MENU

7 febrer, 2020 Comentaris (1) Visualitzacions: 1458 Sèries Víctor Garrido

Títol
Sex Education

Creador
Laurie Nunn

Actors
Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Gillian Anderson, Chaneil Kular, Alistair Petrie, Connor Swindells, Cerys Watkins, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Mimi Keene, Tanya Reynolds, Patricia Allison

On veure-la
Netflix

La segona temporada deixa espai per noves temàtiques com la identitat sexual, els complexos físics o la homofòbia

Puntuació

7

Amb ‘Sex Education’ Netflix es salta el pin parental

El 17 de gener Netflix va estrenar la segona temporada de Sex Education, la sèrie adolescent que el 2019 va reinventar de forma magistral un gènere que semblava haver prescrit tot i encara tenir tanta feina pendent. Naturalitzar el sexe i els tabús que el rodegen pot anar molt bé a la joventut en un moment històric on partits ultracatòlics plantegen censurar l’educació dels seus fills.

En aquesta segona temporada, la història de l’Otis Milburn (Asa Butterfield), el jove protagonista, seguirà servint de fil conductor mitjançant la seva peculiar manera de donar consells sobre sexualitat als companys d’institut. Tot i que Laurie Nunn, el seu creador, manté l’estructura original, els nous capítols profunditzaran en les històries personals de la resta de repartiment, el que servirà per tractar temes com la identitat sexual, les MTS (Malalties de Transmissió Sexual), els complexos físics, la falta d’autoestima, les famílies desestructurades, l’homofòbia o els abusos sexuals, entre d’altres.

El nou curs comença fort. Un brot de Clamídia entre els alumnes destapa un problema greu: l’institut de secundària no disposa un plantejament concret i deixa al descobert a un equip docent sense formació pel que fa a educació sexual. Després que el director, Mr. Groff (Alistair Petrie) convoqui una assemblea amb els pares i mares, la Dra. Joan F. Milburn (Gillian Anderson), la mare de l’Otis, serà escollida per assessorar el centre, tenint en compte la seva experiència com a sexòloga. Mentrestant, la Maeve (Emma Mackey) fa tot el possible per ser readmesa a l’institut, oportunitat que aprofita l’Otis per tornar a obrir la consulta sexual. Per altra banda, l’Eric haurà de fer front a un triangle sexual entre l’Adam Groff (Connor Swindells), el fill del director amb qui va tenir un idil·li a la primera temporada i un nou personatge, en Rahim (Sami Outalbali), un alumne acabat d’arribar de França que revolucionarà l’institut. Els complexos de l’Adam es veuran n’entre dit per la naturalitat amb en Rahim entén l’homosexualitat, el que generarà un debat intern a l’Eric, qui lluitarà per trobar la seva identitat sexual. Personatges com en Jackson (Kedar Williams-Stirling), l’Amie (Aime Lou Wood) o la Lily (Tanya Reyonolds) també seguiran presents a la sèrie afrontant les seves pors i desitjos, reflexos d’una societat marcada pels tabús, la ignorància i de la manca de llibertat d’expressió.

Tot i que la sèrie està molt per damunt de la realitat amb què ens topem al carrer, la segona temporada de Sex Education, segueix fent pensar, segueix generant debat i, en definitiva, segueix sent necessària, ja que facilita una aproximació a un tema que necessita naturalitzar-se, ja no tan sols entre els joves, sinó entre bona part dels adults.

Puntuacio

7

La segona temporada deixa espai per noves temàtiques com la identitat sexual, els complexos físics o la homofòbia

Títol
Sex Education

Creador
Laurie Nunn

Actors
Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Gillian Anderson, Chaneil Kular, Alistair Petrie, Connor Swindells, Cerys Watkins, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Mimi Keene, Tanya Reynolds, Patricia Allison

On veure-la
Netflix

Un comentari a Amb ‘Sex Education’ Netflix es salta el pin parental

  1. […] Gran part de l’èxit que ha tingut Normal People és mèrit dels dos actors protagonistes. Els desconeguts Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal, tan desconeguts que per ell és el primer paper important a la televisió, aconsegueixen connectar d’una manera que fan totalment creïble cada petó, cada dubte i cada mirada perduda dels seus personatges. És impossible imaginar-se la sèrie sense ells, la seva complicitat ens convida a endinsar-nos de ple en la seva història i a formar part de moments d’una intimitat extrema. Es despullen físicament i emocionalment davant les càmeres, ajudats en les escenes de sexe per una coordinadora d’intimitat, Ita O’Brien, figura cada cop més present a la televisió, al cinema i al teatre. Escenes on el sexe acaba essent el detonant per a converses subtils que van cosint la seva delicada relació. Sembla que comptar amb O’Brien és senyal d’èxit assegurat, ja que també ha participat en les recents I May Destroy You i Sex Education. […]