MENU

30 abril, 2020 Comentaris tancats a ‘The Dead Lands’. El món està trencat Visualitzacions: 870 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Dead Lands

Creador
Glenn Standring

Actors
Te Kohe Tuhaka, Darneen Christian, Vicky Haughton, Calvin Tuteao

On veure-la
De moment, sense plataforma

La sèrie, que es basa en la cultura maori, té una curosa fotografia i producció. És una divertida variació de les històries de zombis (o de dimonis reencarnats en morts)

Puntuació

7

‘The Dead Lands’. El món està trencat

El món està trencat. O això sembla pels dies que vivim: pandèmia de la Covid-19, meteorit que s’ha d’acostar molt a la Terra, plaga bíblica de llagostes a l’Àfrica, Leticia Sabater, que amenaça de fer un concert en línia… Decididament necessitem algú que arregli aquest món, perquè si ens hem de refiar dels nostres polítics, poc ens està passant.

Aquesta premissa, la que el món està trencat, és l’inici de la història de Matthew Metcalfe i Glenn Standring, productor i creador, respectivament, de la sèrie neozelandesa The Dead Lands.

The Dead Lands explica la història de Waka Nuku Rau, un llegendari guerrer, gens honorable, que després de ser mort serà refusat pels avantpassats i se li prohibirà l’accés al món dels morts. Per tal de redimir-se, tindrà l’oportunitat de retornar al món dels vius i ajudar la Mehe, filla del cap d’una tribu maori, que vol impedir que els morts s’apoderin de la terra dels vius.

La cultura maori es troba al mig de la sèrie, una sèrie de terror i fantasia de vuit capítols, ambientada en una mítica i ancestral Nova Zelanda (o Aoteoroa, com l’anomenen els indígenes maoris). The Dead Lands és una nova versió de la pel·lícula del 2014 En tierra de guerreros (The Dead Lands), dirigida per Toa Freser i escrita pel mateix Standring, però que a diferència del llargmetratge, que va ser rodat íntegrament en la llengua maori, aquesta ha estat rodada en anglès, amb alguns diàlegs en te reo, l’idioma maori, ja que hi ha un acord amb la cadena ACM per poder-la exportar als Estats Units.

L’arma que fa servir la sèrie és la comèdia, subtil i efectiva, sobretot en la química entre els dos personatges principals, la vulnerable però tossuda protagonista i el seu protector, violent i capbuit. Aquests apunts còmics ajuden a rebaixar el grau de tensió i també de gore de moltes escenes, cosa que els funciona molt bé. També hi ajuda la recreació del vestuari, el maquillatge i la impressionant fotografia. Cal destacar la important participació maori a tots els nivells, tant pel que fa a un repartiment principalment maori com a la producció.

 

Puntuacio

7

La sèrie, que es basa en la cultura maori, té una curosa fotografia i producció. És una divertida variació de les històries de zombis (o de dimonis reencarnats en morts)

Títol
The Dead Lands

Creador
Glenn Standring

Actors
Te Kohe Tuhaka, Darneen Christian, Vicky Haughton, Calvin Tuteao

On veure-la
De moment, sense plataforma

Comments are closed.