MENU

29 gener, 2020 Comentaris tancats a Prometedor inici de ‘El visitante’ Visualitzacions: 1311 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Outsider

Creador
Richard Price

Actors
Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Jason Bateman, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca, Frank Deal, Dayna Beilenson, Hettienne Park, Michael Esper, Claire Bronson

On veure-la
HBO

Després de Show Me a Hero, The Night Of, Sharp Objects o Chernobyl, HBO demostra amb El visitante que segueix sent el putu amo de les minisèries. Ofereix als seus espectadors una respectuosa adaptació de l’obra de Stephen King, que alterna amb el thriller negre, el drama social i el terror.

Puntuació

8

Prometedor inici de ‘El visitante’

Tot comença amb un assassinat. En un bosc als afores d’una petita ciutat, es troba el cadàver brutalment assassinat, mutilat i sodomitzat de Frankie Peterson, un nen d’onze anys. L’encarregat del cas és el torturat detectiu Ralph Anderson i, en principi, tots els indicis (testimonis, mostres d’ADN, empremtes i imatges de càmeres) apunten que l’assassí és Terry Maitland, professor de literatura i entrenador de l’equip infantil de beisbol. Davant de totes aquestes evidències irrefutables, Ralph decideix arrestar a Terry durant un partit de beisbol, davant de tot el poble.

Però El visitante és una sèrie que adapta la novel·la del mateix nom de Stephen King, publicada el 2018. Per tant, la sèrie anirà virant del gènere policíac dur i efectiu, al terreny sobrenatural. El punt de volta es dóna quan sorgeixen proves, també igualment irrefutables, de què Terry, el mateix dia i hora de l’assassinat, estava a més de 100 quilòmetres de distància. Al mateix temps, la filla petita de Terry tindrà visions i l’espectador veurà a un inquietant noi encaputxat.

Part de l’èxit dels dos primers capítols es basa en la direcció de Jason Bateman (que també dóna vida a l’entrenador Terry Maitland). Bateman, que ha resultat ser més bon director que actor, busca inspiració en sèries com True Detective i altres policials modernes i construeix el suspens de forma tranquil·la, sense escarafalls. Per fer-ho s’ajuda d’una paleta visual tenyida de verdet, donant-li un to viciat, d’escenes filmades amb plans fixes i llargs, del joc d’ombres o del temps que es pren per presentar-nos a tots els personatges principals. El solvent Andrew Bernstein (Jack Ryan, Ozark) dirigeix 6 dels 10 capítols que consta la sèrie.

En aquest últim apartat, El visitante triga tres capítols en presentar-nos a un dels personatges principals de la sèrie. Howard Solomon i Ralph decideixen recórrer a Holly Gibney, una detectiu privada que pateix de trastorn obsessiu compulsiu, sinestèsia i amb síndrome de Savant (desenvolupament d’habilitats que excedeixen la mitjana d’una persona). O sia, una mena de Dustin Hofman de Rain Man, però no tan bèstia. Si us sona el nom de Holly Gibney és que, segurament, heu seguit la sèrie Mr. Mercedes o heu llegit la trilogia de Bill Hodges (Mr. Mercedes, Quien pierde paga i Fin de guardia). Holly és l’ajudant del detectiu en aquestes novel·les.

El visitante està compost per un bon grup d’actors. Ben Mendelson trenca amb els dolents (Rogue One, Ready Player One, Captain Marvel) i dota al detectiu Ralph Anderson d’una notable i palpable capa d’angoixa per la mort del seu fill. Cynthia Erivo (Malos tiempos en El Royale) s’encarrega del paper de Holly, que aconsegueix donar un ritme més despreocupat a la sèrie. Mendelson i Cynthia, a part de Bateman, estan envoltats de bons actors: Julianne Nicholson (Masters of Sex) com la dona enutjada de Maitland, Bill Camp (The Looming Tower) com a Howard Solomon, l’advocat de Maitland, o Mare Winningham com l’esposa compassiva i solidària de Ben.

L’altra part de l’èxit de la sèrie és la narració, que busca un públic adult, on se suggereix molt i s’espera que l’espectador ompli el que no es diu explícitament, sense tractar-lo d’estúpid. Això s’aconsegueix gràcies al novel·lista i guionista Richard Price (The Deuce, The Night Of, The Wire, El color del dinero, Melodía de seducción), que imprimeix el seu segell i deixa caure a poc a poc el que vol explicar.

Després de Show Me a Hero, The Night Of, Sharp Objects o Chernobyl, HBO demostra amb El visitante que segueix sent el puto amo de les minisèries. Ofereix als seus espectadors una respectuosa adaptació de l’obra de Stephen King, que alterna amb el thriller negre, el drama social i el terror.

Puntuacio

8

Després de Show Me a Hero, The Night Of, Sharp Objects o Chernobyl, HBO demostra amb El visitante que segueix sent el putu amo de les minisèries. Ofereix als seus espectadors una respectuosa adaptació de l’obra de Stephen King, que alterna amb el thriller negre, el drama social i el terror.

Títol
The Outsider

Creador
Richard Price

Actors
Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo, Jason Bateman, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca, Frank Deal, Dayna Beilenson, Hettienne Park, Michael Esper, Claire Bronson

On veure-la
HBO

Comments are closed.