MENU

26 maig, 2020 Comentaris tancats a ‘Westworld’ s’allunya de ‘Westworld’ Visualitzacions: 1038 Sèries Àlex Oliva

Títol
Westworld

Creador
Lisa Joy & Jonathan Nolan

Actors
Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris, Tessa Thompson, Aaron Paul, Vincent Cassel, Rodrigo Santoro

On veure-la
HBO

Westworld ha marxat de Westworld per mostrar-nos un futur d’estètica cyberpunk en què els robots comencen a formar part de la vida quotidiana de les persones. Aquest viatge, però, l’ha convertit gairebé en una sèrie diferent amb un argument més superficial i amb una estructura molt més lineal que les dues temporades anteriors.

Puntuació

6,5

‘Westworld’ s’allunya de ‘Westworld’

La sèrie de Lisa Joy i Jonathan Nolan és d’aquelles que, si en tens ganes, pots continuar gaudint un cop has acabat cada capítol. La xarxa s’omple de teories i interpretacions sobre tot allò que queda a l’aire, que acostuma a ser molt, i hi ha masoques a qui ens agrada llegir-les per ser conscients que no entenem ni un bri del que veiem. En aquest sentit, la temporada queda curta, ens ofereix un argument més superficial i amb una estructura molt més lineal que les dues temporades anteriors.  Entenc que hi deu haver una part dels espectadors que agraeixen aquesta reducció de la complexitat després d’una segona temporada en què dir que va ser recargolada és quedar-se curt. D’altres, com qui us escriu, ha trobat a faltar aquella sensació que t’exploti el cervell al final de cada episodi.

Atenció, a partir d’aquí espòilers!

Westworld ha marxat de Westworld per mostrar-nos un futur d’estètica cyberpunk en què els robots comencen a formar part de la vida quotidiana de les persones. Aquest viatge, però, l’ha convertit gairebé en una sèrie diferent. De fet, i entrant més en detall, l’única incògnita que ha alimentat les teories esmentades anteriorment ha estat esbrinar quines cinc perles havia portat la Dolores del parc. La resta es podria reduir molt bastament a un enfrontament Dolores vs. Maeve, Evan Rachel Wood vs. Thandie Newton, en què les motivacions d’ambdues són més que dubtoses. De fons, l’etern debat sobre si la tecnologia és capaç de guiar el comportament dels humans: tenim elecció sobre els nostres actes o podria existir una màquina que ens faci de pastor com si fóssim un ramat d’ovelles? Un debat recorrent a la ciència-ficció i molt actual (hello smartphones, hello big data!) però en què no s’acaba d’entrar amb gaire profunditat. La recent Devs, per exemple, fa servir un to i un punt de vista diferent, però és molt més efectiva tractant aquesta por a les màquines que ho saben tot.

La sèrie presenta símptomes clars d’avançar sense rumb, tant és així que alguns dels personatges principals estan totalment perduts dins de l’argument. L’exemple més clar és en William. El que han fet aquesta temporada amb ell té tan poc sentit que sembla que només el mantinguin pel renom de tenir Ed Harris en plantilla. Amb en Bernard passa el mateix, i els dos grans fitxatges, Aaron Paul i Vincent Cassel, han passat amb més pena que glòria. El segon, amb un personatge més carismàtic i ben interpretat, podria haver-se erigit com el gran enemic a batre, però sembla que tampoc serà així.

Per contra, i com a aspecte positiu, la sèrie ha sabut ampliar l’univers fora d’un parc que començava a quedar petit. S’han incrementat les escenes d’acció, i continua essent visualment espectacular. Hem pogut gaudir de paisatges propers com són la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i Besalú. Veure Thandie Newton passejar-se pels carrers del municipi de la Garrotxa ha estat una delícia, i l’escena de la persecució amb el pont romànic com a protagonista quedarà a la retina de tots el que algun cop també ens hi hem passejat.

La quarta temporada de Westoworld ja està confirmada i segons el portal The Hollywood Reporter, el matrimoni Joy-Nolan té un preacord amb HBO per tancar la sèrie en sis temporades. Fa un any, però, va saltar la notícia que Amazon Studios els havia fitxat per als propers cinc anys amb un contracte de 150 milions de dòlars i ja treballen en el que serà el seu primer projecte, The Peripheral, una adaptació que barreja thriller i ciència-ficció. Sembla que Westworld comença a encarar la recta final però tal com ha acabat la tercera temporada, aquest es farà més llarg que curt.

Puntuacio

6,5

Westworld ha marxat de Westworld per mostrar-nos un futur d’estètica cyberpunk en què els robots comencen a formar part de la vida quotidiana de les persones. Aquest viatge, però, l’ha convertit gairebé en una sèrie diferent amb un argument més superficial i amb una estructura molt més lineal que les dues temporades anteriors.

Títol
Westworld

Creador
Lisa Joy & Jonathan Nolan

Actors
Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris, Tessa Thompson, Aaron Paul, Vincent Cassel, Rodrigo Santoro

On veure-la
HBO

Comments are closed.