MENU

9 març, 2020 Comentaris tancats a CINEMA FROM HELL (La nit més sanguinària de l’any) Visualitzacions: 1218 Cinema Jep Soler

Títol
Bliss + A l'Intérieur

Director
Joe Begos, (Bliss) / Alexandre Bustillo, Julien Maury (A l'Interieur)

Actors
Dora Madison, Tru Collins, Rhys Wakefield, George Wendt, Abraham Benrubi, Chris Mckenna, Graham Skipper, Jeremy Gardner (Bliss) / Béatrice Dalle, Alysson Paradis, Nathalie Roussel, François-Régis Marchasson, Jean-Baptiste Tabourin, Dominique Frot, Claude Lulé, Nicolas Duvauchelle, Aymen Saïdi (A l'Interieur)

On veure-la
Cinema Truffaut

Divendres 13 de març a partir de les 20.00 al Cinema Truffaut de Girona amb entrada a 11 euros (inclou tastet de Gin-Tònic).

Puntuació

10

CINEMA FROM HELL (La nit més sanguinària de l’any)

Girona és una ciutat que estima el cinema fantàstic i de terror, ho demostra des de fa anys amb activitats diverses com les nostàlgiques nits de terror als Cinemes Catalunya, les jornades que van organitzant diferents entitats de la ciutat, com l’Acocollonat o els amics de Ningú no és perfecte. Des del Cinema Truffaut també s’han endinsat en alguna aventura d’aquests tipus, com la Nit dels Cinèfils Vivents, amb la projecció de quatre films de gènere, o col·laborant amb Els Bastards amb la nit de Sessions-B. Enguany unim tots els esforços dels amants del cinema de terror per organitzar la que serà la nit més sanguinària de l’any.

Cinema from hell serà una d’aquelles experiències que no oblidareu fàcilment. Engegarem a les 20.00 amb la projecció del film Bliss (Joe Begos, 2019) que serà estrena a la ciutat després de passar amb èxit pel Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Presentarà el film l’Ignasi Arbat, del programa de ràdio Ningú no és perfecte. Quan finalitzi Bliss es farà una pausa amb sortejos, sorpreses i un tastet de Gin-Tonic Nut per a tots els assistents. La segona pel·lícula de la nit serà presentada per algun dels impresentables dels Bastards, i el film es mereix una gran presentació perquè veurem per primera vegada al cinema el film de culte A l’Interieur (Julian Maury i Alexandre Bustillo, 2007).

Molts de vosaltres pensareu que només quatre persones ben rares poden gaudir del que s’anomena cinema gore, aquell que s’expressa mitjançant la sang i el fetge amb naturalitat. Alguns de la meva generació vam descobrir aquest gènere cinematogràfic des de la clandestinitat, amb aquells VHS pirates que algú ens portava de vés a saber d’on i que ens feia obrir els ulls com a plats. Lluny queden els primers treballs de Peter Jackson o el cinema alemany amb escenes sexuals amb cadàvers, o aquelles seccions dels videoclubs en les que ens vam començar a arribar joies orientals que ens esquitxaven i que no estalviaven el color vermell (tret de l’estrena de Tetsuo, filmada en blanc i negre per no ferir més sensibilitats, com s’havia fet amb Necromantik o recentment amb The Human Centipede 2) Recordo, també, una nit d’aquelles temàtiques que es feien a Canal+ que anava dedicada a Sam Raimi i els seus orígens, en els que feia un gore per tots els públics que, fins i tot, es va estrenar en els cinemes comercials.

Ara que tot es pot consumir de manera ràpida i en qualsevol moment el cinema sanguinari s’ha tornat a convertir en un reducte solitari reservat als festivals o a les descàrregues il·legals. Per sort va arribar, fa un any, una plataforma nova, barata i dedicada al cinema de gènere, Planet Horror. Per desgràcia encara no tenen un catàleg espectacular, però van en bon camí. Gràcies a ells, amb el suport de la distribuïdora Begin Again, han programat una bona quantitat de programes dobles de cine de terror, una mostra és aquesta que veurem el divendres 13 de març a partir de les 20.00 al Cinema Truffaut de Girona amb entrada a 11 euros (inclou tastet de Gin-Tònic).

I encara hi haurà més sorpreses, perquè amb l’ajuda de l’equip de TimeSkp Escape Room de Girona us prometem una nit sanguinària i molt entretinguda!

Puntuacio

10

Divendres 13 de març a partir de les 20.00 al Cinema Truffaut de Girona amb entrada a 11 euros (inclou tastet de Gin-Tònic).

Títol
Bliss + A l'Intérieur

Director
Joe Begos, (Bliss) / Alexandre Bustillo, Julien Maury (A l'Interieur)

Actors
Dora Madison, Tru Collins, Rhys Wakefield, George Wendt, Abraham Benrubi, Chris Mckenna, Graham Skipper, Jeremy Gardner (Bliss) / Béatrice Dalle, Alysson Paradis, Nathalie Roussel, François-Régis Marchasson, Jean-Baptiste Tabourin, Dominique Frot, Claude Lulé, Nicolas Duvauchelle, Aymen Saïdi (A l'Interieur)

On veure-la
Cinema Truffaut

Comments are closed.