MENU

20 març, 2020 Comentaris tancats a 8 Sèries que us posaran de bon humor Visualitzacions: 1049 Sèries Ester Marí

Títol


Director


Actors


On veure-la


Darrerament molta gent opta per veure Sèries i Pel·lícules de temàtica apocalíptica, però aquí una servidora ja en té prou amb la realitat que ens ha tocat viure, i per variar de dies històrics i situacions excepcionals, us proposo un recull de Sèries amb les que desconnectar i posar-vos de bon humor.

Puntuació

10

8 Sèries que us posaran de bon humor

Darrerament molta gent opta per veure ficcions de temàtica apocalíptica, però aquí una servidora ja en té prou amb la realitat que ens ha tocat viure, i per variar de dies històrics i situacions excepcionals, us proposo un recull de sèries amb les que desconnectar i posar-vos de bon humor. Sabeu aquelles grans comèdies amb un toc tràgic o plenes de segones lectures fosques i existencials? Aquí no les trobareu, només us proposo allò que em provoca riures planers i sense complicacions, sèries que porten anys aportant bon rotllo i fent que siguem capaços d’apagar la part del cervell que gestiona les preocupacions. Aquí teniu una selecció personal de sèries per aparcar el neguit… i fàcils de trobar a les principals plataformes.

 

1. FRIENDS

 • Amazon, HBO, Netflix
 • 10 Temporades (1994-2004)

Sí, començo amb una obvietat però resulta que aquest clàssic de la televisió és una d’aquelles sèries que crea empremta i aguanta més d’un revisionat. A més, Friends torna a ser notícia, perquè fa ben poc es va confirmar oficialment que els sis protagonistes es tornaran a reunir en un capítol especial amb la també famosa Ellen Degeneres. Si voleu recordar vells temps, o passar el llegat a les noves generacions veient junts aquest clàssic, ara és un bon moment, ja que les històries de Ross, Rachel, Joey, Monica, Chandler i Phoebe segueixen vigents després de 20 anys.

 

2. SILICON VALLEY

 • HBO
 • 6 temporades (2014-2019)

Aquesta és una gran sèrie que ha passat més desapercebuda que altres del moment, malgrat ser molt més que recomanable. Ens parla de les dificultats de cinc de joves per endegar una start-up tecnològica i aconseguir els diners per a sobreviure. Dit així, podria semblar una temàtica ben avorrida, però el grupet de freaks protagonistes aguanten molt millor el tipus durant les sis temporades que altres com els de Big Bang Theory (amb la que s’ha comparat sovint), molt més repetitiva i naïf.

 

3. LARRY DAVID (CURB YOUR ENTHUSIASM)

 • HBO
 • 10 temporades (2000- )

Tot i que amb alguns aires menys jovials que les altres propostes, no podia faltar aquest autohomenatge que fa el creador de Seinfeld (que no està disponible actualment a cap plataforma, malauradament) en aquesta sèrie on s’interpreta a si mateix fent la seva suposada vida. L’estil de rodatge té uns aires casolans, que contrasten amb un munt de referències a la seva obra i amb moltíssims artistes convidats fent d’ells mateixos com Ted Danson, Martin Scorsese o Mel Brooks, per posar només uns exemples. Plena de situacions còmiques, la sèrie també explota amb astúcia la molèstia que suposen moltes persones en el nostre dia a dia, cosa que tampoc està malament recalcar en aquests dies de recolliment.

 

4. THE GOOD PLACE

 • Netflix
 • 4 temporades (2016–2020)

The good place (el lloc bo) fa referència al lloc on els protagonistes han anat a parar després de morir, una mena de paradís ple de colors i fantasia que en realitat no és mai el que sembla. L’originalitat del tema és molt destacable i està molt ben portat, malgrat que ha sigut també la seva condemna, ja que a poc a poc els gags s’han anat esgotant i els girs inesperats han perdut eficàcia. De tota manera, la sèrie mereix un lloc en la meva llista, ja que si una cosa aconsegueix, és posar-nos de bon humor i veure-ho tot de color de rosa.

 

5. THE IT CROWD

 • Netflix
 • 5 temporades (2006–2013)

La meva predilecció pels informàtics i per sèries angleses m’obliga a incloure aquesta meravella, plena de moments hilarants i absurds que només té l’inconvenient de ser massa curta. Plena de personatges extravagants, destaquen les genials interpretacions del trio protagonista, l’equip d’informàtica que treballa al soterrani d’una companyia d’allò més particular. Alguns capítols poden arribar a ser tan divertits que les riallades molestaran als veïns que intenten treballar des de casa.

 

6. COMMUNITY

 • Amazon, Netflix (des del pròxim 1 d’abril)
 • 6 temporades (2009–2015)

Una altra comèdia plena de personatges inadaptats, en aquest cas un inversemblant grup de persones que acaben estudiant junts a una universitat pública de Colorado (el que allà s’anomena Community College). A banda de les esperades trames de malentesos i bromes, la sèrie destaca per les seves constants referències al món de la televisió o el cinema, com quan alguns dels capítols són paròdies de diferents gèneres cinematogràfics, o quan els protagonistes parlen sent conscients que surten a un show televisiu.

 

 

7. BROOKLYN NINE-NINE

 • Netflix
 • 8 temporades (2013– )

No podia faltar una trama policíaca per variar una mica, encara que sigui en format còmic. La sèrie ens mostra el dia a dia d’una comissaria de Nova York a partir del dia que un nou capità arriba per fer-se’n càrrec, xocant immediatament amb el gracioset de torn, en Jake Peralta (Andy Samberg). Tot i que el protagonista pot arribar a ser una mica carregós, es compensa de sobres amb un elenc del tot equilibrat, en el que destaca una Chelsea Peretti en estat de gràcia.

 

8. HOW I MET YOUR MOTHER

 • Netflix, Amazon
 • 9 temporades (2005–2014)

Per acabar, us deixo amb una altra sitcom de les clàssiques, sempre a l’ombra de Friends per ser considerada la seva successora, ens parla també d’un grupet de cinc amics de trenta i pocs anys que viuen Manhattan. Té la particularitat de ser tota ella un flashback que explica com en Ted Mosby va conèixer a la seva dona. Tot i que jo li trauria un parell de temporades, la sèrie es fa estimar i ens deixa algunes frases antològiques amb les quals no podem sobreviure, perquè ja sabeu, “It’s gonna be legen… dary!” (Serà llegen… dari!)

Puntuacio

10

Darrerament molta gent opta per veure Sèries i Pel·lícules de temàtica apocalíptica, però aquí una servidora ja en té prou amb la realitat que ens ha tocat viure, i per variar de dies històrics i situacions excepcionals, us proposo un recull de Sèries amb les que desconnectar i posar-vos de bon humor.

Títol


Director


Actors


On veure-la


Comments are closed.