobre els detalls de la dissolució d’un matrimoni amb un fill. Per això el film és més aviat la història d’un divorci que no …

Títol
Marriage Story

Director
Noah Baumbach

Actors
Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Azhy Robertson, Alan Alda, Julie Hagerty, Merritt Wever, Mary Hollis Inboden, Amir Talai, Ray Liotta, Wallace Shawn, Emily Cass McDonnell, Matthew Maher, Ayden Mayeri, Kyle Bornheimer, Mark O'Brien, Gideon Glick, Brooke Bloom, Matthew Shear, George Todd McLachlan, Annie Hamilton, Juan Alfonso, Justin Claiborne, Mickey Sumner

On veure-la
Netflix

Comments are closed.