MENU

21 febrer, 2020 Comentaris tancats a ‘Locke & Key’ no acaba d’encaixar enlloc Visualitzacions: 792 Sèries Jordi Taulats

Títol
Locke & Key

Creador
Carlton Cuse, Meredith Averill i Aron Eli Coleite

Actors
Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Asha Bromfield, Kolton Stewart, Darby Stanchfield, Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise

On veure-la
Netflix

Locke & Key, tot i que en gran part se sent superficialment familiar, està prou ben produïda i hi ha suficients moments desconcertants i estranys per convertir-la en una sèrie interessant

Puntuació

6,5

‘Locke & Key’ no acaba d’encaixar enlloc

Si alguna cosa sap fer bé Netflix, és el de produir sèries per maratonejar. Stranger Things, Maniac o The Umbrella Academy en són uns clars exemple. Després de passar per les mans de Steven Spielberg, Fox i Hulu, Netflix hi afegeix Locke  & Key.

Basada en els còmics de Joe Hill i Gabriel Rodríguez, Locke & Key segueix a la família Locke: la mare Nina (Darby Stanchfield, Scandal), els adolescents Tyler (Connor Jessup, American Crime) i Kinsey (Emilia Jones, Ghostland), i al més petit, Bode (Jackson Robert Scott, It), que es muden a la casa familiar dels Locke, al fictici poble de Matheson, a Nova Anglaterra, després que el seu pare, Rendell Locke, fos assassinat. Un cop instal·lats a la gòtica casa ancestral dels Rendell, coneguda amb el nom de Key House, els nens comencen a descobrir una sèrie de claus màgiques que els permetran viatjar a qualsevol part del món, crear una manifestació física de la seva ment, convertir-se en fantasma, canviar d’aspecte… Però no estaran sols en la cerca d’aquestes claus. Dodge (Laysla De Oliveira, In the Tall Grass), un dimoni d’aspecte seductor, també buscarà les claus, sense importar-li a qui s’emporti per davant.

Locke & Key salta d’un gènere a l’altre, amb més o menys encert. Alguns cops és la investigació de l’assassinat de Rendell, d’altres és un drama d’una família profundament traumatitzada. Hi ha elements de drama d’adolescents sobre triangles amorosos, festes d’universitat i la manera d’encaixar en una nova escola, elements màgics i fantàstics. El fet que els creadors de la sèrie, Carlton Cuse (coguionista de Lost i Bates Motel), Meredith Averill (coguionista de The Haunting of Hill House) i Aron Eli Coleite (un dels guionistes de la sèrie Herois) s’hagin centrat més a donar protagonisme al drama dels seus protagonistes i s’hagin oblidat de la màgia, la fantasia, l’aventura i el suspens i terror que són propis del còmic, fa que aquest projecte sigui de fàcil digestió i de més fàcil oblidar. No m’entengueu malament. He vist els deu capítols de què consta la temporada d’una revolada, i mentre els veia, generalment, em distreien. Però crec que haurien d’haver aprofundit molt més en la part fosca de la història que no pas en les relacions amoroses de Kinsey o Tyler, o en voler fer que Bode, molt sovint, parli com un professor d’universitat de mitjana edat.

El punt fort de Locke & Key són les bones actuacions de Connor Jessup i Emilia Jones. Connor interpreta a un esportista d’hoquei molt sensible, que se sent responsable de la mort del seu pare, mentre que Emilia dóna vida a la seva germana introvertida que, utilitzant les claus, aconsegueix alliberar-se de les seves pors. Els dos germans transmeten una química familiar fantàstica. Per contra, els actors secundaris són una barreja d’estereotips que inclouen la noia dolenta, el noi nerd i la morena intel·ligent.

Locke & Key, tot i que en gran part se sent superficialment familiar, està prou ben produïda i hi ha suficients moments desconcertants i estranys per convertir-la en una sèrie interessant, o si més no, entretinguda. I amb diversos volums dels còmics, ja a les llibreries, tenen temps de solucionar els defectes.

Puntuacio

6,5

Locke & Key, tot i que en gran part se sent superficialment familiar, està prou ben produïda i hi ha suficients moments desconcertants i estranys per convertir-la en una sèrie interessant

Títol
Locke & Key

Creador
Carlton Cuse, Meredith Averill i Aron Eli Coleite

Actors
Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Asha Bromfield, Kolton Stewart, Darby Stanchfield, Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise

On veure-la
Netflix

Comments are closed.