MENU

24 març, 2020 Comentaris tancats a ‘The Valhalla Murders’. I Islàndia va aparèixer Visualitzacions: 1430 Sèries Jordi Taulats

Títol
Brot

Creador
Thordur Palsson

Actors
Nína Dögg Filippusdóttir, Björn Thors, Arnar Jónsson, Aldís Amah Hamilton, Bergur Ebbi Benediktsson, Edda Björgvinsdóttir, Gunnar Bersi Björnsson, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Tinna Hrafnsdóttir, Sigurður Skúlason, Víkingur Kristjánsson

On veure-la
Netflix

Un thriller ben elaborat, amb vuit capítols que contenen els elements per excel·lència del que hauria de ser un misteri d’assassinat, tot i que en islandès. 

Puntuació

7,5

‘The Valhalla Murders’. I Islàndia va aparèixer

Originàriament creada per RUV, el Servei Nacional de Radiodifusió d’Islàndia, The Valhalla Murders  es va emetre a Islàndia el 2019 i ha arribat ara, a casa nostra, a través de Netflix.

La sèrie, que consta de vuit capítols, es desenvolupa a i al voltant de la capital islandesa, Reykjavík. Involucra a una detectiu de la policia, Kata, a qui se li assigna un cas d’assassinat que, ràpidament, es converteix en la recerca d’un assassí en sèrie. Per tal ajudar-la en la investigació, criden a Arnar, un detectiu que, tot i treballar a Oslo, és islandès de naixement. Gràcies a la tasca de la policia, Kata i Arnar descobreixen no només l’autor, sinó també els motius dels assassinats, cosa que els condueix a una xarxa de corrupció a nivells molts alts de la política.

The Valhalla Murders t’ofereix exactament el que esperes: aconsegueix ser interessant tot i ser lenta, mai hi ha un moment d’avorriment, incloent-hi les seves trames secundàries. Les famílies trencades i l’abús infantil són temes recurrents a la sèrie, que aconsegueix retratar-los amb sentit: Arnar ha de lluitar amb el seu propi passat, mentre que Kata ha de lluitar per recuperar la confiança amb el seu fill. La sèrie analitza la magnitud de l’abús infantil, incloent-hi a les víctimes i als supervivents.

La sèrie és la primera coproducció de Netflix amb Islàndia, i està ben produïda, amb un guió sòlid. Però The Valhalla Murders no té la màgia de l’exitosa Trapped. El creador, Thordur Palsson, ha trobat un bon equilibri en la que ha estat la seva primera sèrie.

No, no aporta res de nou al nordic-noir: assassins, neu, detectius peculiars… però ho fa a través d’un thriller ben elaborat, amb vuit capítols que contenen els elements per excel·lència del que hauria de ser un misteri d’assassinat, tot i que en islandès.

Puntuacio

7,5

Un thriller ben elaborat, amb vuit capítols que contenen els elements per excel·lència del que hauria de ser un misteri d’assassinat, tot i que en islandès. 

Títol
Brot

Creador
Thordur Palsson

Actors
Nína Dögg Filippusdóttir, Björn Thors, Arnar Jónsson, Aldís Amah Hamilton, Bergur Ebbi Benediktsson, Edda Björgvinsdóttir, Gunnar Bersi Björnsson, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Tinna Hrafnsdóttir, Sigurður Skúlason, Víkingur Kristjánsson

On veure-la
Netflix

Comments are closed.