MENU

24 gener, 2020 Comentaris tancats a ‘The Morning Show’, l’estrena d’Apple TV+ Visualitzacions: 845 Sèries Vador Garcia Arbós

Títol
The Morning Show

Creador
Jay Carson

Actors
Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Nestor Carbonell, Billy Crudup, Mark Duplass, Gugu Mbatha-Raw, Karen Pittman, Bel Powley, Shari Belafonte, Eli Bildner, Ian Gomez

On veure-la
Apple TV+

La sèrie tracta, d’una manera bàsica, de com es viu un programa de televisió matinal, en què l’estrella masculina, Mitch Kessler –que interpreta Steve Carell–, és acusada d’un escàndol sexual i la cadena l’aparta.

Puntuació

7,5

‘The Morning Show’, l’estrena d’Apple TV+

Suposo que arran del moviment #metoo, contra l’assetjament i les agressions sexuals, i de tots els escàndols sexuals del poder masclista, als Estats Units ha nascut una necessitat d’expiar els pecats. Precisament, Apple TV+ es va estrenar amb The Morning Show, una sèrie al voltant del món dels magazins matinals a la televisió dels EUA, amb Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell o Mark Duplass. Els dos primers capítols, que es poden veure sense subscriure’s a la nova plataforma, fan entreveure una sèrie amb periodistes molt simple, d’aquelles superficials i previsibles, en què hi ha una mica de tot per tenir èxit. Enveges, supèrbia, rivalitats personals, entre les dues protagonistes i entre programes, el drama de l’envelliment, estrès i una visió elemental del periodisme. Suposo que per enganxar, ja que la sèrie acaba agafant un ritme i una trama molt interessant.

Les interpretacions de Jennifer Aniston i Reese Witherspoon van merèixer la nominació als darrers Gobus d’Or. Precisament, Russell Crowe el va guanyar per la seva interpretació del depredador sexual Roger Ailes el periodista ultraconservador i assetjador sexual que va fundar Fox News a la sèrie The Loudest Voice.

Inspirada en l’assaig Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV, del periodista nord-americà Brian Stelter, que parlava de la rivalitat entre els programes matinals de l’ABC i de l’NBC, la sèrie tracta, d’una manera bàsica i clara, de com es viu un programa de televisió matinal, en què l’estrella masculina, Mitch Kessler –que interpreta Steve Carell–, és acusada d’un escàndol sexual i la cadena l’aparta. I comença un joc en què pren una gran importància el poder, l’abús del poder, l’empoderament de la dona, la reivindicació de les minories, la manipulació informativa, l’ètica de la veritat, el debat polític al voltant del #metoo i el puritanisme als Estats Units, religiós o laic.

Jennifer Aniston assumeix el rol d’Alex Levy, la presentadora femenina del magazín informatiu The Morning Show. Després de 15 anys en antena, la protagonista ja no és jove i ha perdut vitalitat, i la cadena estudia de fer-la fora. Apareix Bradley Jackson, una geniüda periodista de carrer, un paper fet a mida per a la sempre brillant Reese Witherspoon. Previsible des del càsting, Levy i Jackson presentaran The Morning Show. En la seva relació, tensa des del principi, s’hi mostra hipocresia davant les càmeres, enveges i gelosia, problemes personals i periodístics i la vida privada, provocats sempre per una feina absorbent i asfixiant, amb massa hores sense dormir. S’hi tracta de l’amistat i de fidelitat amb els amics de la redacció, encara que siguin depredadors sexuals. De salvar la feina, al preu que sigui; clar que hi ha els grans espectacles per aquell orgull que tant aflora en les ficcions americanes. Hi va aflorar la hipocresia, les amistats interessades, les coses lletges que tothom sap i troba normal i que quan es veuen escrites es veuen molt i molt grosses.

S’agraeixen els desastrosos incendis a Califòrnia per apagar el foc d’un gran escàndol. Tanmateix, hi ha reivindicació del bon periodisme

I ja s’ha anunciat la segona temporada.

Puntuacio

7,5

La sèrie tracta, d’una manera bàsica, de com es viu un programa de televisió matinal, en què l’estrella masculina, Mitch Kessler –que interpreta Steve Carell–, és acusada d’un escàndol sexual i la cadena l’aparta.

Títol
The Morning Show

Creador
Jay Carson

Actors
Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Nestor Carbonell, Billy Crudup, Mark Duplass, Gugu Mbatha-Raw, Karen Pittman, Bel Powley, Shari Belafonte, Eli Bildner, Ian Gomez

On veure-la
Apple TV+

Comments are closed.