MENU

13 juny, 2020 Comentaris tancats a ‘Slime Rancher’: Tan cuqui com estressant Visualitzacions: 1094 Videojocs Ponç Trillas (Loran Gris)

Títol
Slime Rancher

Companyia
Monomi Park

Any de llançament
1 d’Agost 2017

Disponible per
PC, Xbox One, PS4

És un joc senzill que qualsevol pot jugar per passar una bona estona i entretindre’s amb les mascotes virtuals que habiten el seu món.

Puntuació

7.5

‘Slime Rancher’: Tan cuqui com estressant

INTRODUCCIÓ

 

Slime Rancher és un videojoc que es podria utilitzar per entrenar a futurs pares i mares. En un simulador de com un conjunt de petites criatures extremadament cuquis i amoroses poden robar-te tot el teu temps lliure a base de necessitats absurdes i rabietes destructores. A través d’aquesta filosofia es descobreix una experiència curiosa amb un cicle jugable sòlid, addictiu i divertit.

 

PRESENTACIÓ: 7

 

En l’àmbit tècnic, Slime Rancher és un suficient, tot i això no em sembla just demanar-li més tenint en compte que és un joc indie fet amb un motor gràfic lliure (Unity). Però això és només en l’àmbit tècnic, ja que el joc aprofita al màxim el seu estil artístic minimalista i cuqui per crear entorns i criatures que entren pels ulls a través de formes reconeixibles i colors vibrants. El disseny de so i la banda sonora acompanya de manera molt correcta a la resta d’elements visuals per constituir una presentació no només decent, sinó única.

 

HISTÒRIA

 

En aquest joc la història pren un paper molt secundari. No hi ha una història més enllà de “has vingut aquí per cuidar de slimes i fer diners” però el joc reparteix notes i peces de diaris d’anteriors propietaris de la granja per donar context als diversos entorns que visitaràs i les zones que conformen la teva granja. Aquestes notes són correctes però la informació que donen no és gaire útil més enllà de fer de tutorial o avis per alguns aspectes del joc.

A partir d’aquesta crítica (tot i que ja ho vaig introduir en la crítica de Bannerlord) si un dels aspectes dels videojocs no és rellevant per a l’experiència, no serà puntuada, ja que no ha de ser tractada en una crítica d’aquest tipus.

 

JUGABILITAT: 8

 

La jugabilitat de Slime Rancher es basa en un cicle jugable relativament simple. Aconsegueixes un slime, li dones menjar, va de ventre i vens els seus excrements. Amb els diners que obtens amplies la granja i les teves capacitats físiques per aconseguir més slimes, que requeriran tipus diferents d’hàbitats i aliment. El dia a dia de Slime Rancher gira al voltant de fer temps per l’exploració del món i la manutenció de la granja i els slimes que hi tens. Aquest cicle jugable és prou addictiu i satisfactori com perquè en un tancar i obrir d’ulls hagin passat ja uns quants dies en el joc i portis vàries hores jugant. Tot i això el cicle principal no és tot el que hi ha, ja que els desenvolupadors del joc van tenir la gran idea de complementar el cicle jugable amb uns quants aspectes de joc de plataformes i shooter. D’aquesta manera el moviment pel món i la interacció amb els slimes es manté interessant i sobretot, divertida.

 

 

Els protagonistes de l’experiència, els slimes, són criatures extremadament bufones que han de ser satisfetes de manera constant amb alimentació i entorns agradables, ja que si no són satisfetes s’enfaden (també de manera cuqui) i provoquen molts de problemes. Cada tipus de slime es comporta de manera particular i té diferents exigències, això fa que cada variant sigui com una espècie de personatge diferent, cosa que enriqueix l’experiència.

 

 

CONCLUSIÓ: 7,5

 

Slime Rancher és una experiència divertida i agradable per a qualsevol persona que li agradin les coses maques i entretingudes. És un joc senzill que qualsevol pot jugar per passar una bona estona i entretindre’s amb les mascotes virtuals que habiten el seu món. Recorda a l’experiència de menjar un paquet de llaminadures (que casualment s’assemblen als slimes) quan un encara era petit.

Puntuacio

7.5

És un joc senzill que qualsevol pot jugar per passar una bona estona i entretindre’s amb les mascotes virtuals que habiten el seu món.

Títol
Slime Rancher

Companyia
Monomi Park

Any de llançament
1 d’Agost 2017

Disponible per
PC, Xbox One, PS4

Comments are closed.