MENU

11 maig, 2020 Comentaris tancats a ‘You’ perd pistonada Visualitzacions: 1118 Sèries Jep Soler

Títol
"You" 2ona Temporada

Creador
Greg Berlanti, Sera Gamble

Actors
Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, Luca Padovan, Victoria Pedretti, Nicole Kang, Kathryn Gallagher, Victoria Cartagena, Daniel Cosgrove, Ambyr Childers, Jenna Ortega, Zach Cherry, James Scully, Carmela Zumbado, Charlie Barnett, Marielle Scott, Adwin Brown, Robin Lord Taylor, Chris D'Elia, Melanie Field, Danny Vasquez, Magda Apanowicz, Aidan Wallace, John Stamos, Mark Blum, Hari Nef, Saffron Burrows, Lou Taylor Pucci, Michael Park, Natalie Paul, Michael Maize, Reg Rogers, Billy Lush, David Paladino, Emily Bergl, Andrew Creer, Kathy Griffin, Michael Reilly Burke, Jo Yang, Kether Donohue, Cliff Moylan, Madeline Zima, Reid Miller, Diana Bologna, Jamar Greene, Venida Evans, Jamal Antar, Beth Appel, Jay Arthur, Leith M. Burke, Adam Chambers, John Gowans, Brooke Johnson, Tiffany Lonsdale, Katie McCabe, J.J. Nolan, Se Oh, Ramsay Philips, Tarina Pouncy, Jake Regal, Sean Riggs, Carter Roy, Ashley Samuels, Eliot Schwartz, Adi Spektor, Anton Starkman, Connor Tillman, Franco Vega

On veure-la
Netflix

En Joe canvia d’aires i deixa Nova York per anar a Los Angeles i és clar, la seva predisposició a enamorar-se i a cuidar a la seva estimada per sobre de totes les coses el porten a trobar parella ràpidament

Puntuació

4

‘You’ perd pistonada

Deia Wes Craven, un dels mestres del cinema de terror, que les segones parts han de ser més violentes, amb més morts i sang i amb un ritme més trepidant. Normalment això va en detriment del guió, que perd pes perquè donem més importància a la part visual i als ensurts. La segona temporada de You (Netflix) creix en sang, potser sí, i han volgut elaborar un guió més complicat, per mantenir el misteri fent intervenir més personatges. Un error, i dels grossos. El crític Quim Casas, un dels grans sobre el cinema de gènere, explicava que les pel·lícules dels setanta i vuitanta agradaven tant perquè no explicaven el perquè de les coses, no importava per què Michael Myers era un psicòpata o com la família de Leatherface havia arribat a ser com era.  Actualment sembla que ens hem acostumat al fet que tots els productes audiovisuals han d’explicat l’origen del mal, suposo que per justificar-se d’alguna moralitat que desconec. A You també opten per explicar l’origen d’en Joe, un altre error. Em feia mandra continuar la història de Joe Goldberg, ho he de confessar; crec que la primera temporada tenia les dosis adequades de violència i de missatge social (o moral) que la feien interessant i bastant rodona. Atacava el masclisme i també la justificació que per amor i en nom de l’amor es pot fer de tot. Llàstima que han decidit fer un canvi i blanquejar el masclisme i l’amor mal entès. Error meu haver continuat, la tercera no la veig si no és que hi hagi un altre confinament i tingui massa temps lliure.

A partir d’ara espòilers.

En Joe canvia d’aires i deixa Nova York per anar a Los Angeles i, esclar, la seva predisposició a enamorar-se i a cuidar la seva estimada per sobre de totes les coses el porten a trobar parella ràpidament. Imagineu que busqueu l’amor i es diu Love, doncs això, tot arreglat. A partir d’aquí van apareixent personatges pintorescos típics de LA que només serveixen per emplenar i anar donant voltes a un guió sense ànima i insuls. Segrestos, tortures, reflexions d’en Joe intentant ser bona persona, viatges al passat per veure els seus traumes infantils  i, el més trist de tot, amb l’aparició d’una assassina, i això és el que em rebenta. De criminals a la televisió, n’hem vist molts i alguns, sobretot un, ens l’estimem per sobre de tots, en Dexter. Ell matava criminals per controlar el seu instint assassí, i per això ens queia bé, perquè només castigava a qui s’ho mereixia. En Joe no s’assembla a en Dexter ni en pintura, encara que en un capítol el mencionin de passada per veure si cala el paral·lelisme en l’espectador. En Joe és un masclista de cap a peus que no es mereix cap compassió, i els creadors de la sèrie han decidit blanquejar tot el que fa, justificant que sigui així. El pitjor de tot és que han creat una assassina, la mateixa Love, que mata pels mateixos motius que en Joe, per amor. Com diria en Jep Cabestany de La Competència a RAC1: «Vete a tu pueblo, Joe!» Per desgràcia en Joe es queda a LA i ja ha guipat la veïna per a la tercera temporada. Espero no veure-la! «Hasta nunca, Joe.»

Puntuacio

4

En Joe canvia d’aires i deixa Nova York per anar a Los Angeles i és clar, la seva predisposició a enamorar-se i a cuidar a la seva estimada per sobre de totes les coses el porten a trobar parella ràpidament

Títol
"You" 2ona Temporada

Creador
Greg Berlanti, Sera Gamble

Actors
Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, Luca Padovan, Victoria Pedretti, Nicole Kang, Kathryn Gallagher, Victoria Cartagena, Daniel Cosgrove, Ambyr Childers, Jenna Ortega, Zach Cherry, James Scully, Carmela Zumbado, Charlie Barnett, Marielle Scott, Adwin Brown, Robin Lord Taylor, Chris D'Elia, Melanie Field, Danny Vasquez, Magda Apanowicz, Aidan Wallace, John Stamos, Mark Blum, Hari Nef, Saffron Burrows, Lou Taylor Pucci, Michael Park, Natalie Paul, Michael Maize, Reg Rogers, Billy Lush, David Paladino, Emily Bergl, Andrew Creer, Kathy Griffin, Michael Reilly Burke, Jo Yang, Kether Donohue, Cliff Moylan, Madeline Zima, Reid Miller, Diana Bologna, Jamar Greene, Venida Evans, Jamal Antar, Beth Appel, Jay Arthur, Leith M. Burke, Adam Chambers, John Gowans, Brooke Johnson, Tiffany Lonsdale, Katie McCabe, J.J. Nolan, Se Oh, Ramsay Philips, Tarina Pouncy, Jake Regal, Sean Riggs, Carter Roy, Ashley Samuels, Eliot Schwartz, Adi Spektor, Anton Starkman, Connor Tillman, Franco Vega

On veure-la
Netflix

Comments are closed.