MENU

13 gener, 2020 Comentaris tancats a La fe i la ciència es barregen a ‘Evil’ Visualitzacions: 814 Sèries Jordi Taulats

Títol
Evil

Creador
Michelle King i Robert King

Actors
Mike Colter, Maddy Crocco, Michael Emerson, Skylar Gray, Katja Herbers, Dalya Knapp, Aasif Mandvi, Marti Matulis, Noah Robbins, Brooklyn Shuck, Thirsa van Til

On veure-la
Movistar i Sky

La sèrie Evil, que consta de 13 capítols autoconclusius, combina les rareses religioses de la setmana amb un arc argumental més gran

Puntuació

8,5

La fe i la ciència es barregen a ‘Evil’

Si agaféssim X-Files i, en comptes d’extraterrestres, i poséssim Déu i la fe, ens sortiria Evil, la nova sèrie creada pel matrimoni King, Michelle i Robert, responsables de l’exitosa sèrie The Good Wife i el seu spin-off, The Good Fight, i de la malauradament cancel·lada BrainDead, i que avui s’estrena al canal SyFy de Movistar.

A Evil ens trobem amb la doctora Kristen Bouchard (Katja Herbers, Westworld), una psicòloga que treballa per a la fiscalia, que quan es queda sense feina per desavinences amb el fiscal, és reclutada per David Acosta (Mike Colter, Luke Cage), un aspirant a sacerdot, per formar equip, juntament amb el tècnic Ben Shakir (el còmic Aasif Mandvi, A Series of Unfortunate Events), per ajudar a l’Església a investigar casos de suposada participació sobrenatural. Acosta està obert a les explicacions divines, i necessita la Kristen i en Ben per mantenir-lo de peus a terra.

La sèrie Evil, que consta de 13 capítols autoconclusius, combina les rareses religioses de la setmana amb un arc argumental, més gran, que involucra a Leland Townsend (Michael Emerson, Lost, Person of Interest), de qui Acosta pensa que és un dimoni encarnat i Kristen pensa que és un sociòpata, i debats sobre ciència contra fe. Evil és, de vegades, aterridora, especialment en el capítol de Halloween.

Com en tots els treballs de Michelle i Robert King, els personatges són claus en l’èxit de la sèrie. A Evil tenim a Katja Herbers que, després d’encarnar a la filla d’Ed Harris a Westworld, ara es posa en la pell d’una psicòloga amb problemes professionals, deutes, una mare defectuosa però solidària (Christine Lahti, que també hem pogut veure en alguns capítols de The Good Wife i The Good Fight), que ha de cuidar de quatre filles preadolescents mentre el seu marit està fent de guia per a escaladors a l’Everest. Katja comunica tot aquest estrès i tensió amb gran naturalitat. Mike Colter, per al contrari, encarna a un aspirant a mossèn que, tot i que projecta autoritat només amb la seva presència, té una lluita interna entre la recerca de la veritat i la seva fam espiritual.

Un encert d’Evil és no voler imposar cap posició ideològica, els King gaudeixen difuminant els límits. Cap dels personatges principals és radical en els seus punts de vista, de fet, tots ells semblen susceptibles als actes que podrien comprometre la seva moral. Les explicacions religioses (específicament catòliques), les científiques i les sociològiques es discuteixen respectuosament i no volen fer-nos empassar, coll avall, cap gran teoria. Tot sota un guió que oscil·la entre la comèdia i el terror. Robert i Michelle King saben que l’horror i l’humor són dues cares de la mateixa moneda, i els fan servir intel·ligentment per dir-nos que el veritable terror no prové de fantasmes o dimonis, sinó per deixar-nos constància que nosaltres i el món en el qual vivim no som tan bons que creiem.

Evil ha estat renovada per una segona temporada

Puntuacio

8,5

La sèrie Evil, que consta de 13 capítols autoconclusius, combina les rareses religioses de la setmana amb un arc argumental més gran

Títol
Evil

Creador
Michelle King i Robert King

Actors
Mike Colter, Maddy Crocco, Michael Emerson, Skylar Gray, Katja Herbers, Dalya Knapp, Aasif Mandvi, Marti Matulis, Noah Robbins, Brooklyn Shuck, Thirsa van Til

On veure-la
Movistar i Sky

Comments are closed.