MENU

2 juny, 2020 Comentaris tancats a ‘Home Before Dark’, apta per a tota la família Visualitzacions: 1216 Sèries Jordi Taulats

Títol
Home Before Dark

Creador
Dana Fox i Dara Resnik

Actors
Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Kylie Rogers, Adrian Hough, Jibrail Nantambu, Deric McCabe, Joelle Carter, Mila Morgan, Reed Birney, Louis Herthum, Nicholas Holmes

On veure-la
Apple TV+

Tot i que la sèrie té un misteri convincent i una forta actuació en el seu nucli, ‘Home before dark’ no se sent gaire com un gran èxit pel fet que no és una sèrie trencadora.

Puntuació

6,5

‘Home Before Dark’, apta per a tota la família

Només amb els primers minuts de Home Before Dark, la nova proposta d’Apple TV+, podríem pensar que estem veient un homenatge a les produccions del mestre Steven Spielberg o a Super 8, de J.J. Abrams. I és que aquesta sèrie, que consta de 10 capítols, és ideal per veure-la amb els més joves de casa.

La sèrie s’inspira en el cas real de Hilde Lysiak, que amb nou anys va publicar una investigació sobre un assassinat que va ocórrer prop de casa seva, fet que va  fer avergonyir periodistes professionals i experimentats. Davant l’enuig de la policia i dels periodistes, que es van veure humiliats per una nena a qui deien que anés a jugar amb nines, la Hilde va publicar una columna al diari The Guardian. «Continuaré fent la meva feina», declarava la nena.

Presentada com una sèrie per a adolescents i desenvolupada per al públic en general, Home Before Dark ens porta al poble fictici d’Erie Harbor, on la Hilde i la seva família s’han de traslladar. Per una situació econòmica problemàtica, passen de viure en un barri gran de Nova York a fer-ho en un poble on tothom coneix tothom. La curiositat de la Hilde la porta a conèixer una dona que està fent un mercat al seu jardí. L’endemà, la dona apareix morta i la Hilde s’entossudeix a investigar-ho. El que segueix és una aventura per a tota la família que en deixarà uns quants satisfets, d’altres preguntant-se coses (sobretot pel que fa a l’educació de la Hilde) i gairebé tothom delerós d’una continuació (que ja s’ha confirmat).

Hilde és d’aquelles nenes que, si no són filles teves, els cardaries un clatellot ben fort. Xafardera, no fa cas del que diuen els pares ni els professors, fa el que li dona la gana, no dona explicacions i es creu que fent un gir d’ulls ja en té prou per aconseguir el que vol. Però la veritat és que Brooklynn Prince (The Florida Project) fa un paper fantàstic en el paper de la Hilde. La relació que té amb el seu pare, interpretat per Jim Sturgess, sembla genuïna i fa venir enveja.

Un altre dels punts forts de Home Before Dark és que la sèrie ofereix opcions musicals potents: just al primer episodi, hi ha seleccions de Duran Duran, The White Stripes, Joe Coker, The Doors, entre altres músiques enregistrades molt abans que naixés la protagonista, que es barregen amb temes més actuals de Billie Elish, Beyoncé, Taylor Swift i Razorlight, entre d’altres.

Tot i que la sèrie té un misteri convincent i una forta actuació en el nucli, Home Before Dark no se sent gaire com un gran èxit pel fet que no és una sèrie trencadora.

Puntuacio

6,5

Tot i que la sèrie té un misteri convincent i una forta actuació en el seu nucli, ‘Home before dark’ no se sent gaire com un gran èxit pel fet que no és una sèrie trencadora.

Títol
Home Before Dark

Creador
Dana Fox i Dara Resnik

Actors
Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Kylie Rogers, Adrian Hough, Jibrail Nantambu, Deric McCabe, Joelle Carter, Mila Morgan, Reed Birney, Louis Herthum, Nicholas Holmes

On veure-la
Apple TV+

Comments are closed.