MENU

7 juliol, 2020 Comentaris tancats a ’50 States of Fright’. Sam Raimi com a guia turístic Visualitzacions: 962 Sèries Jordi Taulats

Títol
50 States of Fright

Director
Sam Raimi, Brian Netto, Adam Schindler, Yoko Okumura, Ryan Spindell

Actors
Rachel Brosnahan, Travis Fimmel, John Marshall Jones, Ming-Na Wen, Karen Allen, Asa Butterfield, Danay Garcia

On veure-la
Quibi

Amb Sam Raimi com a guia turístic, ’50 States of Fright’ ofereix un viatge pels racons més obscurs d’Estats Units que, vista aquesta temporada, paga la pena recòrrer.

Puntuació

7

’50 States of Fright’. Sam Raimi com a guia turístic

El 6 d’abril de l’any de la pandèmia, Jeffrey Katzenberg, cofundador de Dreamworks, i Meg Whitman, que havia estat al capdavant de Hewlett-Packard, van llançar al mercat la plataforma QUIBI. Pensada pels millenials, aquella generació que no té paciència per a res i a qui se l’hi ha de donar tot mastegat, Quibi (abreviatura de Quick bites, trossos ràpids) està pensada per a la seva utilització, sobretot, en telèfons mòbils i tauletes. Els seus productes estan dividits en fragments de no més de 10 minuts de duració, perfecte per a aquest jovent que només fa que mirar TikTok (tot i que segons Katzenberg, Quibi és una plataforma que busca tenir la qualitat d’HBO amb la portabilitat d’Spotify).

Quibi ve apadrinada per noms molt potents de la industria cinematogràfica: Guillermo del Toro, Steven Spielberg, Jason Blum o Sam Raimi són alguns dels directors i productors que ja estan treballant per oferir continguts per a aquesta plataforma. I del Sam Raimi i la seva antologia de terror és, precisament, del que us vull parlar avui.

50 States of Fright és la sèrie antològica (sí, gairebé avui dia tot són antologies, suposo perquè et permet canviar-ho tot, duna temporada a l’altra, sense patir massa) de terror, produïda per Sam Raimi. Consta, la primera temporada, de cinc històries dividides en 3 parts de, com a molt, 10 minuts cadascuna. Agafa la premissa de que cada estat dels Estats Units té la seva llegenda urbana i ens proposa un recorregut pels 50 estats americans per anar explicant-nos aquestes històries. I aquí teniu l’opinió de les primeres cinc:

The Golden Arm (Michigan) (6/10)

Director: Sam Raimi; Actors: Rachel Brosnahan, Travis Fimmel i John Marshall Jones

Escrita i dirigida per Sam Raimi, The Golden Arm (Michigan) explica com la tragèdia cau sobre Heather (Rachel Brosnahan, The Marvelous Mrs. Maisel) i Dave (Travis Fimmel, Vikings), una parella d’aquelles de sempre, des de l’institut. Quan Heather per el braç i en demana un d’or a Dave, aquest fa tot el possible per aconseguir-lo, fins al punt d’endeutar-se. Amb el braç daurat nou, Heather pateix una malaltia pulmonar que l’acaba matant. Quan Dave, pressionat pels deutes, decideix recuperar el braç d’or de la tomba de la seva dona, comencen els problemes.

En certs moment, The Golden Arm (Michigan) recorda a The Evil Dead.

Ball of Twine (Kansas) (5/10)

Director: Yoko Okumura; Actors: Ming-Na Wen, Karen Allen, Thailey Roberge

Susan (Ming-Na Wen, Agentes de S.H.I.E.L.D.) i la seva filla Amelia es troba de viatge per carretera quan veuen un cartell anunciant el cabdell de fil més gran del món. Quan arriben al poble són rebuts per la Sheriff Stallings (una Karen AllenA la recerca de l’arca perduda– increïblement esgarrifosa i racista) que anima la filla a visitar la bola de cordes. Quan Amelia desapareix i Susan comença a fer preguntes, el poble es posa en contra seva.

Scared Stiff (Oregon) (7/10)

Director: Ryan Spindell; Actors: Jacob Motz, Ryan Spindell

Quan una nit un home arriba a la porta de Sebastian Klepper, nomenat taxidermista de l’any no menys de 10 vegades, havent atropellat una misteriosa bèstia, i aquest accepta provar de reconstruir-la, Sebastian comprova que la bèstia que ha embalsamat és una cria de Sasquatch (més coneguda popularment com Big Food). I allà on hi ha una cria sol haver-hi els pares.

Degut a la seva brevetat –només consta de dues parts–, precisió i claredat, Scared Stiff (Oregon) és divertit i serveix de pont per a l’obra mestre de la temporada.

Grey Cloud Island (Minnesota) (8/10)

Director: Brian Netto, Adam Schindler; Actors: Asa Butterfield, Alex Fitzalan, Joshua Mikel

Quatre joves són portats a Gray Cloud Island, el territori més embruixat de Minnesota, com a part de la cerimònia d’inici de la seva fraternitat. Mentre intercanvien històries sobre tots els horrors que suposadament s’amaguen al bosc, ensopeguen amb un graner. A dins i troben una noia encadenada i amb una mena morrió d’acer posat. Quan la salven, un grup de gent, vestits amb túniques blanques, els comença a perseguir. Per refugiar-se, demanen refugi a una dolça iaia.

La millor història de totes comença com una història típica d’iniciació per acabar convertint-se en una festa del terror (per moments recorda Cabin in the Woods)

 

Destino (Florida) (7/10)

Director: Alejandro Brugués; Actors: Danay Garcia, Greyston Holt, Alexander Soto

Escrita per Eduardo Sánchez, guionista de The Blair Witch Project, Destina (Florida) segueix a una parella d’agents de policia de Miami, Florida. Quan troben a faltar a uns companys seus, entren dins una casa on hi ha clares proves de bruixeria.

Explicada a través de càmeres de trànsit, de locals comercials o de les que porten els policies a sobre o al cotxe, Destino (Florida) és la típica història de vodú, bruixeria i màgia negra, amb força semblances a Resident Evil.

 

Amb Sam Raimi com a guia turístic, 50 States of Fright ofereix un viatge pels racons més obscurs d’Estats Units que, vista aquesta temporada, paga la pena recòrrer.

Puntuacio

7

Amb Sam Raimi com a guia turístic, ’50 States of Fright’ ofereix un viatge pels racons més obscurs d’Estats Units que, vista aquesta temporada, paga la pena recòrrer.

Títol
50 States of Fright

Director
Sam Raimi, Brian Netto, Adam Schindler, Yoko Okumura, Ryan Spindell

Actors
Rachel Brosnahan, Travis Fimmel, John Marshall Jones, Ming-Na Wen, Karen Allen, Asa Butterfield, Danay Garcia

On veure-la
Quibi

Comments are closed.